MSZP-frakció: Borka-Szász lemond?

Csepel.info

A HVG fotója és egy korábbi képaláírása: nagyot fordult a világ a kormányváltás óta

Lemondását lebegteti Borka-Szász Tamás, az MSZP csepeli frakcióvezetője – értesült a Csepel.info.

Az MSZP-s politikus az elmúlt hónapokban már nem tudta kézben tartani pártja frakcióját. Az önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a frakció több esetben is szétszavazott, és nevetségessé tette  a frakcióvezetőt. Így  a júniusi testület ülésén – többek között – nem sikerült megszavaztatni az elvileg uniós szabványok szerint épült játszóterek uniós szabványok szerinti átalakítására és a játszótéri játékok csavarjainak meghúzására, csiszolására előirányzott 37 millió forintos forrást biztosító  előterjesztést sem.

A Csepeli MSZP-frakcióra az elmúlt négy évben csúnyán rájárt a rúd. Mint ismert, Takács József frakcióvezető helyettes volt az áldozata annak a szörnyű kettős emberölésnek, amely miatt a frakció egy másik tagja, Deme Gábor jelenleg is előzetes letartóztatásban ül.

Gulyás Gábor a botrányai miatt távozott a csepeli frakcióból (a fővárosi MSZP frakciónak továbbra is a tagja maradt), de az elmúlt egy évben már sem a bizottsági sem a testületi ülések többségén nem vett részt, így kívülről sem tudta támogatni elvtársait, elvbarátait. Polyákné Hajas Ilona vélhetően Szenteczky János politikája miatt lépett ki az MSZP frakcióból a közelmúltban, míg Bátky Endre az elmúlt hetekben lépett ki vélhetően ugyanezen okok miatt a párt helyi szervezetéből. Azt lapunk még nem tudja, hogy Bátky Endre kilép-e az MSZP frakcióból is, a legutóbbi testületi ülésen ugyanis nem vett részt.

Kétségtelen, hogy Borka-Szász Tamás frakcióvezetőnek és “udvari bonyolítónak” más ügyek miatt is fájhat a feje, mivel a Rác Fürdő túlontúl drágára sikeredett felújításával kapcsolatban információink szerint hamarosan rendőrségi eljárás is indulhat. Amennyiben a döntés megszületik, Borka-Szász Tamás lemondásának bejelentése még heteket csúszhat: a csepeli MSZP egyelőre Bátky Endre kilépését sem ismerte el hivatalosan.

Csepel.info

31 hozzászólás “MSZP-frakció: Borka-Szász lemond?” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

  2. spam szerint:

    Szorul a hurok BarátTaim…

  3. Manitu szerint:

    Lassan egy órája fent van ez a cikk, és semmi hőbörgés, honnantudjáknemisbiztoshogyigaz-ozás. Lehet, hogy Borka elvtárs már le is mondott? Lehet, hogy már a Szentföldön van? Na jó, ez csak vicc volt 😉

    Miért nem tudósít az MSZP a frakció és a párt ügyeiről? Érdekelne, miért vágták ki Tóth Mitykát a párt minden vezetőségi helyéről, érdekelne, hogy mivel indokolta kilépését Polyákné és Bátky…

    Ezeket miért nem lehet megtudni hivatalos forrásból, miért kell rászorulnunk az MSZP-s informátorokra? Tóth Mityka kirúgása különösen érdekelne.

  4. ... szerint:

    megint biztos a horgásztanyán titkos válságtanácskozást tartanak 🙂

  5. Királyerdei szerint:

    Majd jönnek a “sajnálatos félreértés” dumával.
    Süllyed a hajó,a komcsik meg már most fuldoklanak. 🙂

  6. toto szerint:

    nincsenek jó állapotban az elvtársak, különösen fájó lehet ez nekik, hiszen önkormányzati választás közeleg 😉 Nem baj, jó nagyot buknak majd, van aki a civil életbe és van aki majd a sittre megy!

  7. Miska72 szerint:

    VÖRÖS CSEPEL GAME OWER!

  8. Csepelino1 szerint:

    ÉPPEN ITT AZ IDEJE.

    Így is tovább maradt, mint ameddig maradnia kellett volna . . .

  9. roppancs szerint:

    38 millió csavarok meghúzására és csiszolására. gratulálok.

  10. csepeli szerint:

    honnantudjáknemisbiztoshogyigaz

  11. Öreg halász szerint:

    Elég sután jön ki ez a folyamatos elhallgatás itt az MSZP-ben. Lassan nemcsak a párttagok, de a frakciótagok is a Csepel.info-ból tudják meg, hogy milyen fontos események történnek.

    És még ezt a Csepel.info-t mondják Fidesz-közelinek. A vak is látja, hogy MSZP-közeliek, hiszen mindent tudnak, és mindig hamarabb, mint azt Szenteczkyék elismerik 🙂

  12. csepeli szerint:

    Amúgy tudtátok, hogy Orbán jelenleg éppen a tengerparton nyaral? Árvíz, belvíz, parlament, kormányzás, stb. nyugodtan várhat.

  13. ... szerint:

    csepeli, nem a horgásztanyán kéne lenned? 🙂

  14. Gordon szerint:

    Tusnádfürdő legrangosabb elismerését kapta Orbán Viktor

    Öt személynek osztottak Pro Urbe Díjat az idei tusnádfürdői városnapokon: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke például a bálványosi szabadegyetem Tusnádfürdőn való megszervezéséért kapta meg a kisváros legrangosabb elismerését.

    Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Németh Zsolt külügyi államtitkár a bálványosi szabadegyetem Tusnádfürdőn való megszervezéséért és a határon átívelő magyar kapcsolatok ápolásáért kapott kitüntetést.

    Böjte Csaba atyának a helybéli hátrányos helyzetű gyerekek taníttatásáért és étkeztetéséért ítélték oda a Pro Urbe Díjat.

    Két tusnádfürdői személy is elismerésben részesült: a sportkarrierjét idén befejező Kristó Katalin rövidpályás gyorskorcsolyázó mellett a helyi turisztikai egyesület megszervezésében, valamint a sípálya építésében és működtetésében vállalt szerepéért Kalamár Andort is hasonló díjjal jutalmazták.

    (erdely.ma)
    http://www.hirtv.hu/kulfold/hethatar/?article_hid=327667

  15. Nyugger szerint:

    Alakul az egypártrendszer itt Csepelen is! Az Orbánék véletlenül nem épp Dobrevék bulgáriai apartmanjában nyaralnak? Milyen szarházi volt már a túlfizetett Simor amikor is a válság idején síleckéket vett! Most más a mérce? Vagy a vezér más elbírálás alá esik?

    Hányingerem van a mai magyar politikától, a korrupciótól, az egész magyar közélettől. Sajnálom azokat az embereket akik az eddigiekből mit sem tanulva, még a bítófa alatt is azt a nevet éltetik aki a hurkot a nyakára akasztatta.

    Itt Csepelen, hol volt az ellenzék, mit tett vagy mit nem tett ha törvénytelenséget tapasztalt? Leveleket irogatott, melyet átfaxolt a szomszéd irodába oszt jónapot. Gyenge kifogás, hogy a többség mindent leszavazott. Miért nem tettek büntető feljelentést egyebeket. Az mszp-szdsz helyi menő csávói lehet bűnösek, de vastagon benne van a kialakult szar helyzetben a fidesz-kdnp gittegylet is.

  16. tibor szerint:

    Aligha FIDESZ tehet róla, hogy nem maradt számottevő ellenzéke sem kormány, sem helyhatósági szinten.
    A bukott kormánypárt hitvány, kapzsi, dilettáns vezetői beáldozták pártjukat. Két évvel ezelőtt egy ország kiáltott rendkívüli választásokért!!!!
    Ha akkor lemondanak, mára jobb állapotba került volna az ú. n. szocialista párt. Azok szava döntött, akik két évre a zsákmányszerzést választották. Ma itt tartunk. Ki tehet róla? A FIDESZ?
    Na ne röhögtesse ki magát teljesen egy pojáca sem.

  17. Öreg halász szerint:

    Csepeli, ki lesz az új frakcióvezető? Visszahozzátok a Gulyást? Vagy Zanatit? Esetleg a Podolák Sanyi zárja a dicstelen négy évet?

  18. jobbista szerint:

    Szerintem; kizárásos alapon a frakcióvezető csak a Dobák István lehet.
    A többiek haragban vannak SZJ-vel,vagy már függetlenek.Esetleg ősszel már nem indítják Őket.

  19. Hugi szerint:

    Tényleg, a megújulás nevében Dobák lett a Szenteczky helyettese. Na de hány fõs lenne a frakció, ez itt a kérdés!

  20. Felix szerint:

    Barátaim. Jó lenne ha megszólalnátok.
    Talán az uj elnők irhatna egy cikket a pluszba.

  21. Manitu szerint:

    Tóth Misi egy húsz éves whiskyt kapott a húsz éves regnálásáért, mielőtt Szenteczky fülön fogta és kivágta a pártvezetésből. (El tudom képzelni, hogy nézhetett a Misi, amikor rájött, hogy akit hatalomba segített, fél perc múlva hátba szúrta.)

    Szerintetek Borka-Szász mit kap? Egy két éves fininom likőrt a sz@rkavarásáért? ( http://mirrorofmadness.freeblog.hu/files/kevert.jpg )

    Csak mert gondolom neki whiskyre bőven jutott minisztériumi beszállítóként és a milliárdos Rác Fürdős biznicéért, és ezt az elvtársai is tudják…

    Láttam tegnap egy szocit. Onnan tudom, hogy az volt, hogy a fal mellett közlekedett, háttal a falnak. Hát itt tartanak az elvtársak?

  22. islander szerint:

    Nyugger igazad van.
    Ennyi.

  23. Manitu szerint:

    Érdekes, ez a fórum nem pörög annyira. Már mindenki lemondott?

    A környezettudatos gondolkozás érdekében ne feledjétek: az utolsó kapcsolja le a villanyt!

    🙂

  24. ... szerint:

    vannak olyan tények, amikkel még csepeli és zed sem tud szembe menni.

  25. BaráTOM szerint:

    Nos, aki állva marad MSZP logó alatt, arról azt lehet tudni, hogy komolyan gondolja a szocialista elveket, és nem találtatott bűnösnek az elmúlt 8 év időszaka után. (Minden Fideszes igekezet ellenére!) Politikailag tisztességes, gazdaságilag feddhetetlen, a közösségért-, a társadalomért dolgozó, kormányképes párt lesz a megújuló MSZP.

    Borka ügyében pedig had idézzem Pintér Sándort: Ártatlanság vélelme.

    “Sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak Pintér Sándor cégénél”
    http://www.vg.hu/gazdasag/sikkasztas-gyanuja-miatt-nyomoznak-pinter-sandor-cegenel-311375

  26. Miska72 szerint:

    BaráTOM, ha ez igaz akkor lógjon!
    A bünöző az pártfüggeltlen!

  27. nagyapó szerint:

    Nyugger!
    Ha hányingere van, álljon a tükör elé, adja ki az utolsó két korsót, igyon savanyú-káposzta levet. Ha megnyugodott, képzelje el, milyen nagyszerűen fog szerepelni a két ellenzéki szoci, vagy Jobbikos, vagy LMP-s. Meg fogják rengetni Csepel Önkormányzatát.
    Ha kicsiny a képzelőereje, próbálja meg átgondolni, hogy miért szavazott a szavazók 2/3-a a polgári oldalra.
    BaráTom!
    Úgy szeretnék olvasni a „szocialista elvekről”. Mik azok???
    Más. Azt írja „Nos, aki állva marad MSZP logó alatt, arról azt lehet tudni, hogy komolyan gondolja a szocialista elveket, és nem találtatott bűnösnek az elmúlt 8 év időszaka után” . Ez mélyen elgondolkoztatott. Számoltam. 8-ig is eljutottam. Nem kevés ez egy párt tagságaként?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. BaráTOM szerint:

    Nem csodálkozom Nagyapó, hogy fogalmad sincs a szocialista elvekről. Gondolom, hogy a nem létező MSZP-s informátorotok sem tud róla sokat.
    Csak hogy érthető legyek: Ha nincs informátor, akkor persze, hogy nem lehet ilyet kérdezni tőle, ha meg van informátor, akkor hazudik, hogy MSZP-s, ugyanis egy ízig-vérig-baloldali sosem árulná el a pártját.
    No akkor meg érthető, hogy nem tudod, hogy mik a szocialista elvek. Üdvözlöm, hogy felébredt Benned az érdeklődés az egyenlőség középpontba állítása ügyében.
    Határozottan kezd javulni a csepeli közélet! A helyi Fideszesek konstruktív kormánymánybírálatba kezdtek, Gondolkodó sorolja a baloldali politikusokat, Te pedig elkezdtél érdeklődni a szocialista elvek iránt.

    Pá-páá-pá-páá-pááá! I’m lovin’ it!
    😀

  29. " ?! " szerint:

    Idézetek “BaráTOM”-nak:
    (Eredeti értelmezések a Lendvai Ildikóék által cenzúrázott, 1972-ben az Akadémiai Kiadó által kiadott Magyar Értelmező Kéziszótárból.)

    “Szocializmus”:
    A kapitalizmust felváltó, a termelő eszközök társadalmi tulajdonán és proletár diktatúrán alapuló, kizsákmányolás nélküli társadalmi, gazdasági rendszer. A kommunizmus alsó foka.

    “Szocialista”:
    A szocializmus eszméit valló személy.

    “Kommunizmus”:
    A szocializmus felépítése utáni osztály nélküli társadalmi, gazdasági rendszer, amelyben mindenki képességei szerint dolgozik és a megtermelt javakból a szükségletei szerint részesedik.
    (Egyes szocialisták, például Zuschslag, Hagyó, Wirt, Deme, stb. azért próbáltak a szükségleteik szerint részesedni a javakból, mert már a kommunizmusban érezték magukat.)

    “Kommunista”:
    A kommunizmus megvalósításáért harcoló személy.

    “Baloldal”:
    Polgári parlamentben a kommunista és a szocialista képviselők összessége.

    “Baloldali gondolkodás”:
    A marxizmus-leninizmust dogmatikusan értelmező és mereven, történelmietlenül alkalmazó szélsőséges gondolkodás.

    “Baloldali ember”:
    A baloldali irányzat követője.

    No, kedves “BaráTOM”!
    Itt vannak muníciónak az őskövületek által meghatározott eredeti fogalmak.
    Próbáld elmagyarázni ezeknek a hülyeségeknek az alapján az MSZP politikáját, és a milliárdos mszp-s új gazdagoknak (pl.: Gyurcsánynak) a MSZP-n belüli vezető szerepét erkölcsileg megalapozó elméletet!

  30. BaráTOM szerint:

    Kedves ” ?! ” !
    Csak úgy diszkréten kérdezem, hogy a helyi Fidesz mentesítheti magát azzal a magyarázattal, hogy a kormányt bíráló ‘egyen’ mondatok elavultak, mert azok 2006-osok, akkor én mentesülök-e azzal a magyarázattal, hogy az Általad idézett sorok 1972-esek?

    De legyen, diskuráljunk.
    A szocializmus elve – ami felváltja a kapitalizmust – arról szól, hogy az állam a társadalom javára fordítja a gazdaság által megtermelt javakat. Egy csak úgy valósulhat meg, hogy egyetértés, és kölcsönös támogatás van az állam-gazdaság-társadalom hármasában. A társadalom megválasztja a vezetőit, és aktívan részt vesz a gazdaságban. A gazdaság munkát ad a társadalomnak az állam támogatásával, a társadalom egyetértésével. A bibi ebben a “játékelmélet”. (nem tudom, hogy ezt mennyire kell részleteznem?) Lényeg, hogy az egyén a megtermelt javakat feléli, a felesleget pedig bedobja a közösbe, ettől működik az állami újraelosztás. (redisztribúció) A játékelmélet ott jön a képbe, hogy az ember olyan (mindenütt a világon), hogy “fogjuk meg és vigyétek”, vagyis igyekszik kimaradni a termelő munkából, amennyire csak lehet, ellenben az újraelosztásnál ott van, és a “mindenkinek egyformán jár” -alapon élvezni igyekszik a közjavakat. A szocializmus akkor valósulhat meg, ha a gazdaság, és a társadalom önként lemond bizonyos jogairól. (ennek a boncolgatása most messzire vinne)

    Azt kérted, hogy az Általad írottak alapján magyarázzam el az MSZP politikáját. Szerinted miért bukott meg az MSZP? Nem kell magyarázni semmit, a nép döntött, mert demokrácia volt, és megtehette, hogy dönt. A szociknak menni kell. A 40 éves paternalista államszocialista rendszerhez szokott társadalom éppen a gondoskodást hiányolta a az MSZP kormánytól , különösen az elmúlt 4 évben. Jelzem, hogy a világ nagyot változott, és a nép úgy kívánta, hogy szűnjön meg az állami gondoskodás, mindenki a maga lábára akar állni. Csakhamar kiderült azonban, hogy mégis kell az állam gondoskodása, csak az a baj, hogy ez az állam már nem a gondoskodó fajta. (nem teheti, nem dolga, nem képessége) Nem az állam mondja meg a gazdaságnak, hogy mit termeljen, a társadalom ketté van szakítva, és nem vesz részt a közösségi hasznot szolgáló termelésben. (megint messzire mehetünk a részletekben)
    De láss csodát! Ki nyeri meg a 2010-es választásokat, a paternalista gondoskodásra vágyó Magyarországon? Az a valódi program nélküli Fidesz, akik tagjai a legkomolyabb kommunista gyökerű KISZ tagjai, akik “majd mi megoldjuk neked, majd mi gondoskodunk mindenről” ámításával megtévesztette a társadalmat. A visszafejlődés is változás, ne feledjük! A Fidesz műveletei a nagyon komoly 50 es éveket idézi. Most hogy nyertek, nincs szükségük a “majd mi gondoskodunk rólatok” -ámításra. Jön a kőkemény valóság! Ezt pedig majd a valódi baloldaliság váltja fel. A tiszta, őszinte, és becsületes baloldaliság!

  31. " ?! " szerint:

    Kedves BaráTOM!
    Az MSZP-hez köthető baloldaliság semmit sem fog felváltani, mert az MSZP-t ál-baloldaliak, közöttük a közvagyon szétlopása útján szerzett milliárdos magánvagyonnal rendelkező szélhámosok uralják.
    Kevés kivételtől eltekintve, az MSZP-ben nincs tiszta, őszinte és becsületes baloldali vezető, csak gátlástalanul harácsoló becstelen gazemberek, és ez már a közvélemény nagy többsége számára is világos.

    Az elméletekre visszatérve megjegyzem, hogy engem azért nem tudtak soha rávenni arra, hogy belépjek az MSZMP-be, mert még gyermekkoromban megállapítottam, hogy működésképtelen hazug modell a kommunizmusnak az a modellje, hogy egyszer majd “mindenki a képességei szerint dolgozik és a megtermelt javakból a szükségletei szerint részesedik”.
    Gyerek fejjel végiggondoltam, hogy törvényszerűen a színvonal folyamatos süllyedéséhez vezet a tanulásban és a munkában az érdekeltség hiánya, és a megtermelt javak mennyiségét messze meghaladó fogyasztásra kerülne sor, ha a hozzáállásuk miatt gyengébb teljesítményt nyújtók és a látszat teljesítést produkálók is a szükségleteik szerint részesedhetnének a megtermelt javakból.
    Ennek felismerése után megvetettem azokat akik a kommunizmus elméletét meggyőződéssel hirdették, mert hülyének tekintettem őket. Azokat pedig még jobban megvetettem akik tudták, hogy működésképtelen a modell, de érdekből mégis hülyítették az embereket.
    Jórészt az utóbbiaknak köszönhető, hogy sok ember ma is igyekszik úgy hozzáállni a munkához, hogy más jobban hozzáférjen, de úgy gondolja, hogy a megtermelt javakból neki is a legjobb teljesítményt nyújtókkal azonos mértékben (azaz, egyformán) kellene részesedni.

Itt lehet hozzászólni !