Sólyom László elmegy szavazni

Hirszerzo.hu

Sólyom László

 

“Pazarló és korrupt” – Sólyom László a kormányról

Sólyom László köztársasági elnök az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában az egészségügy reformjáról azt mondta, “noha a diagnózisban egyetértek a kormánnyal, a mostani rendszer rendkívül alacsony hatásfokkal működik, pazarló, korrupt, és a politika túlságosan beleszól az egészségügyi rendszerbe.

Azt a terápiát, amit ez a törvény javasol, és lehet, hogy át is visz, továbbra sem látom alkalmasnak a gyógyításra. Akceptálom és elhiszem a jó szándékot, a segíteni akarást. Szinte süt a tárgyalásokból a hitük, hogy ez sikerül és működik majd. Nekem ugyanakkor alapvető aggályom, hogy azért hitre ezt nem lehet alapozni.

Százszor elhangzott szerda este miniszter asszony szájából, hogy hisszük azt, hisszük azt, hisszük azt. Hogy ezt a hitet mi támasztja alá, az továbbra sem világos. Vagyis minden kérdésre újabb kérdéseket tudtam feltenni, ami azért nem megnyugtató.

Világos, hogy az állam belátta, hogy képtelen ezt a rendszert hatékonyan és korrupciómentesen működtetni. Erre az a válasz, hogy a menedzsment egy részét privatizáljuk. Nem tudták velem továbbra sem megértetni, hogy a magántulajdonos miért tudná jobban működtetni. Ez nagyon fontos, mert hiszen ez olyan jelszavakon alapul, hogy az állam rossz gazda, az üzlet viszont mindent megold.

Már az augusztus 20-i beszédemben, Székesfehérváron nagyon nyomatékosan mondtam, hogy párba tartozik a korrupt állam és a rabló tőke; a másik oldalon az erős állam és az erős, tiszta versenyű gazdaság tartozik össze. Ha az állam nem volt képes működtetni ezt a nagy rendszert, hogyan lesz képes ellenőrizni, hiszen a felelősség továbbra is az államé, az állam szabja meg a kereteket, amelyeken belül van egy üzleti rész. Hogyan tudja majd működtetni? Miért akarnak bevonni biztosítókat, amikor ez nem biztosítási feladat? Itt ült nálam mind a tizenhárom biztosító képviselője, és mondták, hogy ez nem biztosítás, itt arról van szó, hogy nekik egészségmenedzsmentet kéne csinálniuk.

Többről van szó, mint a 300 forintos vizitdíjról – fogalmazott a népszavazási kérdésekkel kapcsolatban a köztársasági elnök. Bár az MSZP igyekszik a konkrét kérdésekre szűkíteni a politikai vitát, az SZDSZ és a Fidesz ideológiai kérdésekről, a reform módszertanáról szól – tette hozzá Sólyom László, aki azt is kifejtette, hogy a demonstrációk, a polgári engedetlenségi akciók szervezése a civilek “magától értetődő harci eszköze”.

Forrás: Hirszerzo.hu

3 hozzászólás “Sólyom László elmegy szavazni” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Nekem a Sólyom aggályos!

  2. anti szerint:

    A Sólyom egy úriember, és nagyon jó előadásai voltak a Hazafias Népfrontban meg a TIT-ben (Tudományos Ismeretterjesztő Társaság.)

    Én is elmegyek szavazni, de erről bezzeg NEM írtok egy sort sem. Miért NEM?

  3. jani szerint:

    Hát egy kicsit féloldalra húz ! Nem középen megy ! Ettől függetlenül, én is elmegyek szavazni. Eddig is elmentem eztután is elmegyek ha már kiírták. Szavazatommal is véleményt alkotok !

Itt lehet hozzászólni !