Dübörög az MSZP-s gyűlöletkampány Csepelen

Németh Szilárd ismét a Legfőbb Ügyészhez fordult

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

Podolák és Avarkeszi most megmutatják igazi énjüket – kell is a sárdobálás, mindketten érintettek a Deme-ügyben

Ismét kérdéssel fordul a Legfőbb Ügyészhez Németh Szilárd, miután hazugságoktól és ferdítésektől hemzsegő szórólapot terjesztettek a csepeli Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjeiről a helyi MSZP-s pártaktivisták.

Az ügy előzménye, hogy Bátky Endre, a kettős gyilkosság nyomozási botrányaiban is érintett Podolák György kampányfőnöke az egyik testületi ülésen durva hazugságokat állított Németh Szilárdról, majd ahelyett, hogy bocsánatot kért volna tőle, még azzal is megvádolta, hogy a képviselő megfenyegette őt. Lapunk információi szerint a parlamenti választásokon Csepelen hagyományosan erős fölénnyel büszkélkedő MSZP olyan közvélemény-kutatási eredményektől megriadva próbálkozik most a mocskolódó kampánnyal, melyek szerint egy most vasárnapi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjei nyernének. Németh Szilárd levele a következő:

NÉMETH SZILÁRD
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Dr. Kovács Tamás úr részére
legfőbb ügyész

Tisztelt Legfőbb Ügyész úr!

2010. március 25-én a mellékelt hivatalos MSZP szórólapot juttatta el minden csepeli postaládába, illetve a XXI. kerületi Karácsony Sándor utcában és a Szent Imre téren osztogatta a helyi MSZP (Elnöke: Tóth Mihály, elnökhelyettese: Szenteczky János, képviselő-jelöltjei: Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső).

A szórólap állításai megalapozatlan hazugságok és vádaskodó csúsztatások. Közéleti emberként nagyon sajnálom, hogy az MSZP botránypolitizálása idáig süllyedt, de a kampány „hevében” még el is nézném ezeket az ostoba, hazug és leginkább a kiagyalóit minősítő lózungokat.

Azonban van, ami mellett egyáltalán nem mehetek el szótlanul. Ez a következő hazug rágalmazás, amely azt sejteti, hogy – képviselő-jelölt társammal együtt – bűnözők, bűnelkövetők vagyunk, akiket már a nyomozóhatóság is utolért.

„Nyomozást rendelt el az ügyészség a Fidesz két XXI. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje ellen. A nyomozás két címszereplője Borbély Lénárd (30-as oevk.) és Németh Szilárd (31-es oevk.)”

A fenti hazug állítás Csepelen, ahol a politika terepén már kettős iskolai gyilkosság is előfordult, – az egyik áldozat az MSZP volt alpolgármestere, akkori frakcióvezető-helyettese, illetve az egyik vádlott, az MSZP elnökségi és önkormányzati bizottsági tagja – alkalmas a legelképesztőbb képzettársításokra is. Véleményem szerint az MSZP-s szerkesztők és a terjesztők ezt nagyon is jól tudták, sőt éppen ez a lejárató gyűlöletkeltés volt a valódi céljuk.

Tisztelt Legfőbb Ügyész úr!

Kérem, segítsen – még a választás napja előtt – tisztázni néhány dolgot a fenti (mellékelt) állítás igazságtartalmával kapcsolatban!

1. Van-e folyamatban ügyészségi eljárás ellenem vagy Borbély Lénárd ellen?

2. Ha van, akkor tud-e arról az Országgyűlés és/vagy az Országos Választási Bizottság? Hozzájárultak-e az eljárás lefolytatásához?

3. Ha van, akkor milyen büntető-törvénykönyvi tényállás alapján zajlik az eljárás? Közvádas vagy magánvádas? Ki és mikor tette meg a feljelentést? Milyen szakaszban van az ügy?

4. Ha van, akkor eddig miért nem tudtam, tudtunk erről?

Budapest, 2010. március 26.

Segítő tájékoztatását megköszönve, tisztelettel:

Németh Szilárd

25 hozzászólás “Dübörög az MSZP-s gyűlöletkampány Csepelen” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Mintha csak magukról írták volna a szockók: botrányhős hazudozók.

  2. Gigi szerint:

    Nehéz erre bármit mondani. Nem tudjuk (még), mi a helyzet ezzel az ügyészségi eljárással, csak az biztos: a szocik vádaskodnak ezzel, a Fidesznek meg tudomása sincs róla.

    Ha igaz a szórólap, akkor miért nem tudnak róla az érintettek?!
    Ha nem igaz, akkor hogy meri venni a bátorságot ennek terjesztéséhez az MSZP?!

    Lehet még lejjebb süllyedni??? 🙁

  3. donquijote szerint:

    Nálunk a postás hozta, úgy látszik még erre is van pénz, nem is aktivisták hordják, amúgy az ilyen baromságok helyett valami értelmesebbre is költhetnék a pénzt.

  4. Manitu szerint:

    A postásokkal dobatják be pénzért, mert még az embereiknek sincs hozzá gusztusuk, hogy kivigyék.

  5. ... szerint:

    Az mszp mindig képes mélyebbre süllyedni, mint ahogy azt korábban gondolni lehetett.
    Hányszor előkerült már ez a kérdés, amivel Gigi zárta a hozzászólását, és sajnos a válasz mindig az, hogy lehet.

    Az mszp képes mélyebbre süllyedni minden egyes nap.

    Dőlnek ki a csontvázak a szoci szekrényekből, próbálják menteni magukat, miközben egyre mélyebbre süllyednek a saját mocskukban, de szemmel láthatóan otthonosan mozognak ezen a terepen és még jól is érzik magukat benne. De már nem sokáig. Még 16 nap.

  6. Jeniszej szerint:

    Úgy elfogott a röhögés de úgy.
    A hazudozós MSZPÉSEK és aktivistái szórólapokkal, árasztják el egész Csepelt.
    “HAZUDOZÓ BOTRÁNYHÖSNEK KIÁLLTVA KI a FIDESZ KÉPVISELŐ JELŐLTEKET. – NÉMETH SZILÁRD ÉS BORBÉLY LÉNÁRD jelölteket.
    Közlik tényként, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el ellenük.
    Jaj! – nem bírom abbahagyni a röhögést

  7. karakó szerint:

    Szerintem (a megfejtéshez) csak figyelmesebben – “szó szerint” – kell olvasni; nem véletlen a megfogalmazás különössége. Azaz

    A piros mezőből az első mondat szerint nyomozás folyik két ogy képviselőjelölt ellen. Hogy tehát pontosan KIK ELLEN – az ebből a mondatból nem derül ki; lehet éppen Avarkeszi és Podolák (utóbbi ellen pl. a gyilkosság-napi beszélgetéseire tekintettel).
    A második mondat már kerüli az “ellen” meghatározást, és bizonyos “címszereplők” kilétéről tudósít. Pl. a “feljelentő” bőven belefér ebbe a meghatározásba, hiszen – lehetőség szerint – mindig hozzáteszik a hírhez…

    Mindez csak azért (gondolom én), hogy az erőszakolt fogalmazássak kibújjanak az esetleges rágalmazás miatt indított eljárás alól..

  8. Jeniszej szerint:

    karakó: Tévedésben vagy.

  9. miska72 szerint:

    Szilárd ?mit mondott Feri?
    Mindent be fogunk vetni, hogy győzzünk, nem riadunk vissza semmitöl!

  10. Péter szerint:

    Szoval semmi igazság nincs ebben a szorolapban?

  11. Manitu szerint:

    De. Tegyük fel, hogy a feleséged azt kéri, hogy hadd menjen el moziba aztán egy hotelbe a férfi kollégájával, akit nagyon megkívánt. Miután te ezt megtiltod neki, akkor meg elkezd sipákolni, hogy még moziba sem engeded.

    Na ennyi az igazság. Amikor a Fidesz azért nem szavazott meg javaslatokat, mert pl. tolvajlást setett mögötte, a szockók nem azzal jönnek, hogy nem engedik őket lopni, hanem azzal, hogy valami nagyon klassz dologra a Fidesz nemmel szavazott.

    Pl. egy költségvetési nemmel, amely többek között azért van, mert közpénzből működtetnek Csepelen pártújságot, vagy suttyomban rendőrkapitánynak adnak önkormányzati lakást, és pártkáder-kifizetőhelyeket tartanak fenn, kényszerűen másra is nemet mond valaki, esetleg olyanra, ami jó. Az ellenzéknek azonban nem az a dolga, hogy hagyja hogy lopjanak vagy rosszult gazdálkodjanak egy kerület vagyonával, hanem az a dolga, hogy ezt ne engedje.

  12. lolka szerint:

    A piros részben írt két mondatért még az ügyészség is pert indíthatna…A “szennylapok” is egy-egy kétséges hír végére kérdőjelet tesznek…
    “XXI. kerületi Karácsony Sándor utcában és a Szent Imre téren osztogatta a helyi MSZP (Elnöke: Tóth Mihály, elnökhelyettese: Szenteczky János, képviselő-jelöltjei: Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső).”-ez igaz? Képesek voltak kiállni az utcára? Evvel az erővel a tavalyi falevelet összesöpörhették volna, némelyik utca undorítóan ronda és szemetes…

  13. codec szerint:

    Ki írta alá a rendőrkapitány lakáskiutalását?
    Volt pályázat, vagy nem ?
    Azért kapta, mert a jövő embere, vagy érdemei elismeréseként?
    Erről kéne a Sétáló utcában sajtótájékoztatót adni!

  14. karakó szerint:

    Jeniszej: Ok, már szaggatom a köntösömet, szórom a hamut….

  15. LB szerint:

    A teljes szórólap:

    Botrányhős hazudozók leleplezése
    Nyomozást rendelt el az ügyészség a Fidesz két XXI. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje ellen. A nyomozás két címszereplője Borbély Lénárd (30-as oevk.) és Németh Szilárd (31-es oevk.)

    Vádaskodás, hazudozás, a választók tudatos becsapása. Ez a Fidesz taktikája az országban és Csepelen. Miközben attól hangos a sajtó, hogy a Fidesz majd számon kér, elszámoltat, felelősségre von, mindeközben egyetlen dolgot felejtenek el az önmagukat az igazság bajnokainak kikiáltók: saját ígéreteikkel elszámolni. Csepelen kiáltó a különbség a valóság és a fideszes handabandázás között. Elég volt! Nézzük a tényeket:

    1) Csepel számára létkérdés a gerincút. A főpolgármester 1993-ban megígérte: 1996-ra lesz.

    Nem lett kész! A fővárosi vezetés felelőssége vitathatatlan. A fővárosi közgyűlés tavaly újra szavazott a témáról: a Fidesz és Németh Szilárd nem szavazta meg. Ehhez képest azzal hitegetni a csepelieket, hogy majd ők megépítik a gerincutat, az gerinctelenség csúcsa!

    2) A Fidesz másik országgyűlési képviselőjelöltje, Borbély Lénárd négy évvel ezelőtt írta be mutatkozó anyagában: „…meg kell kezdeni a lakótelepi házak felújítását.” A mostani tény:

    a Fidesz csepeli frakciója nem szavazta meg az Ady-lakótelep 1,3 milliárd forintos, a társasházi önrészek megteremtéséhez szükséges 73 millió forintos és a panelprogramhoz kapcsolódó felújítási pályázatokhoz javasolt 300 milliós önkormányzati támogatást.

    3) A fideszesek a kerületi önkormányzat testületi ülésein nem szavazták meg:

    > a közel 70 millió forint értékű út- és járda felújítási, közvilágítási, forgalomtechnikai javaslatot (Martinovics utca, Aradi Vértanúk útja, Templom utca, Erdősor úti lakótelep, 148-as buszvégállomás, Damjanich utca stb);

    > a 70 milliós csapadékvíz elvezetési javaslatot, ami a Hollandi úti lakók gondjait enyhítette volna;

    > a 151 milliós park és játszótéri fejlesztést ( a Tamariska domb körbekerítését, a Szent László tér felújítását, a közterületi parkbútorok kihelyezését);

    > a szennyvízcsatorna megépítését a Királyerdő utcában és a Mária királyné úton;

    > a csepeli bölcsődék, óvodák, iskolák 290 milliós felújítását;

    > a Csepel SC Alapítvány 22,5 milliós és a Csepeli Munkásotthon 18, 7 milliós működési támogatását.

    4) Köztudott az is, hogyan viselkedik a Fidesz jelöltje szocialista képviselőtársával szemben a

    Csepeli Önkormányzatban: rátámad, fenyegetődzik, gyalázkodik. Németh Szilárdnak ezért nincs helye sem az önkormányzatokban, sem a Parlamentben. Felszólítjuk az őt jelölő pártot, hogy az önuralomra és tisztességes beszédre képtelen Németh Szilárddal tudatosítsák: tetteivel azt bizonyítja, képtelen arra, hogy bárhol felelősen képviselje a csepelieket. Ha pedig ez nem használ, akkor ösztökéljék Németh Szilárdot: mondjon le a hazudozásról.

    MSZP Csepeli Szervezete

    Jó lenne, ha a 3. pontban fesorolt “vádakra” kapnánk magyarázatot.

  16. hahó... szerint:

    LB !

    És ezt te elhiszed? Ne már…tudjátok mi a baj veletek szocikkal?
    Ha pinokkiónak születtetek volna, reggeltől estig csak a fakitermeléssel kellenne foglalkoznatok.

  17. "*" szerint:

    miért, megszavazták?

  18. Nagyapó szerint:

    T. LB!
    Érdekes, hogy az elvtársak által nagy nehezen kiizzadott hazugságtömegből csak a 3. pont érdekli. Nem tűnik fel, hogy egyetlen olyan adat nem szerepel, amiből kiderülne – mikor, melyik ülésen, milyen előterjesztésről volt szó? Semmi konkrétum, így én is el tudom mondani, hogy a Fidesz előterjesztette az Ady, Kossuth, Táncsics. Rákóczi utcák ablakainak hangszigetelését 2 milliárdért, a Csepel SC talpra állítását 1 milliárdért, 5 milliárdos szórakoztató központ felépítését a buszpályaudvar helyén, de az MSZP küldöttei nem szavazták meg!
    Egyébként, ha megnézi az adatokat, amiket a szórólapon hazudoznak, és összehasonlítja avval, hogy pl. 2009-ben 1,3 km utat építettek 100 millióért, akkor az első bekezdés szerinti 70 millióból mit tudtak volna építeni? Ennyire hiteles a szoci szórólap.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. karakó szerint:

    Ja, és miért is kellett volna megszavazni a Hunvald-Mesterházy-Demszky-Szalayné-stb-stb féle lenyúlásokat? Népgazdaságunk felvirágoztatása érdekében? (viccnek is rossz. ajánlom tanulmányozásra a panel-program csepeli manifesztációit)

  20. "*" szerint:

    Tehát akkor kedves Nagyapó és karakó önök is megerősítik, hogy nem szavazták meg. köszönjük.

  21. codec szerint:

    “Nézzük a tényeket”
    1. pont: Gerincút.
    Igen, a fővárosi vezetés felelőssége elvitathatatlan.
    Meg mindenki másé aki az elmúlt 17 évben megígért, de tudta, hogy egy fillér sincs rá.
    Nyilvánvalóan hazudtak. Hosszú az ügyben hazugok listája: a volt miniszterelnök, a főpolgármester, a kerület vezetése.
    Gátlástalan dolog arra a személyre ráfogni az ügyet, akinek sohasem volt eszköz a kezében a megvalósítására.
    A közlemény visszafelé sült el.

  22. LB szerint:

    hahó…, Nagyapó!

    A szórólapot azért másoltam be, hogy a tényekről is tudjunk vitatkozni.
    Az MSZP állít valamit, aminek az igazság tartalmáról vannak sejtéseim, de jobb szeretném, ha nálam tájékozottabbak is elmondanák róla a véleményüket.
    A 3. pontban konkrét eseteket sorolnak fel, amire a csepeli Fidesz nemet mondott. Hogy miért, majd a képvielőik elmondják, én meg eldöntöm, hogy kinek és mit hiszek el! 🙂

    Természetesen tudom,hogy minden ami mostanában történik egyetlen egy célt szolgál, minél jobban szerepelni a választáson. Ahogy közeledünk április 11-héz, úgy lesz egyre durvább a kampány! 🙁

    Nézzük a közlemény első mondatát:
    “Nyomozást rendelt el az ügyészség a Fidesz két XXI. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje ellen.”

    A párhuzamos oldalon már kibökték, hogy rágalmazás miatt!
    Ezzel szemben egy átlag olvasó mire gondol, ha azt olvassa, hogy “nyomozást rendelt el az ügyészség”? Hogy valami büncselekményt követtek el, azaz ugyan olyanok, mint az MSZP-s képviselők (a lista hosszó, inkább nem másolom ide), akik ellen valóban büntető eljárás van folyamatban!

    Ha a valóságot írnák le:
    “GipszJakab feljelentése alapján RÁGALMAZÁS miatt nyomozást rendelt el az ügyészség a Fidesz két XXI. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje ellen”, akkor csak egy halvány mosolyt tudnának az emberek arcára csalni! 🙂
    De a tények elhallgatásával, részletek kiragadásával abban reménykednek, hogy újra be tudnak csapni bennünket, csepelieket!

    Attól tartok, a következő 2 hétben fogunk még “érdekes” dolgokat hallani! 🙁

  23. SNOOPY szerint:

    IGEN HAZUDNI TUD AZ MSZP!DE REMÉLEM NEM NYERNEK!MINDENT ELADTAK ÉS TÖNKRETETTÉK AZ ORSZÁGOT!SOK BIRKA MSZP-és párti!NEKTEK TÉNYLEG KÉNE LÁTNOTOK MI VAN!A MUNKANÉLKÜLI IS TÖBB LETT!EZT JÓL ELKÚRTÁTOK!SNOOPY!

  24. miska72 szerint:

    Da azért azt lássuk be, hogy az MSZMP MSZP lelkén több ember lelke szárad Mint a JOBBIKÉN!

    1956-2006!

  25. miska72 szerint:

    Itt meg Kun tamás és Deme Gábor van a gyikkosságok mögött.
    Nó comment.
    Mindenhova kerülnek gazemberek, csak az nem mindegy, hogy mennyi.
    Mert az MSZP-ben 90% a gazember!

Itt lehet hozzászólni !