Nyílt levél Podolák György és Avarkeszi Dezső országgyűlési képviselőkhöz

Fidesz-MPSZ

Tisztelt Képviselő urak!

Megdöbbenve olvastuk a minap megjelent közös közleményüket, melyben hamis indokokkal minden társadalmi párbeszédet elutasítanak a „TB-törvény” vitájával kapcsolatban. Többek között ezt írják: „Ha lejár a törvényesen megválasztott Országgyűlés mandátuma, majd jó lelkiismerettel állunk választóink elé. Akkor majd szívesen vitázunk politikai ellenfeleinkkel.”

Szeretnénk emlékeztetni Önöket: esküt tettek választópolgáraik képviseletére. Ez nem mandátumuk lejárta után kezdődik, hanem addig tart. Az egészségügy helyzetéért aggódók nem politikai ellenfelek, hanem azok, akiket Önöknek képviselniük kell. Jelenleg még az MSZP szavazói sem tudják, miről szól a Sólyom László köztársasági elnök úr által a Parlamentnek visszaküldött törvény. Ezért Önök kötelesek minden lehetőséget megragadni, hogy a törvény tervezetét akár vitafórumokon is ismertessék, az aggodalmakra választ adjanak, választópolgáraik tanácsát, kéréseit megfogadják. Ugyanis ezért kapják a tiszteletdíjukat és költségtérítésüket.

A legsötétebb kádári időket idézi fel az a stílus, ahogy Önök mindenkit politikai ellenfélnek tartanak, aki nem ért egyet a TB-törvény tervezetével.

2006 után megtapasztaltuk, mit jelent egy ország gazdaságának feláldozása Gyurcsány Ferenc hatalmon maradásáért. Akkor Önök Gyurcsány Ferenc szócsöveként hazudozták csepeli választóiknak, hogy nagy a jólét, dübörög a gazdaság, és nincs semmiféle baj az államháztartási hiánnyal. Akkoriban Önök „a csepeli érdekek és értékek parlamenti képviselőjeként” feszítettek a kerületünket elborító plakáterdő képein. A választás után kiderült, hogy hazudtak reggel, éjjel meg este – ahogy azt nagy mentoruk is kifejtette. Minden országos és csepeli ígéretük csak a hatalom megkaparintását szolgálta.

Párttársuk, Tóth Mihály polgármester mindig számíthatott az Önök aktív szerepvállalására vagy passzív hallgatására. Így volt ez, amikor suttyomban elkótyavetyélték a Csepel Művek gyári orvosi rendelőjét, amikor bezáratták a Weiss Manfréd Kórházat, amikor Királyerdőben megszüntették a gyermekrendelést. Tegnap, a Képviselő-testület ülésén Önöknek egy szavuk sem volt, amikor párttársaik és az SZDSZ szavazataival Csepelen megszüntették a csecsemő és gyermek fül-orr-gégészetet, és többek között minimálisra csökkentették a gasztroenterológiai szakrendelés idejét, akkor, mikor a vastagbélrák vezető halálozási okká vált.

2008-ban nem akarjuk megtudni, mit jelent hazánk és kerületünk egészségügyének feláldozása Gyurcsány Ferenc és az MSZP hatalmon maradásáért. Nem akarjuk, hogy Önök ismét Gyurcsány Ferenc szócsöveként hazudozzák a csepeli választóiknak, hogy a visszadobott „TB-törvény” jó, igazságos, szolidaritás-elvű, és megszünteti a hálapénzt. Önök is tudják, hogy ez nem igaz.

Arra kérjük Önöket, hogy most az egyszer merjenek szembe nézni az igazsággal, s őszintén vállalják fel, amit ígértek: legyenek a csepeli emberek érdekeinek képviselői, egészségük, biztonságuk megvédői. Ezért ne szavazzák meg újból a rossz, igazságtalan és a társadalmi feszültségeket tovább mélyítő „TB-törvényt!”

Budapest, 2008. január 25.

Borbély Lénárd
Fidesz választókerületi elnök
30. OEVK

Németh Szilárd
Fidesz választókerületi elnök
31. OEVK

38 hozzászólás “Nyílt levél Podolák György és Avarkeszi Dezső országgyűlési képviselőkhöz” bejegyzésre

  1. MT. szerint:

    Ez egyszerüen csak felháborító!!!
    Ilyen hozzáálással árulják ki az egész országot.
    Most éppen a közlekedési hatóságok vannak soron.
    És legközelebb mi lessz a célpont?

  2. Kovács Ernő szerint:

    Ez a népszavazás nem rólunk szól, hanem arról, hogy a Fidesz akarja átvenni a hatalmat minden áron! Öszödi beszéd kirobbantása-ráépítve egy kis “forradalommal”, kordonbontás, mindenre nemet mondani, külfőldön lejáratni, stb, stb!

  3. Bambi szerint:

    Külfőldön? Miért nem inkább külfőőőődön?

  4. VDÉ szerint:

    Nem tudom, hogy a pofátlanságnak, a gátlástalanságnak hol vannak a határai, de remélem ezek a kedves elvtársak szembekerülnek a határokkal, és engem a Dédmamám arra tanított, hogy a Jóisten nem bottal ver, egyszer mindenki megkapja a jutalmát ami jár neki. Ebben bízom és abban , hogy eme kedves uraknak ez nagyon keserves lesz.
    Egyébként pedig tisztelem az igaz baloldali embereket ,akik az egyszerű emberek boldogulásában bíznak és tesznek is érte valamit, és nagyon csodálkozom, hogy még ennyien vannak akik merik támogatni ezt az ámokfutó, hazátlan ,bitang kormányt.

  5. Bombi szerint:

    Kovács Ernő nem is olyan régen már megcsillantotta helyesírási képességeit, amikor Galvániszap fórumtársunkat, csak úgy simán “a Galvániszap”-nak hívta.

    Ó a hatalmasságos Galvániszap:)))

    Amit de jó volt őrizni jó sok pénzért… Ennél már csak a vizitdíj-automata biznisz a jobb…

  6. beco04 szerint:

    Tudomásukra kell hozni a két parlamenti képviselőinknek,hogy elöbb utóbb elkell számolniuk az ígéreteikkel,tetteikkel.Enélkűl bármit megtehetnek,mivel az eskű amit letettek nemszámít náluk.Becsaptak minket,vagy engem,nemakarok más nevében véleményt mondani.

  7. miki szerint:

    Tisztelt hozzászolók és olvasok, csak annyit szeretnék hozzáfüzni:
    AMILYEN A PÁSZTOR, OLYAN A NYÁJ !

  8. id_hu_ba szerint:

    Kovács XXIII.Ernő!

    Mint nem Fideszes kérdezném: milyen hatalomról beszélsz? Hol van a hatalom abban, ha a szakadékból – ahová vittétek – szertnék szertnék kicibálni az ország szekerét.
    Nem elég, hogy már-már a lehetetlenre vállalkoznának, még ilyen és hozzád hasonló bigott kommunista dágvány is nehezíti munkájukat.

  9. Nagyapó szerint:

    T. Kovács Ernő
    Az természetes, hogy a Fidesz át akarja venni a hatalmat, hogy polgári kormánya legyen az országnak. De mit szól ahhoz, hogy Gyurcsány javasolta az EU-nak a mezőgazdasági támogatás csökkentését?
    Lehet azért, mert ezt a pénzt nem lehet kádkőgyártásra felvenni, akkor inkább nem kell?

  10. galvaniszap szerint:

    Mindig elcsodálkozom azon, hogy milyen birka (türelmű) a köznép. (Ahogy a költő is mondta, hintik az igét a népnek, ami nekik ópium.)

    Be kell látni, azoknak van nagy felelőssége akik látják ezt , és ki tudják nyitni az emberek szemét. Igy nektek is kedves fórumozó társaim!

    Itt nem sok helye van indulatoknak, személyeskedésnek, tudatos szilárd jellemformáló terv kell és elhivatottság.

    ——————Ember kell a gátra!———————–

    Megjegyzés: Nem zavar ha fórumozók “a galvániszapnak” vagy bárminek hívnak. Egyben biztosak lehettek, amit én ebbe a fórumba írok, azt mindenkor alá is tudom támasztani. Remélem egyszer (nem olyan sokára) majd nyílt sisakkal is képviselhetem azokat az értékeket , amelyekben hittem és hiszek.

  11. DFK szerint:

    Ja, azt 2010-ig meg elkotyavetyélik az egészségügyet, de addig másnak csend legyen, mi? Addig a választó csak tűrjön. Ha meg visszafordíthatalan kárt tesz a 2 szoci képviselő, akkor meg így jártunk?

  12. Kovács Ernő szerint:

    id_hu_ba: Én csak az emberek figyelmét szeretném felhíni arra, hogy ti sem vagytok különbek a másiknál! Ki a kommunista, ki tette tönkre az országot? Én? Magyarországot már többszáz éve teszik egyre jobban tönkre! Ebben úgy a jobboldal, mint a baloldal is lúdas. Felőlem jöhettek, de akkor lehul a lepel rólatok, és az emberek megátátják, hogy a király meztelen!

  13. Kovács Ernő szerint:

    galvaniszap: Én tisztelem a nézeteidet, és téged is! Ha megsértettelek, ne vedd komolyan, tudod szeretek élcelődni!

  14. anti szerint:

    Kedves Ernő!
    A Fideszről már 1998-ban, mitután összefeküdtek Torgyánnal, a választási győzelem másnapján lehullott a lepel. Átbucskáztak a fejükön és liberálisból konzervatívok, a csurkai és a Csurkán túli jobb oldallal is összekacsintó konzervatívok lettek. Első intézkedésük az egészségügynek is keretet adó társadalombiztosítási önkormányzat szétverése volt, és most vezéreik papolnak ugyanerről. És ha már itt vitázunk, hitvitázunk, akkor nézd csak meg Németh Szilárd nyilatkozatba foglalt helyre kis hazugságait, például a gyári orvosi rendelőről, ami most is Csepelé vagy a kórházat, amit soha sem zárattak és zártak be, most is üzemel. Vagy: Sem Avarkeszi, sem Podolák képviselő soha nem mondta, hogy “nagy a jólét, dübörög a gazdaság, és nincs semmiféle baj az államháztartási hiánnyal”. De Németh Szilárdot a saját hazugságai soha sem zavarták, most sem. Ezt a fórumot olvasva érzékelhető, hogy van közönsége gátlástalan hazudozásinak. Ez még nem volna baj, mert 14 éve mindig pofára esett hazugságaival, és így lesz ez a jövőben is. De nézd csak meg: kukorékolt a Vörös Csepel presszóról és azt tőle függetleneül fölgyújtották. A balhét másra akarta kenni, hát ismét tőle függetlenül bevágtak egy Molotov-koktélt a Rákóczi úton is egy lakásba. A Molotov-koktél a gyanús fehér porral azóta a jobb oldal egyik meggyőző érve lett. És nézd csak, olvasd el Németh úr bájos szavait, amit most ír a nyílt levelében: már fenyeget, gyalázkodik, és ennek itt tapsolnak. Figyeld csak meg, hogy fognak itt engem mindjárt lekommunistázni azok, akik éppen a soha sem volt kommunizmust szeretnék visszahozni momentán az egészségügybe, miközben az állam mindenhatóságát hirdtik. Ilyen világban élünk, de ez ettől még szép is lehetne. Ne tarts Németh Szilárdtól és kis együttesétől, ne félj tőlük, még ha félelmetesnek akrnak látszani, akkor se. Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. Orbán, Kövér vagy egyik legszorgalmasabb, túlteljesítő tanítványuk, az SZDSZ-esből lett fideszes Németh Szilárd nem jön vissza. Akik csendben vannak – és ők vannak többségben – józan normális, tisztességesen dolgozó emberek. Értik, jól megértik, hogy mi van a nyílt levélben. Őket a Németh Szilárd -féle színjátékkal, műbalhéval, hazudozással, rágalmazással, gyűlölködséssel nem lehet átverni.

  15. Bombi szerint:

    Kedves Anti!

    Egy dolgozat kapcsán elég sokat kellett foglalkoznom Csepellel, így került arra is sor, hogy utánanéztem annak a bizonyos gyári orvosi rendelőnek. Mi is történt vele valójában? Eladták egy bizonyos összegért, majd kb. 1 év múlva visszavásárolták, akkora volt a felháborodás. Tehát tényleg vissza került a csepeliekhez. Ahogyan én tudom, még csak nem is drágábban vásárolták vissza. A bökkenő ott van, illetve volt, hogy míg azért a bizonyos összegért egy jól felszerelt rendelőt adtak el, vissza már üresen vásárolták.

    Szerinted a kórház üzemel? Mint egy normális kórház? Képzeld el, hogy a csepelen működő hipermarketben holnaptól már csak a dohányrézleg, meg mondjuk egy újságos üzemelne. De a nagy cégért kint hagynák és szépen világítana mint mint mindig. Vajon az is ugyanaz a hipermarket lenne?

    Ami az államot illeti van két lehetőség. Vagy szedünk rengeteg adót, és akkor adunk is érte valamit, mint a skandináv országokban, vagy pedig sokkal kevesebb adót szedünk, mint pl Egyesült Államokban, akkor viszont fizetni kell mindenért. Az nem működhet, mint ami itthon megy, hogy beszedünk rengeteg adót, majd cserébe azt kapják az emberek, hogy amikor igénybe vennék az adójukért elvárt jogos szolgáltatást, akkor még egyszer fizethetnek.

    Több információ. Kevesebb fröcsögés.

    Több információ, kevesebb fröcsögés.

  16. Bombi szerint:

    A vége véletlen lett duplázva.

  17. Kovács Ernő szerint:

    Szerintem központilag kivan adva, hogy totálisan támadjon a Fidesz minden fronton /kerület, falu, város, megye, főváros, külföld/ a népszavazás előtt. Az össze Fidesz médiában csak a rosszról a baloldal besározásáról szól minden. Ha történne egy atomrobbanás valahol a nagyvilágban az nem lenne vezető hír, hanem az lenne, hogy Gyurcsány mit mondott itt, mit mondott ott! Minden szavát, mondatát lesik mibe lehet belekötni, megbuktatni! Tavasszal, márciusban megint kezdik majd a cirkuszt!? Kezdődik az ősz megismétlése?

  18. Bombi szerint:

    Ha Gyurcsány “Legnagyobbmagyarreformer” Ferenc úgy érzi majd, hogy érdekében áll tisztességes emlékezőket megveretni, azosító nélküli rohamosztagokat ellenük vezérelni, akkor bizonyosan. Egyébként meg nem.

  19. Kati szerint:

    Kovács Ernőnek csak azt szeretném kivánni, hogy gondolkodása miatt saját bőrén érezze meg ennek a becstelen semire kellő , hazudozó csaló kormánynak az intézkedéseit. Talán majd rájön az igaságra egyszer. csak lehet, hogy már késő lesz!

  20. Kati szerint:

    Elnézést az igazságot hibásan írtam le.

  21. Kovács Ernő szerint:

    Mindegy, hogy jobb vagy bal kormány van a kisembereket mindegyik magas ívben……..! Kati, ez a szomorú valóság, de te még reménykedjél!

  22. Morzsi szerint:

    T. Kovács Ernő!

    Én most szarosabbnak érzem magam, mint annó!
    Most arról is meg akernak győzni, hogy ez nem is szar, hanem csokoládé, úgyhogy még vágjak hozzá jó képet, fogjam be a pofám és fizessek többet nekik!

  23. Morzsi szerint:

    Bocsi az elírásért: akarnak.

  24. Vécsey Albert szerint:

    Rég jártam erre, gondoltam benézek! Azt hittem, hogy a parlamenti képviselők meg a fideszesek nyilatkozatairól folyik a diskurzus. De nem. Mint a viccbeli Mórickánál: tök mindegy, hogy mi a téma, ugyanazoknak mindenről csak ugyanaz jut az eszébe. Üdítő kivétel Kovács Ernő meg anti, aki ha nem tévedek, tényekkel alátámasztva a multkorjában jól helyben hagyta Németh Szilárdot a Vörös Csepel felgyújtásánál.
    De ha már itt vagyok az alaptámáról is néhány szót. Az országgyűlési képviseők meg sem szólították a fideszeseket, akkor Németh Szilárdék minek vették magukra más ingét. De ha már magukra veszik, akkor meg mi szükség van az ordenáré stílusra és a kétségtelen hazugságok sorolására, a gyalázkodáésra, rágalmazásra? Ernő, Anti, ti legalább tudjátok? Mások meg értik?

  25. Kovács Ernő szerint:

    Az indexen most moderáltak ki a saját politikai topikomból! Ha jól tudom az index jobboldali beállitottságú! Ennyit a demokrácioról ma Magyarországon és, hogy mi vár majd azokra, akik nem úsznak az árral!

  26. Morzsi szerint:

    Ernő!

    Aki nem úszik az árral azt megveretik a jelzés nélküli fekete ruhába bújtatott csőcselékkel és nem internetes oldalról zárják ki!

  27. Csepeli Galvániszap szerint:

    Bocsáss meg Ernő, de az már nem semmi, ha a liberális Indexről kimoderálnak.

    Te komolyan elhiszed, hogy ha több helyre folyik a közpénz, és a jelenlegi TB-járulékból még profitot is levesznek a biztosítók, még pluszban több ezer ember (nem közszolgálati hanem pénzügyi szintű) fizetését is kifizetik, akkor az orvosi ellátásra jutó, az eddiginél is kevesebb pénzből majd jobban jár az egészségügy, és megszűnik pl. a hálapénz vagy a sorbanállás?

  28. Bubus szerint:

    Gyurcsány Ferencnek most a párton belül nagy szüksége van a támogatottsága növelésére. Miért nem lehet megérteni, hogy ha ez neki személyes érdeke, akkor igenis közpénzből kell finanszírozni újabb munkahelyeket és busás nyereséget a pártkatonáknak? Miért gondolja azt az ellenzék, hogy mindezt Gyurcsány pénzéből kellene megtenni, ha egyszer ott van a közpénz is? Mi maradna neki öregkorára, ha ezt a saját vagyonából fedezné? Ha egyszer Gyurcsány bácsi öröméről és hatalmon maradásáról van szó, akkor Podoláknak és Avarkeszinek igenis meg kell szavazni a TB-törvényt. Punktum. Erről nem lehet vita, akinek társadalmi párbeszédre van szüksége, menjen a kozosencsepelert.hu-ra és ott fejtse ki, hogy kivel randizott a hétvégén.

  29. Matyi szerint:

    Én szarok a nagy emberekre mert szaros vagyok ,Ahely hibákat kijavitja más!!!A Korházba beviszem a gyogyszerem a pelenkát és ha szorul a hurok ,még ágynemüt is ,a növér üvölt az orvos elkezel ,TISZT kiv, de én ez miat szarok !!! mennyi pelenkát irhatnak ki ne dudmeg !!!!!!!!!!!!
    DE SOHA !!! én lelkesen be hordok mindent ,gyogyszert ,ágynemüt,pelenkát és FIZETEK IS MERT A NEVEM BIRKA!!!Ja Avarkeszi és társaitol választ vársz Hát ba szarok !!!!!

  30. Kovács Ernő szerint:

    Van egy olyan gyanúm, hogy legközelebb a Fidesz jön majd. Vége lesz a mese korszaknak, és meg kell mutatni az igazi arcukat. Akkor leszek sok emberre kiváncsi, akik vakon elhitték a szirénhangokat a csodáról, hogy kit fognak szídni. Kezdjék majd magukkal előszőr. Nem nyalom az Mszp seggét, nem voltam sohasem kisztag, pártag, még egyszer a fideszre is szavaztam /akkor is csak a komáknak volt jó/. Most éppen munkanélküli lettem, és nem a Gyurcsány miatt, hanem, hogy ez az ország a szélhámosok, rablók országa, ahol egy szarházi vállalkozó azt csinálhat amit akar!/Tisztelet a becsületeseknek/ Aki nem állami cégnél dolgozik, azzal úgy bánnak, mint egy rongylabdával, és mehet a zsírosan kereső szakszervezeti bizalmisokhoz, tojnak a fejére! Kicsit nézzen már mindenki bele a saját tükrébe, és ne várja a csodát, mert azok az idők megszüntek,ha a bal jön, ha a jobb!

  31. Igor szerint:

    Végül is ezek a volt komcsik csak azért vannak a Parlamentben, hogy minket képviseljenek – minden felelősségtől mentesen. A polgármester elvtárssal egyetemben. Remélem még nem lesz késő őket eltávolítani, és újra kezdeni. Bár attól tartok, hogy ha megbuknak, még nagyon sok turpisság kerül majd a felszínre. Csak sikerüljön….

  32. Nelli szerint:

    Szomorú olvasni ezt az egészet!Mindenki csak vádaskodik,szidják egymást de közben az Ország érdekeit le sem sz…..ják.A Nagy Tiszteletű Képviselő Uraknak a saját bőrén kellene megtapasztalni mindazt amit mondjuk én hónapról hónapra megélek.Három gyermekem van és nem hogy jól élni nem tudunk vagy(nyaralni elmenni?azt sem tudjuk milyen is az!)de még a napi megélhetés is komoly gondokat jelent,miután befizetem a számlákat.Nekem meg kell tanúlnom a minimál bérből gazdálkodnom ugye?De az nem baj,hogy az Ország Nagy Tiszteletű Úrai!A miliárdokból sem tudnak normális életszinvonalat csinálni.Én nem értek a politikához,mert csak egy egyszerű hétköznapi kis ember vagyok,csak azt tudom,hogy ez a rendszer borzalmas és ha sokáig így marad,ennél még sokkal több embernek keserítik meg az életét.Mert mi a saját bőrünkön érezzük,azt a terhet amit az Ország Úgy mond jobbátétele miatt a mi válunkra pakolnak.Nem tudom meddig lehet még az embereket ennyira sanyargatni,vagy hány sor bőrt lehet még lenyúzni rólunk!
    Én még nem szóltam hozzá a dolgokhoz,de annyi sérelem és fájdalom van bennem(és még rajtam kívűl hány emberben)mert nem gazdagságról álmodok, csak egy normális megélhetésről.Amit igen is azoknak az embereknek kellene megoldani akik bizalmat kaptak az ilyen hétköznapi emberektől,akkor amikor az Ország élére kerűltek,és akkor igértek nekünk fűt,fát,stb mindent.De ez eddig csak igéret is mardt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  33. CsepeliXXI szerint:

    A Zindexről kimoderáltak? (Kovács Ernő)
    Ajjajj.Kit nem?:-)
    Nézzük csak miről is ir a Zindex? :

    “Három holttestet már megtaláltak a búvárok a ráckevei Duna-ágon, ahol szerdán délután borult fel egy csónak. Hárman kiúsztak a partra, egy ember azonban egyelőre nincs meg.

    Egy fiatal felnőttekből álló hétfős társaság szerdán délután szeretett volna átevezni Csepelről Ráckevére, azonban út közben a csónak felborult. ”

    Aha.Csepelről átevezni Ráckevére?
    Ügyes.:-)
    Legalább olyan,mint hogy Csepelen nincs “Rózsadomb”. 🙂

  34. DFK szerint:

    Ernő!

    Az index a legkevésbbé sem jobbos; sőt balos.
    Az őszt senki sem akarja újra; legföljebb ti, mert akkor lehet veretni.

    Amúgy ilyen kormányzati és helyi politikai “eredményesség” után inkább hallgatnék a helyedben.

  35. […] Nyílt levél Podolák György és Avarkeszi Dezső országgyűlési képviselőkhöz […]

  36. Írtam egy levelet 2009. ápr. 24-én Podolák György képviselő úrnak, melyben kértem, válaszoljon arra, támogatja-e a 2010-re tervezett klímatörvényt…

    Még csak válaszra sem méltatott, hiába, a kutyaugatás nem hallatszik az égig. De onnan nagyot is lehet ám puffanni, mert hogy nem szavazok ezek után rá, az biztos. Legjobb, ha már most más állás után néz.

  37. miska72 szerint:

    Tiztelt Felsmann Richárd Erik!

    Mit gondoltál? Veled fog foglalkozni? Margit NÓÓÓÓÓÓRMÁLIS?
    Podolák elvtárs egy fontos ember! Nem ér rá halandókkal foglalkozni! 😉

  38. Kedves Miska72!

    Azért kíváncsi lennék, hogy kiket képvisel akkor ez a hólyag…?
    A saját fizetését?

    Pokolra az ilyenekkel…

Itt lehet hozzászólni !