Németh Szilárd most rúgta volna ki ifjúkori önmagát

Csepel.info

Csepelen nem titok, hogy az iskolaigazgatói pályázatok elutasítása közvetlenül Németh Szilárdhoz kötődik. A tanulók érdekeire hivatkozva maga is utalt erre közösségi oldalán. Információink szerint belső körökben a rezsibiztos már büszkén hangoztatja, hogy ő bánik el a legszigorúbban a baloldali, szakszervezeti “elhajlásért”.

Azt azonban kevesen tudják, hogy SZDSZ-es korában Németh Szilárd pedagógus majd vasutas szakszervezeti vezető is volt. Még abban az időben, amikor a Szabadkőművesek mozgalmához próbált csatlakozni.

“No mörszi”

Csepelen tavaly két olyan iskola igazgatói pályázatát utasították el, ahol a legutóbbi pedagógussztrájkot a pályázó nem igyekezett visszaszorítani. Idén ez a szám háromra nőtt: ebből kettő megegyezik a tavalyival. A Herman, a Kölcsey és Katona iskolák igazgatói pályázatairól úgy döntöttek, hogy hivatalos tájékoztatás – egy Facebook-bejegyzésen kívül – nem volt.

A visszautasítás állítólag formai hibára hivatkozva történt. Blogunk azonban úgy tudja, Németh nagyon is büszke rá, hogy az igazgatókat “baloldali, szakszervezeti elhajlás”, vagyis a pedagógussztrájk idején tanúsított engedékenység miatt utasították vissza.

No mörszi – mondhatja erre a rezsibiztos. Pedig ezen az alapon saját ifjúkori karrierét is kerékbe törte volna, ha akkor dolgozik politikai komisszárként a tankerületek felett. Még szerencse, hogy akkoriban nem volt ilyen nagy bűn a pedagógusok béremeléséért kiállni.

Pedig Németh korábban szakszervezeti vezető volt

Sokan tudják, hogy a rezsibiztos az SZDSZ-ben kezdte politikusi pályáját, és nemzeti érzelmű liberálisnak vallotta magát. Arra már kevesebben emlékeznek, hogy alapítója volt iskolájában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ), és a Szabadkőművesek mozgalmához is csatlakozni akart. Utóbbit visszautasították: valamilyen okból nem kellett a rendszerváltás utáni szabadkőműveseknek a fiatal, nemzeti liberális politikus.

Szakszervezeti múltjáról is ír a Magyar Vasutas 1999. januári száma, amely így foglalja össze Németh Szilárd addigi életpályáját:

“Németh Szilárd fiatalember, alig túl a 30-on. Iskolaigazgató volt Csepelen. Ugyanitt Pokorni Zoltán segítségével megalapítója a PDSZ-nek; ezzel egy másik: érdekvédelmibb sínre téve a pedagógusok ellanyhult szakszervezeti mozgalmát. Több mint egy éve pedig a Vasutasok Szakszervezetében munkatárs.”

A Vasutasok Szakszervezete egyébként annak a MSZOSZ-nek volt oszlopos tagja, amely 2002-ben választási együttműködést kötött az MSZP-vel, és jó kapcsolatot ápolt Medgyessy Péter majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !