Így alakul választási kampánnyá a birkózásra kapott közpénz

Csepel.info

Az arcát eltakarni próbáló férfitől balra láthatók Dudás Zoltán plakátjai

Kedden kora délután, munkaidőben pakolták fel Németh Szilárd jelöltjeinek plakátjait a KIMBA mikrobuszába a birkózócsarnok és a Csepel SC munkatársai. A plakátokat szerdára ki is tették a csepeli közterületekre – értesült a Csepel.info.

A közpénzből működő birkózóalapítvány számos munkatársa eleve Németh Szilárd képviselőjelöltje. Ő azzal látja biztosítottnak, hogy megszavazzák az önkormányzati vagyon átadását az alapítványának, ha tőle anyagilag függő beosztottjait indítja képviselőjelöltnek. Van a csapatban biztonsági őr, informatikus, sportedző, és Csepel SC-s vezető, akik – úgy tűnik – mind munkaidőben kampányolnak. Dudás Zoltán, Németh Szilárd polgármesterjelöltje korábban a rezsibiztos titkáraként dolgozott. Információink szerint Dudás szintén elkötelezettje a csepeli önkormányzat vagyonának átjátszásában és a Kis-Duna-parti telkek megszerzésében.

A csepeli Fidesz az egyetlen olyan választási szervezet Magyarországon, melynek programja gyakorlatilag nyíltan az önkormányzat vagyonának lenyúlása. 

Borbély Lénárd jelenlegi polgármester már 2019-ben úgy nyerte meg a választást – akkor még fideszesként -, hogy Németh mindent elkövetett a megbuktatásáért. A rezsibiztos először azt követelte, hogy a polgármester adja át a kerület irányítását. Borbély ellehetetlenítése és megbuktatása azonban nem sikerült. Ezért olyan követeléseket terjesztett támogatása feltételéül, melyek egy része köztörvényes bűncselekmény lenne. Több önkormányzati vagyontárgy – összességében mintegy 10-12 milliárd forintnyi köztulajdon – ingyenes átadását Németh alapítványába, valamint a csepeli Kis-Duna-parti telkek jelentős részének eladása. Utóbbiakat a csepeliek tiltakozása ellenére be akarja építeni.

Amikor Borbély Lénárd és a fideszes alpolgármesterek nem voltak hajlandók az önkormányzati vagyon és a telkek átadására, Németh Szilárd feloszlatta a helyi pártszervezetet, majd a kerület vezetőit is beleértve kizárta a tagok háromnegyedét.

Borbély ezek után, tavaly decemberben bejelentette az újraindulását, Németh Szilárd pedig nemcsak ráindítja a Fideszt az önkormányzati választásra, de hogy biztosan ne korábbi párttársa nyerjen, még az ellenzéki DK-MSZP-Momentum jelöltjét is ott támogatja, ahol csak tudja.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !