Tömegével költöztethet szavazókat Németh Szilárd Csepelre a választások idejére

Trükközéssel próbálhatja növelni megcsappant szavazótáborát Németh Szilárd. Ennek lényege a tömeges „beköltözés”, amit utoljára 2022-ben, az I. kerületi időközi önkormányzati választáson alkalmaztak. Az is lehetséges, hogy végül ezzel sikerült megnyerni az ottani időközi választást. A fideszes voksturizmus egyik főszereplője most képviselőjelölt Csepelen.

2022-ben időközi önkormányzati választást tartottak az I. kerületben, ahol a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla mindössze 60 szavazattal nyert az ellenzéki jelölttel, a momentumos Korsós Borbálával szemben. Ezzel a jobboldal került többségbe a képviselő-testületben. Akkoriban több lap is megírta, hogy a voksolás előtti hetekben gyanúsan sokan jelentkeztek be az ottani Ostrom utca 16. szám alatti magánklinika ingatlanaiba, és így szavazatukkal befolyásolhatták a végeredményt.

Voksturisták

A 24.hu akkor Baczkó Norbert akkori Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította a klinika címére bejelentkezők között. Egyéni vállalkozásánál hat nappal az időközi választás előtt jegyezték be az Ostrom utcai címet, de ő pár hónappal később visszatért Csömörre.

Más „beköltözők” is akadtak. A 24.hu szerint Fidelitas Sport, Család és Ifjúsági Kabinetjét vezető Fróna Levente kicsivel több mint egy hónapig volt lakója a klinikának. Édesanyja és nagymamája is bejelentkezett ideiglenesen az Ostrom utcai címre. Nem lakott sokáig papíron a klinika címén Hurta Adrienn, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tanácsadója, valamint a Fidelitashoz sok szállal köthető Orbán Gergely sem. Ő egyébként mindössze négy nappal az időközi választás előtt lett az Ostrom utca 16. lakója. A hirtelen jött átjelentkezések száma ennél egyébként jóval több, de egyrészt a további nevek nem köthetők cégekhez, másrészt nem is közszereplők.

Tisztesség helyett

A csepeli szál nem más, mint Páncsics Krisztián, a csepeli Fidesz képviselőjelöltje, aki egyben a Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinetjét vezeti. Ő szintén ideiglenesen költözött be a választás előtt az I. kerületbe. Az adatok szerint szintén az Ostrom utcába kapta a választási értesítőt.

A 35 éves Páncsics néhány éve lett Németh Szilárd bizalmi embere. 20 éve itt élő csepeli lakosnak mondja magát, de a fentiek alapján bárhol feltűnhet, ahol választások vannak. Az ifjú titán – aki a budapesti Fidelitas egyik alelnöke –arról is híres, hogy ő terjesztette tavaly fidelitasos társaival együtt azt a szórólapot, amivel Borbély Lénárd polgármestert próbálták besározni.

Hogy lesz-e Csepelen is voksturizmus, mint ahogy az I. kerületben történt, egyelőre nem tudni. Az azonban bizonyos, hogy Páncsics aktív résztvevője volt minimum egy korábbi akciónak. Ez pedig aligha fér össze a tisztesség jelszavával, amit Páncsics Krisztián a kampányszlogenjeként használ, és azzal, hogy Németh Szilárdhoz köthetően finanszírozzák a baloldali ellenzéki polgármesterjelölt népszerűsítését.

 

 

Itt lehet hozzászólni !