Magyar Ápolók Napja Csepelen

Csepel.hu

Február 19-e fontos nap a magyar egészségügyben, ugyanis ezen a napon született az ország első főápolónőjeként tisztelt Kossuth Zsuzsanna, aki nem csak hazánkban, világszinten is megteremtette az ápolás hivatásának alapjait, eszméjét. A Magyar Országgyűlés 2014-ben, február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

Ezen jeles nap alkalmából Dr. Dobák András főigazgató úrral közösen a szakrendelőben dolgozó hölgyeket egy-egy virággal, az urakat egy-egy üveg borral lepte meg Borbély Lénárd csepeli polgármester, megköszönve nekik a csepeli emberek érdekében végzett áldozatos és elhivatott munkájukat.

„Az ápolók munkája nélkülözhetetlen, és felbecsülhetetlen. Nélkülük az egészségügyi és szociális ellátórendszer nem működik. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik életüket mások segítésének, és az elesettek ápolásának szentelik. Fáradságos és emberpróbáló hivatásukhoz sok erőt és jó egészséget kívánok ezúton is!” – írja a polgármester a közösségi oldalán.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !