Csepeli vagyonnyilatkozatok: Németh alapítványa az ellenzék egyik munkaadója

Csepel.hu

A politikusoknak január 31-éig kellett nyilatkozniuk az előző évi jövedelmi helyzetükről.

A bevallásokból mi csak szemezgetünk, de aki kíváncsi, a Csepel.hu oldalon visszamenőlegesen valamenynyi vagyonbevallást megnézheti.

Borbély Lénárd polgármester egy 714 négyzetméteres telken álló, 186 négyzetméteres lakóház tulajdonosa a feleségével felerészben. Ezt a házat ők építették, korábbi ingatlanukat eladták. A polgármesternek van egy 2015-ben örökölt Suzuki Swiftje és egy 2021-ben, ajándékba kapott Aprilia SR50-es motorkerékpárja.

Ábel Attila alpolgármester negyed részben tulajdonosa egy csepeli, 78 négyzetméteres lakásnak. Édesanyja tavalyi halála után lett Szolnokon felerészben a tulajdonosa egy 48 négyzetméteres lakásnak. Feleségével egy Toyota Aygo gépkocsi tulajdonosai. Értékpapírban és más módon, részben az öröklés miatt húszmilliós megtakarítása van. Morovik Attila alpolgármester felerészben tulajdonosa egy 83 négyzetméteres háznak. Értékpapírokban körülbelül 11 millió forint megtakarítással rendelkezik. Pákozdi József alpolgármester Csepelen egy 45 négyzetméteres üzlethelyiséggel, egy szigetszentmiklósi zártkertes ingatlannal, valamint Szigethalmon egy 30 négyzetméteres üdülővel, Szigetszentmiklóson 800 négyzetméteres telken lévő 25 négyzetméteres gazdasági épülettel rendelkezik. Ezenkívül tízmillió forint megtakarítása van.

A Fidesz–KDNP képviselői közül Bercsik Károly egy 53 négyzetméteres csepeli lakás tulajdonosa. Megtakarítása évről évre nő, eléri a 16 millió forintot, amivel szemben 14 millió forintos adóssága is van. Czibulyáné Szonday Szilvia egy csepeli garázzsal, valamint Palotáson két kisebb zártkerti ingatlannal rendelkezik, utóbbiaknak örökléssel lett a tulajdonosa. A képviselő asszonynak nincs adóssága, de tavalyhoz képest már nincs autója sem. Férjével közösen van hárommillió forintos számlakövetelése. Balogh Ernő 2021-ben vásárolt egy hárosi, 120 négyzetméteres zártkerti házat, valamint Csepelen egy 40 négyzetméteres ingatlant, utóbbinak felerészben tulajdonosa. Nissan gépkocsiját novemberben Mitsubishire váltotta. 3,6 millió forinttartozása van, megtakarítása nincs. Zupkó János feleségével egy 2007-ben vásárolt 110 négyzetméteres ház tulajdonosai. Emellett egy szintén 2007-ben vásárolt Skoda Fábia és egy 2016-ban vásárolt Renault Espace gépjárműve van. Megtakarítása nincs, viszont ‒ ha hiszünk a vagyonbevallásnak ‒, több száz milliós tartozása van. Valószínűbb, hogy ezt rosszul írta le. A fenti fideszes képviselőknek – vagyonbevallásuk szerint – sok éve nincs munkahelyük. Makray Barbara felerészben tulajdonosa egy 2007-ben vásárolt, 150 négyzetméteres dunaharaszti családi háznak. 2008-ban vett egy Suzuki Swift gépkocsit, ami mellett közel 23 millió forintos tartozása van. Van munkahelye is, ügyvivő szakértőként az ELTE dolgozója. Szuhai Erika felerészben tulajdonosa egy 144 négyzetméteres csepeli családi háznak. Ötmilliós nyugdíjbiztosítása mellett több mint nyolcmillió forint megtakarítása van. Kereskedelmi vezetőként dolgozik, cégének 24 százalékos arányú tulajdonosa.

A DK-ban politizáló Horváth Gyula felerészben tulajdonosa egy 86 négyzetméteres alapterületű, 80 négyzetméteres tetőterű családi háznak. Felerészben tulajdonosa két 52 négyzetméteres csepeli társasházi lakásnak is. Ő már nyugdíjas, egy Toyota CH R típusú gépkocsija, tízmilliós életbiztosítása és egymillió forintos megtakarítása van. Pártjának köszönhetően a fővárosban havi 265 ezer forintért a nagybani piac felügyelőbizottsági tagja. Frakciótársa, a szintén nyugdíjas Várkonyi András felerészben tulajdonosa egy 1979-ben vásárolt, 54 négyzetméteres lakásnak. Ő egy 2022-ben vásárolt Toyota Yaris Cross gépkocsi tulajdonosa, ami mellett közel 4 milliós megtakarítása van.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök alapítványi tulajdona, a Csepel SC nyújt otthont a Csepel FC Kft.-nek, és a vállalkozásban dolgozóknak. Ez azért érdekes, mert a kft. tulajdonosai közül ketten, Takács Krisztián és Losonci Róbert is az önkormányzat MSZP-frakciójának tagjai. Losonci Róbertnek a vagyonbevallása szerint nincs lakása, megtakarítása és adóssága. A 2012- ben tulajdonába került Toyota Corollát örökölte. Losonci technikai munkatársként Németh Szilárd alapítványánál dolgozik, a Csepel SC-től 429 500 forintot kap havonta.

Takács Krisztián egy 2016-ban vásárolt, 100 négyzetméteres alapterületű családi ház felerészbeni tulajdonosa, ami mellett csak egy 1999-es gyártású, 2004-ben vásárolt Suzuki Swift gépkocsija van. Kétmillió forint megtakarításával szemben 6,8 millió forint tartozása van. Ő nemcsak a tulajdonostársa a Csepel SC-ben működő Csepel FC Kft.-nek, hanem szakmai vezetőként a munkatársa is. Az MSZP-frakció harmadik tagja, a nyugdíjas Csaba Péter Alajos a vagyonbevallása szerint ‒ 3 millió forintos adóssága mellett – semmilyen vagyonnal sem rendelkezik, pusztán egy betéti társaság ügyvezetője. Dukán András Ferenc momentumos képviselő a nagymamájánál lakik, vagyonbevallása szerint nincs ingatlanvagyona. 2006-os Opel Corsáját 2019-ben kapta édesanyjától, és megtakarításai-pénzügyi követelései körülbelül 8 millió forintot tesznek ki. Több vállalkozásban tulajdonostárs, ezek közül a Periferico Étterem Kft.- ben – a cég 2022-re nyolcvanmilliós árbevételt produkált – dolgozik üzletvezetőként. Így 326 ezer forinttal tudja kiegészíteni az önkormányzattól kapott jövedelmeit. Tóth Sándor független képviselő egy 31 négyzetméteres lakás bérleti jogával rendelkezik, nincs nagyobb értékű ingósága. Ezenkívül valamivel több, mint egymillió forintos megtakarítása van. Kovács Dávid Attila független képviselő 2018 óta egy 68 négyzetméteres társasházi lakás felerészbeni tulajdonosa, ami mellett felerészben van egy kis, 22 négyzetméteres társasházi ingatlana is. Egy Dacia Jogger gépkocsi tulajdonosa, feleségével közös bankszámlájukon 891 ezer forint van. A tartozások között nála egymilliós diákhitel, valamint a feleségével közösen 12,5 millió forintos hitel és 3,2 millió forintos tartozás szerepel. Képviselősége mellett vállalkozóként dolgozik.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !