Változó Szabótelep

Csepel.hu

Húsz férőhelyes parkolót alakítottak ki és adtak át a Kiss János altábornagy utcában január közepén. „A projekt megvalósítása 2022-ben indult.

Az új parkoló helyén korábban egy rossz állapotú futball- és kosárlabdapálya volt, melynek burkolata szándékos gyújtogatás miatt megsérült, balesetveszélyessé vált.

A terület jövőjéről egyeztetés indult az ott élőkkel, akik parkolók kialakítása mellett döntöttek, továbbá a zöldterületek megújítását kérték” – mondta el lapunknak Tóth Sándor, a körzet önkormányzati képviselője. „A terület átalakításáról szóló javaslatot 2022-ben terjesztettem elő. A Főtáv által végzett rekonstrukciók miatt azonban a munkálatokat nem lehetett megkezdeni, ezek áttolódtak a tavalyi évre. A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai a Lottóház melletti játszótér felújításával párhuzamosan folytatták a parkolók kialakítását, melyek nemrég készültek el” – hangsúlyozta Tóth Sándor.

Ugyanakkor kiemelte: megválasztása óta figyelemmel kíséri a főútvonal melletti romos épületek sorsát. Az Ady Endre út 26. szám alatti omladozó, elhanyagolt épületet január végén bontották el. „A telek tulajdonviszonya bonyolult, mivel önkormányzati és magántulajdonban is áll, így nem volt egyszerű feladat a terület rendezése. Az épületet korábban hajléktalanok lakták, felgyújtották, szemetet hordtak oda, a környéken élőket mindez nagyon zavarta, sok panasz érkezett. Az önkormányzatnak azonban sikerült megállapodni a tulajdonossal az épület bontásáról.”

Tóth Sándor egyúttal elmondta, javaslatára több folyamatban lévő fejlesztés is van a körzetben. Ilyen például az okos zebrák kialakítása, mely a biztonságos közlekedést segítené a Táncsics Mihály utcában a Munkásotthonnál, a Kossuth Lajos utca 51. szám előtt, illetve az Ady Endre út‒Védgát utcánál. Az intelligens zebra érzékeli a gyalogos tényleges áthaladási szándékát és az úttest feletti fényjelzők segítségével figyelmezteti az autósokat, hogy hamarosan elsőbbséget kell adniuk. Ugyanakkor a tervek között szerepel az Ady-lakótelepen, a Csete Balázs utca parkos részén a közvilágítás bővítése és térfigyelő kamerák kihelyezése is. Hamarosan pedig megkezdődik a Kapisztrán János utca teljes felújítása, melyre a lakók már évtizedek óta várnak.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !