Folytatódik a Csepeli Panelprogram

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester elmondta, a panelprogramot Kovács Dávid Attila független önkormányzati képviselő kezdeményezésére indították el. Felhívásukra mindössze húsz pályázat érkezett be október közepéig, ebből tizenöt pályázat felelt meg a kiírásoknak.

A sikeresen pályázók november 14-én írták alá az erről szóló szerződést a Polgármesteri Hivatalban.

A csepeli önkormányzat idén tavasszal indított pályázatot a társasházak és lakásszövetkezetek

A projektre 100 millió forintos keretösszeget biztosított az önkormányzat. Szeptember eleje és október közepe között tizenöt pályázat érkezett, amelyből tizenkét projektet támogattak 55.119.856 Ft értékben. Ennek köszönhetően hamarosan újabb tizenkét társasháznál indulhatnak el a felújítási munkálatok:

Rakéta u. 18.

Völgy u. 7-13.

Simon Bolivár sétány 7-13.

Kikötő utca 2-8.

Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet

Vénusz utca 27.

Táncsics Mihály Lakásfenntartó Szövetkezet 1.

Táncsics Mihály Lakásfenntartó Szövetkezet 2.

Táncsics Mihály Lakásfenntartó Szövetkezet 3.

Katona József u. 9-11. D sz.

Katona József u. 1-3.

II. Rákóczi Ferenc út 345. B/5.

Borbély Lénárd polgármester elmondta, a panelprogramot Kovács Dávid Attila független önkormányzati képviselő kezdeményezésére indították el. Felhívásukra mindössze húsz pályázat érkezett be október közepéig, ebből tizenöt pályázat felelt meg a kiírásoknak. A korszerűsítésekre összesen 66.405.295 forintot biztosítanak. A polgármester kiemelte, a programot a csepeli önkormányzat folytatja. Év végén, decemberben újra megnyitják a pályázati lehetőséget a mostaniakhoz hasonló feltételekkel, hogy a keretből fennmaradó 33,6 millió forintot is felhasználhassák a csepeli társasházak, lakásszövetkezetek. A tervek szerint azonban a jövő évi költségvetésben is biztosítanak pénzt a programra.

Mire pályázhattak?

A pályázók a 1946-2002. között épült lakóépületekre igényelhettek pályázati forrást, melyek a földszinttel együtt legalább 3 szintes, de maximum 12 szintesek, minimum 15 lakással rendelkeznek.

A támogatás homlokzati hőszigetelésre vonatkozott legalább egy teljes oldalfalon, lapostető hő- és vízszigetelésére együttesen, valamint hőszigetelő közösségi nyílászárók cseréjére. A pályázók épületszintenként maximum 1.250.000 Ft támogatást igényelhettek, összege épületenként minimum 2,5 millió Ft, legfeljebb 15 millió Ft lehetett.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !