56 emléke nem kiszorítósdi

Csepel.hu

Csepel önkormányzata november 11-én emlékezett meg azokról a csepeli szabadságharcosokról és hősökről, akik 1956-ban egészen addig a napig küzdöttek a Szent Imre téren a megszálló szovjet Vörös Hadsereg ellen.

A mécsesgyújtást az utolsó pillanatig küzdő csepelieknek emléket állító Pesti srác szobornál tartotta az önkormányzat. Sajnos a csepeli ellenzékből senki nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen rajta – de ez így történt korábban is.

A csepeli önkormányzat megdöbbenve értesült arról, hogy aznap késő délután Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármester-jelöltje egy, a csepeli ’56-os hősök nevével teleírt lappal takarta le Wittner Mária emlékművének szövegét. A Momentum politikusa azt állítja, hogy ezzel a csepeli 56-os hősök előtt tisztelgett. Nagyobban nem is tévedhetett volna.

1956 és emlékezete nem kiszorítósdi. Bal- és jobboldali emberek tömege tette 1956-ot mindannyiunk forradalmává. Nem lehet közöttük különbséget tenni, mert azzal a forradalom lényegét, a magyar nemzet összefogását csúfolnánk meg vele. Wittner Máriát csak azért nem tudja elfogadni a Momentum politikusa, mert a választás közeledtével saját törzsszavazói előtt próbál tetszelegni. Amikor Dukán úr letakarta Wittner Mária emlékművét a csepeli ’56-os hősök névsorával, jól olvasható volt az egyik áldozat neve, akinek a fia volt a Wittner Mária szobor adakozóinak egyike. Írhatnánk ezek után, hogy a Momentum politikusa ezzel hatalmas öngólt rúgott, bár inkább morbid és szégyenletes, amit tett.

Ha valaki ennyire nem érti egy forradalom értelmét és erkölcsi nagyságát, azt tanácsoljuk, hogy inkább maradjon távol a koszorúzástól és megemlékezéstől, ahogy azt egyébként a 2019-es választási kampányt kivéve eddig is tette.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !