A szociális munka napja Csepelen

Csepel.hu

A Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársait köszöntötték november 10-én.

Az eseményen részt vett Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője. Az ünnepségen polgármesteri és intézményvezetői elismeréseket adtak át.

Elsőként Nagyné Kovács Tímea köszöntötte a megjelenteket, utalva arra, hogy munkatársai a nap 24 órájában végzik a munkájukat, mert a szociális munka hivatás és nagy elkötelezettséget kíván. A legtöbb kollegájával régóta dolgozik együtt, ami azt jelzi, hogy fáradhatatlanul, elhivatottan látják el a feladatukat. Köszönet jár valamennyiüknek. „Ott vagyunk mindenki mellett, akik elesettek, rászorulók. Azoknak segítünk, akik a legnehezebb életkörülmények között élnek. Az az igazi segítő, aki le tud hajolni bárkihez. Büszke vagyok a munkatársaimra, akik így végzik a munkájukat minden nap” – mondta az intézményvezető. Borbély Lénárd is köszönetét fejezte ki a szociális területen dolgozó munkatársaknak az áldozatos tevékenységükért. Minden évben megünneplik ezt a napot, és kifejezik hálájukat. Az önkormányzat hatáskörében több összetartó közösség működik, ilyen a HSZI csapata is. Jó érzés tudni, hogy ők azok, akikre lehet számítani. „A szociális szférában dolgozók azok, akik segítenek a nehéz helyzetben lévő embertársainkon, mert ez a hivatásuk, sőt sok esetben ez a küldetésük. Ez sokkal több munka, ami egyszerre nehéz és szép. Nem lehetünk elég hálásak a területen dolgozóknak azért, amit szinte láthatatlanul nap mint nap tesznek a segítségre, támogatásra szoruló csepeli családokért és idősekért” – mondta a polgármester.

Borbély Lénárd külön megköszönte Nagyné Kovács Tímea munkáját.

Kiemelkedő munkájuk elismeréseként polgármesteri kitüntetést kapott: Pintye Katalin élelmezésvezető, Sándori Zsófia humánpolitikai szervező, Csorvásiné Fekete Ildikó időskorúak átmeneti gondozóházában gondozó, Bordás Béláné, a Tipegő bölcsőde vezetője.

Intézményvezetői elismerésben részesült: Bereczky Karola szakács, Szénási Katalin, a támogató szolgálat személyi segítője, László Tamás Győzőné szociális asszisztens, Májer-Nagy Edina kisgyermeknevelő, Rédai Judit takarítónő, Mihályiné Lakatos Izabella, a Cseperedő bölcsőde vezetője, Lelkes Erika bölcsődei dajka.

Az ünnepségen Csonka András színész énekelt ismert dalokat.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !