Sikeres idényt zárt Szász Tamás

Csepel.hu

Sikeres idényt zárt a Csepel Barakuda Búvár SE sportolója, aki ebben az évben először indult felnőtt korcsoportban. Tamás a Csehországban megrendezett kontinensviadalon Európa-bajnok lett, az arany mellett pedig egy ezüst- és egy bronzéremet is szerzett.

Bár a felkészülés jó ment, az idei év kalandosra sikerült, hiszen nem csupán a sportról, a tanulásról és a munkáról is szólt.

„Erasmus-ösztöndíj keretében februártól fél évet töltöttem Brüsszelben. Élménydús volt a kint töltött idő. Folyamatosan tanultam, projekteken vettem részt, sokat készültem az órákra, sokféle tantárgyam volt. Gyakran csapatban dolgoztunk, rengeteg előadást tartottam, ami kezdetben a komfortzónámon kívül esett, de aztán belerázódtam. Magyar kollégiumban laktam a város közepén, a főtér mellett, mindenhová biciklivel közlekedtem. Az első hónapban több időm volt, így felfedeztem a kisvárost, ami viszonylag könnyen körbejárható. Sok barátot szereztem, akikkel még most is tartom a kapcsolatot. A sport, az edzések kicsit nehezebben valósultak meg kint. Találtam egy remek futóhelyet, egy apátság környékén, szép erdővel, tavakkal, mindig ott futottam. Az egyetemi létesítményben volt uszoda, de egy ablaktalan, komor hely volt, így nem szívesen mentem oda, ez a része lecsökkent az edzésnek, viszont kondizni heti kétszer jártam. Nagyon szerettem az Erasmus programot, életem egyik legjobb fél éve volt. Július elején jöttem haza” – meséli.

A vizsgák után intenzíven alakultak Tamás napjai, sok program várta. „Kettős érzés volt bennem, hisz nehéz szívvel jöttem haza, de itthon jó volt látni a családomat, barátaimat. Hazaérkezésem után két nappal már az egyesületi buszt vezettem az országos bajnokságra. Idén először indultam felnőtt korcsoportban. Bár kint nem tudtam olyan erőbedobással edzeni, de ez szerencsére nem látszott meg a teljesítményemen. Az országos bajnokság Gyékényesen volt, ott is dobogós helyen végeztem, néhány hibától eltekintve jó összpontszámot szereztem, így kijutottam az Európa-bajnokságra. Itt már tudatosan készültem, odafigyeltem magamra, az edzésekre, fejben felépítettem a stratégiát, visszaálltam a normális étrendemre. Bár betegeskedtem a verseny alatt, úgy éreztem, nem ment minden tökéletesen, végül Európa-bajnoki címet szereztem. Amikor realizálódott bennem, hogy első lettem, el sem akartam hinni, nagyon boldog voltam.” Augusztus közepén zárult a versenyidény, kis pihenő után újraindultak az edzések. Tamás januárban fejezi be az alapképzést az ELTE-n. Kockázatkezelésből írja a szakdolgozatát, október óta pedig egy banknál dolgozik, junior treasury feladatkörben. Jövő tavasztól mesterképzésre megy. „A sport továbbra is nagyon fontos az életmben, próbálom megtalálni az arany középutat. Úgy érzem, még néhány évig aktívan sportolok, de azt követően sem fogok teljesen elszakadni a csepeli búvárklubtól, mint szervező biztos maradok.”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !