Szüreti mulatság a Királyerdei Művelődési Házban

Csepel.hu

A szüreti mulatság keretein belül nyitották meg a Kézimunka- és Perzsaszőnyegszövő-szakkör kiállítását. A szakkör 1975 óta működik a Művelődési Házban, abban az évben alakult, amikor a kultúrház megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

Az ünnepélyes megnyitón Vida István, a Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója elismerését fejezte ki a nagy hagyománnyal rendelkező közösség munkája iránt és arra buzdította a szakkör tagjait, hogy soha ne hagyjanak fel értékteremtő és hagyományőrző tevékenységükkel.

A művelődési ház udvara valóságos vidámparkká alakult, a gyerekeket számos ügyességi és szórakoztató játék várta, kipróbálhatták az airsoftot vagy a minigolfot, miközben megállás nélkül forgott a körhinta. A régi idők szüreti hangulatáról három lovasszekér gondoskodott, amelyekre bárki felülhetett, és tehetett egy kört a művelődési ház környékén. A rendezvény alatt a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény és a Királyerdei Tájház is megtekinthető volt.

A szüreti mulatságra kilátogatott Borbély Lénárd polgármester is, aki a Közösen Csepelért Polgári Egyesület tagjaival együtt a művelődési ház udvarának bejáratánál levendula-palántákat ültetett el. A közös virágültetésbe néhány szülő és gyermek is bekapcsolódott, akik minden bizonnyal már most izgatottan várják a tavaszt, amikor a kultúrház domboldala levendulába borul.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !