Megújult a Lottóház melletti játszótér

Csepel.hu

A környéken élők kérésére és Tóth Sándor, a körzet egyéni képviselője kezdeményezésére tették szebbé, zöldebbé a környezetet.

Borbély Lénárd polgármester az átadáson elmondta, hogy folytatják a parkok, játszóterek felújítását, hogy élhetőbb környezetben lakjunk.

A játszótér területe mintegy kilencven négyzetméterrel lett nagyobb az eddig körbekerített területnél. Kialakítottak egy napvitorlával fedett 3×3 méteres homokozót, elhelyeztek két-két rugós játékot és mérleghintát. Felépítettek egy kombinált játszóvárat, melyhez kapcsolódik egy laphinta, csúszda, mászófal és mászóalagút, valamint ügyességi kötélhíd. Külön megtalálható még egy baba-mama hinta, valamint egy babahinta. Felújították a már meglévő padokat. A kombinált játszóvárat és a hintákat homok ütéscsillapító felületre, a többi játszóeszközt gyepes talajra helyezték el. A játszótér a Csepeli Városgazda kivitelezésében készült el, a felújítása valamivel több, mint 10 millió forintba került. A szemközti óvodai falkerítés is megszépült, amelyen ismert magyar rajzfilm jelenetek és figurák láthatóak. Az alkotásokat Kányi József, a Csepeli Városgazda címerfestője készítette.

A Csepeli Városgazda munkatársai parkoló építési munkákat végeznek a Kiss János altábornagy utca végén, a 10-12. szám alatt lévő nevelési tanácsadóval szemközt lévő sportpálya (dühöngő) területén. Itt igény szerint húsz férőhelyes, gyeprácsos burkolatú parkolót alakítanak ki. Az ennek végében található elhanyagolt állapotú téglafal is díszítő festést kap. A falképen Csepel ikonikus helyszínei, építményei, ismert és jellegzetes épületei jelennek majd meg.

Az óvoda, lakóháztömb, a Lottóház és a Táncsics utca által határolt zöldfelület teljes térségét felújítják, amelynek a költsége csaknem hatmillió forint. A játszótér közelében ping-pong asztalt állítanak fel, és több évelőt, cserjét is elültetnek ott. A gyalogos közlekedési utakat úgy építik át, hogy figyelembe veszik a járókelők megszokott útvonalait. A felújítással érintett szakaszon új utcabútorokat, egyszemélyes padokat, szemetesládákat helyeznek el.  A tervek szerint új fákat is ültetnek. A zöldfelület gondozását automata öntözőhálózat fogja biztosítani, amelynek a költsége nem egészen ötmillió forint. A beruházást teljes egészében a Csepeli Városgazda Zrt. kivitelezésében valósítják meg.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !