Elismeréseket adtak át Csepelen a Semmelweis-nap alkalmából

Csepel.hu

A Semmelweis-nap alkalmából kerületünk egészségügyi dolgozói polgármesteri és főigazgató elismeréseket vehettek át az Ifjúsági Táborban.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a csepeliek nevében köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a kerületben végzett áldozatos munkájukért. Ahogy fogalmazott, örömnap ez a mai, hiszen néhány budapesti polgármesterrel együtt sikerült megakadályozniuk egy olyan törvénymódosítási javaslatot, amely a járóbeteg-szakellátást elvette volna a kerületektől illetve a városoktól, így a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat is állami fenntartásába került volna.

Hozzátette, sajnos a védőnői hálózat kapcsán már nem sikerült ugyanezt elérni. Azt javasolta az egészségügyben dolgozóknak, hogy tartsanak össze egymással, ahogy a koronavírus-járvány alatt ez példamutatóan sikerült.
Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója köszönetet mondott azoknak a csepeli képviselőknek, akik megszavazták a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat önkormányzati fenntartásban maradását. Felhívta a figyelmet arra, hogy Semmelweis Ignác tanai a mai napig érvényesek, hiszen tavaly 49 millióan betegedtek meg szepsisben, amely 11 millió áldozatot szedett. Ezután felsorolta az elmúlt egy év eredményeit: az egynapos sebészet kialakítása a befejezési szakaszba ért, megújultak a fogászati kezelőegységek, és sikerült a szemészeti ellátást átvenni egy magáncégtől. Szólt a jövő terveiről is, a volt szülőotthon épületének felújításáról.

Polgármesteri elismerésben részesült Beke Éva körzeti ápoló, Dr. Bibok György, szakrendelés-vezető főorvos, Rádiné Orosz Andrea szakasszisztens. Főigazgató dicséretben részesült Fischer Attiláné szakasszisztens, Szabóné Varga Krisztina szakasszisztens, Dr. Szentkúti Gabriella szakrendelés-vezető főorvos.  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerésében részesült Balikóné Farkas Andrea, Kádár Éva Ágnes, Kovács Márta, Nikoletti Ildikó, Soós Krisztina Csilla, Szépligeti Zsuzsanna, Zameczné Hegyi Gabriella, Zsoldos Józsefné. Az elismeréseket Szűcs-Vámosi Ágnes a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezet Fekvőbeteg-ellátásért felelős alelnöke valamint Horváth Andrea a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara XX-XXI. kerületi helyi szervezetének alelnöke adta át.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !