Új orvos júliustól a szemészeten

Csepel.hu

A receptfelírás 9500, míg a szemészeti vizsgálat 9500– 19000 forint között érhető el.

A főigazgató hangsúlyozta: a rendelőnek eddig is volt működési engedélye magánszemészeti ellátásra, de nemrég határoztak a közfinanszírozott ellátás szüneteltetéséről. Bár az ÁNTSZ felé jelezték a változást, kerületi szinten egyeztetés nélkül döntöttek, ami nem nevezhető etikus lépésnek.

Egyúttal kiemelte, a TIESZ-be ‒ a meglévő két orvos mellé ‒ július elsejétől új doktornő érkezik a szemészetre, így várhatóan minden nap elérhető lesz a szakrendelés a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál. (Az önkormányzat lakást is biztosít a hiányszakmákban dolgozó orvosoknak.) Ugyanakkor egy negyedik orvossal is tárgyalások folynak, akinek gyermekszemészeti szakvizsgája is van. A tervek szerint így nem kell majd a kijelölt ellátóhelyre, a Heim Pál Gyermekkórházba utazni, itt a kerületben is megoldott lesz a gyerekszemészet.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Új orvos júliustól a szemészeten” bejegyzésre

  1. Janipapa szerint:

    Recptfelirás és szemészeti vizsgálattal kapcsolatban illene pontosan fogalmazni ! Hol kerül ennyibe ??

  2. Horváth János szerint:

    Észnél vagy, 3 havonta kell mennem szemészetre, bő egy hét múlva lenne esedékes. Az SZTK-ban időpontot nem adnak, Csillagtelepen fizethetek. Állítólag 4 éve nem emeltétek a támogatásokat, mit gondoltatok meddig fognak ingyen dolgozni? Etikáról beszéltek, na menj a …!

  3. kismiska szerint:

    Az SZTK-ból épp ma hívták rendszeres szemészeti kontrollra szoruló idős hozzátartozómat -akinek a jövő hétre lett volna több hónappal ezelőtt kijelölt időpontja-hogy ne menjen mert áttették augusztus közepére a vizsgálatot-állítólag valamilyen tanfolyamra megy a doktornő…
    Milyen tanfolyam miatt csúszhat 2.5 hónapot a rendelés?És nincs helyettesítés sem…

  4. László szerint:

    Nem kellett a fúj 300 forintos vizitdíj, most már legalább az ORMOS Intézetben érezhetitek magatokat. Már ami az árakat illeti. Ha bár ott egy ezressel még igy is olcsóbb…

  5. Moderátor szerint:

    László végleg kitiltva.

  6. László szerint:

    ….hogy folytassam értékes eszmefuttatásomat: A vizitdíj fedezte a vidéken egy háziorvos bérét. 150 ezer Ft. bevétel volt belőle akkoriban. Az államnak ingyenpénz. Nem kellett. Lehetett volna rajta idővel finomítani, aki sokat megy ne fizessen annyiszor vagy bizonyos kor felett ne kelljen fizetni stb.. Most is fizetünk, a többszörösét, de jobb ez így nekünk. A közmédia meg azóta ki tudja mennyivel bővült a szám, a mindenféle bűnözőnek elmondott gyujcsányördög haverja Kóka János magánkórházába járhatnak gyógyulni. Ők különbek, nekik az jár. Lehet még soká lesz de egyszer felébred ez a nép….

  7. Tóth Ervin szerint:

    És ezek a fi8zetős orvosok mennyi helyiségbérletet fizetnek az önkormányzatnak?

Itt lehet hozzászólni !