Az Aktív Magyarország Programhoz Csepel is csatlakozott

Csepel.hu, Csepel.info

A csepeli önkormányzat is csatlakozik a programhoz, hiszen fontos, hogy már kisgyermekkortól beépüljön az aktív életmód és az egészségmegőrzés a jövő generáció mindennapjaiba, ezért is hirdette meg az önkormányzat a Csepeli Sportsziget Programot.

A Millió lépés az iskoládért kihívással nem csupán az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni, hanem ösztönözni is szeretnék a csepeli általános és középiskolákat arra, hogy csatlakozzon minden kerületi oktatási intézmény a programhoz, ugyanis azok az iskolák, amelyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját, a Csepeli Önkormányzat jóvoltából 300.000 forintos sportszertámogatást fognak kapni.

Fontos tudnivaló, hogy a kihívásra nem csupán a diákok, hanem a szülők, tanárok és véndiákok jelentkezését is várják, akik aktív mozgásukkal szeretnék segíteni szeretett iskolájukat.

Mindezen felül a résztvevő iskolák közül 100 szerencsés intézmény az Aktív Magyarország Program felajánlásaként 1-1 millió forintot nyerhet sporteszközök megvásárlására. Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban. Minél többször teszi meg a kört, annál nagyobb esélye van a nyeremény megszerzésére.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !