Állampolgársági eskütétel Csepelen

Csepel.hu, Csepel.info

Ma délelőtt folyamán magyar állampolgári esküt tettek a csepeli polgármesteri hivatal nagytanácstermében.

A Himnuszt és az eskütételt követően Morovik Attila alpolgármester egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban adta át a magyar állampolgárságot igazoló dokumentumot.

A Magyar Országgyűlés 2010. május 26-án fogadta el az Orbán Viktor, Semjén Zsolt, illetve Kövér László, Németh Zsolt és Kósa Lajos által benyújtott törvényjavaslatot, az egyszerűsített honosítási eljárást, közkeletű nevén a kettős állampolgárságot. A törvénymódosítás anélkül ad lehetőséget a határon túli magyarok kedvezményes honosítására, hogy a kérvényezők Magyarországra költöznének. A jogszabály 2010. augusztus 20-án lépett hatályba és a 2011. január 1. óta alkalmazzák.

A honosítást azok kérhetik, akiknek a szülei, nagyszülei 1918 vagy 1945 előtt magyar állampolgárok voltak vagy vélelmezik magyarországi származásukat. Feltétele, hogy a kérelmező beszéljen magyarul, illetve ne jelentsen veszélyt Magyarország nemzet- és közbiztonságára.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “Állampolgársági eskütétel Csepelen” bejegyzésre

  1. László szerint:

    “A törvénymódosítás anélkül ad lehetőséget a határon túli magyarok kedvezményes honosítására, hogy a kérvényezők Magyarországra költöznének.” – Azóta hazautazva otthonukban lábadoznak. Ugyan kérem…

  2. pl szerint:

    Köszönjük…

  3. Gary Ridgway szerint:

    László!
    Hiányoltad, itt vannak! 🙂
    Én nem értem, hogy igazolni tudom, hogy zsidó vagyok és mégsem ad Izrael útlevelet. 😎

  4. László szerint:

    400 ezer minuszban vagyunk még így is. Jöjjenek csak. Mi lakosságcsere lehet itt?

  5. Gary Ridgway szerint:

    Az a 400 ezer és még több szart az egészre, külföldről, de volt helyettük más “külföldi”, de tudom, hogy közülük is sokan szartak rá.

  6. László szerint:

    Orbán 500 ezer emberről beszélt. Annyi munkaerő kellene még. Lassan elkészül Hatvanpuszta, a cselédlakásokat is fel kell tölteni…

  7. Gary Ridgway szerint:

    De azt nem tudom hova? Mindenhol leépítések vannak. Persze ez nincs a propagandában.

  8. TTT szerint:

    Nahát, milyen jól elvan a két fasszopó libSSi egymással. Vagy ez a két kretén egy és ugyanaz?

Itt lehet hozzászólni !