Ilyen volt a 11. Csepeli disznótor

Csepel.hu

A csepeli disznótornak idén a Csepeli Napközis Tábor adott otthont, ahol kulináris élmények, színes előadások, népi játszóház várta a látogatókat. A kolbásztöltő versenyen 11 csapat mérhette össze tudását.

Az idei kolbásztöltő versenyt a Kolbinék csapata nyerte, de számtalan külön díjat is kiosztott a zsűri.

A gasztronómai élmények mellett a zene és a tánc sem hiányozhatott a programok sorából. Fellépett a Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes, Nánássy Lajos nótaénekes és a 3+2 zenekar is, de volt interaktív gyermekjáték és jegesmedve-táncoltatás is.  A sokszínű szórakoztató programoknak köszönhetően a rendezvény jó hangulatban telt. A sétáló zenészek, a gólyalábasok és a busó alakoskodók még hangulatosabbá tették a rendezvényt, melyet látványos tűzzsonglőr produkció zárt.

A disznóvágás a vidéki élet fontos tradíciói közé tartozik, igazi közösségi élmény, mely a hideg idő ellenére rengeteg látogatót vonzott. Sokan kóstolták meg a frissen készült ételeket, a hagymás vérnek, a hurkának, a kolbásznak nagy keletje volt. A kézműves kiállítók standjainál is sokan megfordultak a nap folyamán. A rendezvényen a legkisebbekre is gondoltak népi játszóház, nagyméretű fajátékok, állatsimogató várta a gyerekeket. A bátrabbak kipróbálhatták a rodeó malacot és a kecskelökdösőt is.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Ilyen volt a 11. Csepeli disznótor” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Nagyapó nem járt körbe egy éthordóval?

  2. Gary Ridgway szerint:

    Ez nem Szilárd bulija volt? Oda nem tántorog most az öreg ratyi. Más szél fúj, tudod.

Itt lehet hozzászólni !