A Munkáspárt csepeli szervezetének sajtóközleménye

A Munkáspárt állásfoglalása

A Magyar Kommunista Munkáspárt Csepeli Szervezete az alábbi állásfoglalást fogadta el és tárja a nyilvánosság elé a 2007. december 17-én elfogadott egészség­biztosítási törvénnyel kapcsolatban:

A Munkáspárt számára elfogadhatatlan, hogy a magyar társadalom egészét közvetlenül érintő (tulajdonát képező) 1600 milliárdos egészségbiztosítási alap akár csak részben is a magántőke kezébe kerüljön. A törvény hatálybalépésének megakadályozása érdekében a Munkáspárt együttműködésre törekszik mindazon szervezetekkel, pártokkal politikai hovatartozás nélkül, akik számára el­fogadhatatlan ez a népellenes törvény.

Tisztelettel felkérjük választókerületünk országgyűlési képvi­selőit, dr. Avarkeszi Dezsőt és Podolák Györgyöt, legyen bátorságuk felülemelkedni minden párt-, és frakcióérdeken és fegyelmen. A törvény újra­tárgyalásakor és a végszavazáskor tanúsítson bölcsességet, uta­sítsa el, vagy legalább tartózkodjon a törvény megszavazásától. Lássák be, tisztelt Képviselő Urak, még ha személy szerint más is a véleményük, a társadalom döntő többségének ellenében kierő­szakolt törvény nem lehet sikeres, elfogadása csak tovább mé­lyíti a társadalomban amúgy is meglévő feszültséget

Amennyiben lényegi változás nélkül újra elfogadják a törvényt, a társadalom fokozódó ellenállásával kell számolniuk. Abban az esetben, ha lesz bátorságuk elutasítani a törvényt, és a társa­dalom többsége számára is elfogadható új törvénnyel előállni, bizonyára a nagyobbik kormánypárt politikai presztízse a társadalom szemében nagymértékben növekedni fog, viszont való­színűleg a koalíció szakadásával kell számolni.

Bizonyára az esélyeket Önök is már számtalanszor átgondolták. Döntsenek bölcsen a társadalom békéjének a szem előtt tartásá­val.

A Magyar Kommunista Munkáspárt Csepeli Szervezete

TB mentő népszavazás aláírásgyűjtés

Aláírásokat gyűjtünk a TB mentő népszavazásra:

– szerdán (01.23.) és csütörtökön (01.24.) 14 órától 17 óráig az SZTK előtt, illetve
– pénteken (01.25.) a piacnál már 11 órától!

7 hozzászólás “A Munkáspárt csepeli szervezetének sajtóközleménye” bejegyzésre

  1. morzsi szerint:

    Nem gondoltam volna, hogy lesznek olyan kérdések, amiben teljesen osztom a Munkáspárt véleményét!
    Azt hiszem az eszmékhez Ők maradtak hűek! Ezt becsülöm bennük, de nem mindenben tudom elfogadni.

    Úgy gondolom, el kéne gondolkodni a Magyar Szocialista Párt nevének megváltoztatásán! Az egész ténykedésüknek semmi köze nincs a szocializmushoz! Inkább nevezhetnék Magyar Kapitalista Pártnak!

  2. Bubus szerint:

    Morzsi, elment az eszed. Mit keresne a “magyar” szó a nevükben? Az erdélyi magyarokat lerománozták, mert ilyen sötét bunkók. Azt sugallják, hogy erdélyi honfitársaink ellopják a munkánkat, a tb-nket és a 13. havi nyugdíjat (pedig a TB már összeomlott volna az erdélyből átjött magyar munkavállalók adója nélkül). A kapitalista jelző sem rosszat jelent, sőt. Ne essünk túlzásba. De ezek nem kapitalisták, vagyonukat nem versenyhelyzetben, nem a tehetségükkel, eszükkel és a munkájukkal szerezték. Max. a Jókor Loptunk Jó Helyen Párt lehetne a nevük.

    A működő kommunizmus nyomort és halált hozott a Világnak. Én megértem, hogy a Munkáspárt egy ideát követ, de akkor sem tudok azonosulni velük. A TB-törvénnyel kapcsolatban azonban igazuk van. A MP elnökének is igaza volt abban, hogy vannak közös értékeink, érdekeink, amelyeket minden csepeli politikai erőnek közösen kellene képviselni.

    A TB törvényt ma a biztosítókon, az azok által már lekenyerezett orvosokon (az orvostársadalom töredéke) és az MSZP-SZDSZ kemény magján kívül senki nem támogatja, az embereknek fogalmuk sincs arrról, hogy mit jelent. Ha a csepeliek tudnák, hogy mit hoz ez egy szegény, elöregedett kerületben lakónak, összetojnák magukat. De nem tudják. Ez a helyzet.

  3. Laja szerint:

    “Jókor Loptunk Jó Helyen” – ez jó, nagyon találó!

  4. Bombi szerint:

    Szerintem simán benne lehet a magyar a nevükban. Mondjuk valahogy így: Magyar-irtók Pártja.

    A Jókor Loptunk Jó Helyen tényleg nagyon jó:)

  5. Morzsi szerint:

    Bubus! A Magyar szót csak helymeghatározás miatt gondoltam használni.
    Pontpsítom az elnevezést: Sajnos Magyar Kapitalista Párt

    Úgy gondolom, hogy erre a társaságra a megfelelő kifejezést lehetetlen megtalálni.
    A Jókor Loptunk Jó Helyen tényleg találó, csak a rövidítése nem olyan jó, mint a MaSzoP!

  6. DFK szerint:

    Tényleg jó lenne, ha a csepeliek végre kinyitnák a szemüket.

  7. jani szerint:

    Tiszta sor,hogy a Munkáspárt, biztos nem lesz egy platformon más pártokkal, mert alapvetően más értékrendeket képviselnek. Azt minden esetre értékelhető, hogyha képesek vagyunk összefogni – pártállástól függetlenül – közös érdekeink védelmére. Egyetértek avval, hogy a jelenlegi MSZP-s urak, a régi elvtársak vitték a lét az eszmét meg ott hagyták. Megkérdőjelezhető erkölcsi hitelük. A köpönyeg forgatóknak soha nem volt nagy becsületük az emberek szemében. Egyre többen rájönnek arra, kik és hogyan sütik a kenyeret, kinek jut belőle , kinek nem. Be kell menni a gyárba és megnézni azt a hatalmas pusztulást ami ott van. Még a gyár megsemisítésén is sokan meggazdagodtak. Az alpolgármester meg azon ujjong, hogy milyen szép lett az I. kapu fölötti felirat. Igaz egyszer volt kivilágitva, az átadáskor ! Egy táblát azért még ki kellett volna tetetnie. Egykori Csepel Művek főbejárata. A gyár megmentéséért nem sokat tettek a csepeli országyülési képviselők, nem fognak ők tenni semmit a tb. törvény ellen sem. Lényeg, hogy ők jól el vannak. Az általuk képviseltek véleménye az meg le van …. ! Az a kérdés csupán, hogy meddig hagyjuk, hogy így legyen. Jó lenne ha sok csepelinek leesne már az bizonyos “tantusz” . A tények azok bizony makacs dolgok. Látnunk is kellene, nem csak néznünk !

Itt lehet hozzászólni !