Jótékonysági filmvetítés rászoruló gyermekeknek

Csepel.hu

Jótékonysági filmvetítésen vettek részt csepeli hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik a Kultik Csepel Moziban december 16-án. Az üzemeltető Mozikon Kft. hagyományosan idén is megszervezte karitatív akcióját a kerületi szociálisan nehéz helyzetű óvodásoknak és iskolásoknak.

A mozi nevében Szabó Krisztián ügyvezető köszöntötte a közel négyszáz filmnézőt, akik Pil: A neveletlen királylány című francia animációs kalandfilmet tekintették meg. Mindenki egy kosár popcornt és egy üdítőt kapott a másfél órás film mellé.

Borbély Lénárd polgármester videóüzenetben köszöntötte a gyermekeket és egyben megköszönte a mozi felajánlását, hogy karácsony közeledtével az adventi várakozásban lehetővé tette a mozizás élményét. A jelenlévőknek kellemes békés karácsonyt és boldog újévet kívánva köszönt el videójában.

A kerületből a Csalitos, Kádár Katalin, Mesevár, Csodakút tagóvodák gyermekei, valamint az általános iskolák közül az Arany János, Kazinczy Ferenc, Lajtha László, Nagy Imre, Szárcsa, Széchenyi István és a Vermes Miklós intézmények tanulói voltak jelen.

Filmnézésük szervezését Kupi András, a Családsegítő Közösségi Ház óvodai és iskolai szociális segítője pártfogolta.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Jótékonysági filmvetítés rászoruló gyermekeknek” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Mikor a mozit eredetileg átadák 1997 végén, őrködtem a plázában. Sokáig telt házzal ment mind a 7 terem. Azok az ülések olyanok voltak, ha fészkelődött benne az ember és kiesett valami a zsebéből az ülés alatt volt egy fém tálca, arra esett rá. A padlóig ritkán jutott el. Film végén mikor kiürűlt a terem a mozisok meg 1-2 kollégám hajolgattak a székek között. Nem értettem miért csinálják. Megmutatták. Jó pár ezer forintott összeszedtek. Csengtek az elhagyott mobiltelefonok is. Azok ritkán kerültek vissza a gazdájukhoz. Letagadták. Olyan sok filmre ültem be meló közben, hogy hozzám küldték az embereket én mondjam meg melyik filmre érdemes beülni a 7 terem közül. Képben voltam a filmek terén.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Nem tudom, hogy manapság megéri-e még mozit fenntartani?
    1 hónap és valamelyik streamingen leadják, onnan megy fel torrentre. ☝😎
    Az is egy idióta, aki a kábeltv-ért fizet, mikor külföldi műholdas platformokról féláron elérhető ugyanaz. A digi még elment árban szódával, de már ráver a Telekomra. 🤣

Itt lehet hozzászólni !