Évzárót tartott a Csepeli DAC

Csepel.hu

Idén is sikeres évet zárt a Csepeli Diák Atlétikai Club (DAC), amelynek sportolói tizenegy országos bajnoki címet, tíz ezüstérmet és tizenkettő bronzérmet szereztek – hangzott el a klub évzáró ünnepségén az Arany János Általános Iskolában december 15-én.

Az egyesület legjobb atlétája címet a lányoknál Vágó Zsófia, a fiúknál Raffay Csanád nyerte. Az atlétákat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Megjelent Morovikné Fülöp Csilla, az iskola igazgatója, Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium intézményvezetője, Kiss László, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökségi tagja. Házigazdaként Vágó Imréné, a klub elnöke szerepelt, Fehér Gábor edző az eredményeket ismertette.

Borbély Lénárd gratulált a versenyzőknek, edzőiknek és az egyesület vezetőinek az eredményekhez, amelyekkel Csepel jó hírét erősítették az országban és külföldön. Köszönet jár a szülőknek is, akik nem csupán bátorítják nap mint nap a gyermekeket, hanem biztosítják a hátteret is az ifjú sportolóknak a zavartalan felkészülésükhöz. „Csepel polgármestereként kiemelten fontosnak tartom a sport, a mozgás közösségépítő és jellemformáló erejét. Ezért is támogattuk az elmúlt években, és fogjuk lehetőségeinkhez mérten a jövőben is a Csepeli Diák Atlétikai Clubot” – mondta a polgármester.

Fehér Gábor az évértékelőn megemlítette, hogy a klub évről évre jobb eredményeket ér el az utánpótláskorú atléták versenyein. Az egykori kölyökkorosztályú sportolók már az U16-sok között szerepelnek. 2017-ben négy országos bajnoki címet szereztek, tavaly és idén tizenegyre nőtt a szám. Ezen túl még ötvenkét aranyérmes helyezést értek el különféle versenyeken. Több atléta nemzetközi viadalokon is összemérte tudását más országok legjobbjaival. Az évzárón számos díjat átadtak a klub legjobb versenyzőinek.

A Csepeli DAC-nak erős háttérbázisa van, amely köszönhető a csepeli önkormányzat támogatásának. Hálásak az Arany János Általános Iskolának, amely a téli időszakban biztosítja az edzéslehetőséget a tornatermében. Köszönet illeti Bese Benőt, aki nagy figyelemmel kíséri a tehetséges csepeli atléták szereplését. Kiss László, a MASZ részéről támogatja a csepelieket.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Évzárót tartott a Csepeli DAC” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Még jobb eredmények lennének elvárhatók, ha jobb körülmények között, a Csepel SC-ben, vagy a KIMBA termében edzhetnének.
    Sajnos azok a csepelieknek elérhetetlenek!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !