Kádár szellemi örökösei kiakadtak a Wittner Mária parkon

Csepel.info

Sokan hiszik azt, hogy az 1956-os Forradalom és Szabadságharcot, annak résztvevőit és hőseit ma már valamennyi politikai oldal elfogadja, sőt mindenki hősként tekint rájuk. Tévednek.
 
Amikor a csepeli önkormányzat testülete szeptember 29-én arról döntött volna, hogy a közelmúltban elhunyt Wittner Máriáról nevez el egy kis parkot, hirtelen felforrósodott a levegő. Az MSZP, a DK valamint a Momentum képviselői azonnal tiltakozni kezdtek. A képviselő-testületi jegyzőkönyvből kiderül, hogy Horváth Gyula volt az ellenzők szószólója. Horváth az 1990 előtti, MSZMP-s és KISZ-es politikusi éveit demokratikus korszakként élte meg, és ellenforradalomnak tartotta az “56-os eseményeket”. A rendszerváltás után sokakhoz hasonlóan ő is az MSZP majd a DK politikusa lett, ma már magát és pártját tekinti demokratának. Úgy tűnik, csak az 56-os forradalmat nem tudja még most sem elfogadni.

 
A DK-s politikus a testületi ülés jegyzőkönyve alapján ezt mondta az 56-os forradalmárokról és hősökről, a kommunisták által meggyilkoltakról: “Ezeknek az embereknek sajnos a humánumhoz sem volt semmi közük, csupán ideológiai szerepük volt a vezetés politikájának alátámasztására.” Majd kijelentette: “amennyiben eljön majd az idő, mert semmi nem örök, a mostani vezetés sem az, abban az esetben ezeket a közterületeket át kell majd keresztelni.”
 
A kis park Wittner Máriáról való elnevezését hosszas vita után végül 11 igen, 3 nem és 3 tartózkodással fogadták el. Az előterjesztést a Fidesz mellett három ellenzéki képviselő támogatta, de az MSZP a DK és a Momentum politikusai nemmel vagy tartózkodással szavaztak. A Wittner Mária parkot október 23-án, vasárnap 15 órakor avatják fel Csepelen.

Csepel.info

23 hozzászólás “Kádár szellemi örökösei kiakadtak a Wittner Mária parkon” bejegyzésre

 1. Horváth János szerint:

  Ez baromság.1990 előtt Orbán az apjával meg a jelenlegi párttársai jelentős részével ugyanolyan, vagy még olyanabb pártkáder volt. Wittnerrel vagy akár Mansfelddel nem 56 a probléma.

 2. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  János!
  A lényeg, hogy “megosztó” személyiség legyen valaki és ne legyen társadalmi nyugalom, az állandó feszültségkeltés, – mindegy ki, vagy mi – ami élteti őket.

 3. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  Egy értelmes gondolat:

  “A Jobbik eltávolítaná a szovjet emlékművet a Szabadság térről
  Miközben Oroszország a szomszédunkban háborút folytat, s gázzal zsarolja Európát, fontos felvetni, hogy mit keres a szovjet hősi emlékmű a szabadságról elnevezett téren, ugyanis ez az emlékmű nem más, mint a szovjet elnyomásnak, a kéretlen országba való belépésnek az egyik szimbóluma, ilyen módon pedig szégyen, hogy ez az emlékmű a szabadságnak hívott téren állhat, megcsúfolva ezzel nemcsak 1956-ot, de a világháborút, s a magyarok szabadságérzetét is – írja a Jobbik lapunkhoz eljuttatott közleménye.

  EZÉRT FELELŐS, KONZERVATÍV PÁRTKÉNT HATÁROZATI JAVASLATOT NYÚJTOTTUNK BE AZ ORSZÁGGYŰLÉSNEK, HOGY TÁVOLÍTSÁK EL A SZOVJET EMLÉKMŰVET A SZABADSÁG TÉRRŐL

  – hangsúlyozták a közleményben.

  Amint írják: „felszólítjuk a magukat jobboldalinak érző pártokat, hogy támogassák kezdeményezésünket, s üzenjük meg Oroszországnak, a Szovjetunió örökösének, hogy a magyar emberek nemcsak 1956-ban, hanem most is a szabadság és a béke pártján állnak.”

  Fater? Álláspontod?

 4. Moderátor szerint:

  Álláspont: Gyula kitiltva!

 5. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  Hagyd már a hülyeségedet! 😎

 6. kormánypárti szerint:

  Ingyenélő sz@rházi Gyula, takarodjál dolgozni!!!

 7. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  Nyald ki a seggem, te csicska!

 8. László szerint:

  “Horn Gyula hóhér volt. Hóhér volt a javából. És most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az Önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik, és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni.” – Wittner Mária 2011

 9. Nagyapó szerint:

  Wittner Mária fegyverrel kezében harcolt a fegyveres ÁVÓ–sok és a világ legnagyobb hadserege ellen. Horn Gyula fegyverrel tüzelt a fegyvertelenül tüntető lakosság ellen! Wittner hős volt, Horn pedig egy kollaboráns áruló, akit most terroristának neveznek!
  Micsoda különbség!!!!!!!!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 10. Horváth János szerint:

  Nagyapó!
  Egyéb baromság?

 11. László szerint:

  Nagyapó! Negrót vihetett volna a gazdájának.

 12. pl szerint:

  Wittner kezében más volt… meg OgV harcolt a világ legnagyobb hadserege ellen… Ez már a végleges változat, v jövőre is más lesz?!
  Ennyi hülyeséget még egy éve sem mertetek leírni…

 13. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  Fater! Cocidos a gazdád, vagy csak influenza?

 14. László szerint:

  Így kiállni az emberek elé, hát kár volt. Idős házaspár levonatozott Budapestről mert látni szerették volna a vezírt. Mondták minden gyűlésen ott vannak. Nem engedték be őket mert nem voltak regisztrálva. Az rendben van hogy a tüntetőt nem engedik be, de a hívőt sem. Mi lehet az a regisztrálás? Adatok felírása, átvilágítás?

 15. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  C.típusú? 🙂
  A környéken lakókkal is szórakoztak.

 16. Nagyapó szerint:

  Bontakozik a dk utánpótlása Nagy Blanka után Pankotai Lili, meg az őt tapsoló jól, oktatott diákok!
  Szép jövő!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

 17. László szerint:

  12év fidesz, ide vezetett. Csak annyi kellett volna pár hónappal ezelőtt valaki odamegy hozzájuk na mi a problémátok? Lázadás lesz fater…

 18. kormánypárti szerint:

  Figyeltétek, hogy ujjongott a sok telefonnyomkodó sutyerák proligyerek, amikor Lili egy-egy trágár szót kimondott? Az új baloldali generáció az anyatejjel szívta magába az őszödi beszéd alpári stílusát. Amiről gyurcsányi megmondta, így kell “bátran” szónokolni. Nincs probléma a káromkodással, ha a sajátjaihoz szól, ők így szoktak egymás közt beszélgetni, abban a körben ez a természetes. Sajátos nyelvjárási forma, úgy mint a börtönszleng. Ma ezt a romkocsmai kommunikációt baloldali értéknek tartják. Annál jobb arc vagy közöttük, minél bunkóbb vagy. https://www.youtube.com/watch?v=duEZNW1yuNw

 19. Gary Ridgway szerint:

  Fater és csicska!
  Van nálatok is egy: Bayer Zsolt
  Kussoltatok volna, bölcsek maradtatok volna.
  Megint döntetlen, agyagedények. 🤣👍

 20. pl szerint:

  Kormánypárti te gané! Hogy mersz te ilyeneket írni Bayer, Bencsik szép magyartanárokkal, Wittnerrel Hírtv-vel, a Prostikkal, kormánymédiákkal a hátad mögött! Nem szégyelled magad? Tőletek nagyobb fshalom nem kell!

 21. László szerint:

  12 éve kinek az akarata érvényesül az iskolákban? Útszéli xarospelenkás Récsöl gyerek biztos különb lehet svájci magániskolából szabadulva 🤣

 22. Gary Ridgway szerint:

  “Új tantárgy jelenik meg az orosz egyetemeken, név szerint az „orosz ideológia”. A Kreml szerint a tantárgy lényege annak a nyomatékosítása, hogy a „Nyugat hanyatlik, de az országnak nagy jövője van” – írja a Meduza.

  A közeljövőben egy „hivatalos ideológiai” tudományág fog megjelenni az orosz egyetemeken, annak a „tudományos kommunizmusnak” a mintájára, amelyet még a szovjet időkben tanultak az egyetemisták – tudatta két Kreml-közeli forrás és három egyetemi alkalmazott a Meduzával.”

  FATER! Hájpold! 🤣🤣🤣👏👍🙏

Itt lehet hozzászólni !