Eltemették II. Erzsébet királynőt

Euronews

A windsori gyászszertartáson a királyi kápolna esperese a nemzetnek nyújtott nagylelkű uralkodói szolgálatát dicsérte. David Conner szerint a királynő nyugalmával és tiszteletreméltó jelenlétével évtizedekig a bátorság és a remény közvetítője volt egy nyugtalan világban.

A brit királynő koporsója délután érkezett Windsorba, ahol a királyi kastély másfél kilométeres bekötőútján több tízezren nézték végig a gyászmenetet.

A Szent György-kápolnában 800 meghívott, a királyi ház alkalmazottai, kormányfők, brit méltóságok előtt celebrálták a gyászszertartást, majd a koporsót a kápolna azon boltíve alá helyezték, ahol egy márványtábla mögött lesz majd II. Erzsébet végső nyugalmának helye néhai férje, Fülöp herceg mellett.

Este fél nyolckor egy szűk körű, a királyi család tagjainak részvételével tartott szertartással záródott a királynő temetési ceremóniasorozata.

Az állami búcsúztatást délben Londonban a Westminsteri apátságban tartották kétezer meghívott, külföldi állami vezetők, közjogi méltóságok, közéleti emberek jelenlétében. Justin Welby Canterbury-i érsek prédikált, Liz Truss kormányfő pedig a Szentírásból olvasott fel. A szertartást követően indult útjának a gyászmenet kora délután Windsor felé. London utcáin százezrek vettek búcsút a királynőtől.

II. Erzsébet 70 évig ült az Egyesült Királyság trónján, a brit történelem eddig leghosszabb ideig uralkodó államfője, egyúttal a világ legidősebb regnáló uralkodója volt, 15 brit miniszterelnök vehette át kezéből megbízólevelét. II. Erzsébet 96 évet élt.

Forrás: Euronews

Egy hozzászólás “Eltemették II. Erzsébet királynőt” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Kérdés, hogy befogadja e az Anyaföld az illuminátusok gyíkkirálynőjét!?🤣👏

Itt lehet hozzászólni !