Ismét találkoztak a Csepel Művek egykori dolgozói

Csepel.hu

Hatodik alkalommal rendezték meg a Csepel Művek egykori dolgozóinak találkozóját a Királyerdei Művelődési Ház kertjében szeptember 16-án. Először 2017-ben szervezték meg az eseményt, amely azonnal népszerű lett.

Az ötletet Zombori Béla vetette fel, aki maga is a gyárban dolgozott, de már nincs közöttünk. A csepeli önkormányzat felkarolta a javaslatot, és a Csepeli Városkép Kft. szervezésében tartják meg a hagyományos összejövetelt. Ezúttal is legalább háromszázan vettek részt a találkozón. A megjelenteket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

Örömmel állapította meg, hogy az elmúlt évek járványa, a szomszédunkban dúló háború és a gazdasági válság ellenére újra megrendezték az összejövetelt, amelyre megint szép számmal érkeztek a jelentkezők. Ez az egyik legsikeresebb rendezvény a kerületben. Az emelkedő energiaárak nagy kihívást jelentenek az önkormányzat számára, de szükségesnek tartják megrendezni ezeket az eseményeket, amelyek összefogják az embereket és megtartják a közösségeket.

Csepel köszönettel tartozik a Csepel Művek egykori dolgozóinak, akik felépítették, gyarapították a kerületet. „Önök sok mindent átéltek az elmúlt évtizedekben, mi pedig számítunk a tapasztalataikra. Ígérem, hogy a csepeli családok, gyerekek és az idősebb korosztály mindig kiemelt figyelmet kap a csepeli önkormányzattól. Ne feledjék, hogy október elsején újra lesz hajókirándulás az Idősek világnapján. Jelentkezzenek rá, jöjjenek el!” – mondta a polgármester.

Az összejövetelen régi munkatársak, barátok találkoztak ismét, és osztották meg egymással élményeiket. Voltak házaspárok, akik annak idején még a gyárban ismerkedtek meg, mások egyedül érkeztek. A többségük ma is Csepel él. A legtöbben megint az egykori Motorkerékpárgyárból jelentek meg; szám szerint tizenhatan voltak, amikor felálltak a színpadra egy közös fényképezésre. Egy teljesen felújított, 1974-ben gyártott egyedi Pannónia motorkerékpárt is bemutattak, amely Kosár Zsolt műgyűjtő tulajdonában van. Ezen az alkalmon állította ki először a közönségnek. Miközben folyt a társalgás, a szervezők ebéddel, borral és üdítőitallal vendégelték meg a gyár egykori dolgozóit. A színpadon Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes adott elő ismert slágereket. Búcsúzóul mindenki emléklapot kapott a találkozó alkalmából.

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Ismét találkoztak a Csepel Művek egykori dolgozói” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Vajon elhangzott-e az hogy “régen mennyivel jobb volt”

  2. azta szerint:

    Milyen kevesen vannak.
    Még emlékszem arra, hogy a 6kocsis HÉV-re alig lehetett fölférni, annyian jártak a gyárba dolgozni. Sűrűn járt. És tele volt állandóan.
    A nagyszüleim is ott ismerkedtek meg.
    A sulival többször is mentünk gyárlátogatásra.
    Munkahely munkahely hátán.
    Azt hittem, még akkoriban, hogy én is a gyárban fogok kikötni.

  3. Nagyapó szerint:

    Alfától omegáig! A CSM-ben kezdtem, ott fejeztem be. Jó volt, szép volt, csak a vége, csak azt felejthetném!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    Munkásőrként töltött éveket?

  5. Gyula szerint:

    😁👍
    A párttagságot!

Itt lehet hozzászólni !