Ez lesz a sorsa II. Erzsébet vagyonának, és imádott kutyáinak

Origo

II. Erzsébet halála óta rengeteg kérdés vetődött fel az emberekben.

Sokakat érdekel, hogy mi lesz a hatalmas vagyonával, ugyan a pontos összeg valószínűleg soha nem derülhet ki, de valószínűleg nem kevés a néhai királynő hagyatéka, amelybe szeretett kutyái is beletartoznak, most az is kiderült, hogy velük mi lesz.

A brit Sunday Times 2022-es Rich List című kiadvány 370 millió fontra, azaz 171 milliárd forintra becsülte a királynő vagyonát – írja a Blikk.

Ez az összeg azonban csak egy tipp, pontos adatokat nem lehet tudni.

A skóciai Balmoral kastély, ahol a királynő utolsó napjait töltötte, valamint az angol vidéken található Sandringham House volt a két, személyes tulajdonában lévő magánrezidencia.

A királynő tulajdonában volt a Lancasteri Hercegség is, amely 45 ezer hektárnyi földterületből áll, és jó néhány farmot, kastélyt és kereskedelmi épületet foglal magában. A hercegség 652,8 millió fontot ér, és a tavalyi évben 24 millió font nyereséget termelt a hercegség nyilvántartása szerint.

A vagyon nagy részét III. Károly örökli

Egy 1933-ban életbe lépett törvény alapján az új uralkodó automatikusan örökli édesanyja birtokait, és még örökösödési adót sem kell fizetnie utána. Amivel nagyon jól jár, ugyanis Nagy-Britanniában ez 40 százalék a 325 000 font feletti értékű ingatlanok esetében. Tehát csak a hercegség után körülbelül 262,2 millió font adót kellett volna fizetnie Károlynak.

Mi lesz a kutyákkal?

Eddig csak találgatni lehetett, hogy mi történik majd a királynő imádott corgijaival a halálát követően, azonban most végre kiderült.

Hivatalos válasz is érkezett az ügyben a palotától, miszerint András herceg és felesége, Sarah Fergusson fogad be két ebet.

A másik kettőről azonban még nincs hír, valószínűleg az ő sorsuk még kérdéses.

II. Erzsébetnek igen sok kutyája volt élete során, sőt ő maga is tenyésztette őket. Az utolsó napjaiban is vele voltak négylábú barátai.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Ez lesz a sorsa II. Erzsébet vagyonának, és imádott kutyáinak” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !