Több mint 25 millió forintért szállítják el a maradék galvániszapot

Mno.hu

Hordják be

Szerdán kezdheti meg a maradék galvániszap elszállítását az a cég, amely a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság (VKKI) sürgősséggel lebonyolított közbeszerzési eljárásban a legkedvezőbb ajánlatot adta a csepeli veszélyes hulladék elszállítására – olvasható a hatóság keddi közleményében.

A Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság közleménye szerint a nyertes Saubermacher Kft.-nek 6 napja van a telephelyen még fennmaradt 600 tonna galvániszap elszállítására. A cég a munkálatokat 25,7 millió forintért vállalta, az eljárásban három cég vett részt, közülük a Saubermacher Kft. ajánlata volt a legkedvezőbb. A nyertesnek a szerződéskötéstől számítva 6 naptári nap áll rendelkezésére, hogy elszállítsa a telepről az ott található 600 tonna galvániszapot és 190 tonna szennyezett földet. Késés esetén a cég kötbért köteles fizetni – áll a közleményben.

A legjobb ajánlatot benyújtó Saubermacher Kft. 25,750 millió forintért vállalta a munkálatok befejezését. A galvániszapot a veszélyes hulladék tárolásához és kezeléséhez megfelelő engedélyekkel rendelkező aszódi hulladéklerakóba szállítják.

Forrás: Mno.hu

Itt lehet hozzászólni !