A magyar kultúra ünnepe a Radnóti Miklós Művelődési házban

Csepel.hu

Mátyás király

Január 22-én, kedden délután két órakor kezdődik a Radnóti Miklós Művelődési Házban a Magyar Kultúra napjához kapcsolódó csepeli rendezvény. A jeles dátum apropóját az adja, hogy Kölcsey Ferenc 185 éve, 1823. január 22-én fejezte be „a magyar nép zivataros századairól” írt költeményét, a Himnuszt. Ennek emlékére –1989 óta – január 22-én kulturális rendezvényekkel emlékezünk évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra.

A kultúra tisztelőinek, kedvelőinek és a kultúra-közvetítőinek helyi ünnepét a reneszánsz jegyében, a magyar történelem meghatározó egyéniségére, Hunyadi Mátyásra, az 550. évvel ezelőtt megkoronázott Mátyás királyra emlékezve szervezik a Csepeli Művelődési Központ vezetői, munkatársai. A programra minden érdeklődőt tisztelettel és kiváló művészekkel várnak.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően (a Csepeli Művelődési Központ munkatársainak szervezésében), ismét a Radnóti Miklós Művelődési Ház ad otthont a kerületünk kultúra-közvetítéssel foglalkozó szakembereit összefogó rendezvénynek. Közreműködik a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskola, Szakiskola, valamint a Fasang Árpád Zeneiskola és a Nagy Imre Általános Művelődési Központ Alapfokú Művészeti Iskolája.

A január 22-én, 14 órakor kezdődő Magyar Kultúra Napját köszöntő rendezvény egyedi aktualitását idén a reneszánsz évéhez igazított program adja. Körömi Gábor adja elő Kölcsey Ferenc Himnusz című versét, majd Fodor Tamás intézményvezető köszöntője után Tóth Mihály polgármester ünnepi beszéde következik a programban. A műsorban reneszánsz pillanatokat idéz fel az Il Passagio Antico kamaraegyüttes és az Arbeau Tánccsoport.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !