Vakvezető labrador kölykök születtek Csepelen: így kezdődik a kiképzésük

M1

Labrador kölykök születtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya Kiképző központjában. Az M1 Esély magazin stábja felkereste a csepeli kutyaiskolában a kölyköket.

„ A kiskutyák már nyolchetesek, hamarosan nevelőszülőkhöz fognak költözni. Nálunk születtek, születésük pillanatától nyomon követjük a fejlődésüket” – mondta Rózsa Kata vakvezetőkutya-kiképző. Elmondta: az első időszakban még a mama az, aki leginkább gondoskodik róluk, ők három hónaposan tesztelik le a kicsiket. Ezek a tesztek az indulóképességeiket mutatják meg: azt, hogy mennyire aktív egy kiskutya, mennyire önálló, mennyire segítségkérő.

A központ munkatársai nagyon figyelnek a kicsikre. A kenneljükben minden fertőtleníthető, a helyiségek mind fűthetők, megvilágíthatók, még infralámpát is felszerelnek.

Nagyon fontos, hogy a kutyusok nyolchetes korukig együtt maradjanak, mert ilyenkor fontos viselkedési formákat tanulnak meg: az egymással való interakciót, a játék különböző módjait, minderről pedig visszajelzést kapnak.

Ebben a korban még mindent szeretnének felfedezni, és mindent játék formájában tapasztalnak meg.

„ A valódi kiképzés csak egy éves koruktól kezdődhet, addigra kiderül, van-e olyan tulajdonságuk, ami miatt alkalmatlanok lehetnek a feladatra – magyarázta a kiképző.

7 hozzászólás “Vakvezető labrador kölykök születtek Csepelen: így kezdődik a kiképzésük” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Nagyon kis helyesek. Remélem, szép feladat, szép jövő vár rájuk.

  2. László szerint:

    Jó helyre születik a baba. Párja NER borász…

  3. Gyula🔥 szerint:

    Biztosan nem lesz rezsifizetési probléma a családban.

  4. kormánypárti szerint:

    Népesedés vagy nemzethalál. Ez a kérdés, válasszatok!

  5. Gyula🔥 szerint:

    Ezzel kint van a vízből bárki. 🤣👍

  6. László szerint:

    Vak komondor is kapható, amiben meg lehet botlani?

Itt lehet hozzászólni !