Ez most tényleg k*rva erős lett: kizárták az MSZP-ből Bangónét

Mandiner, Csepel.info

Bangóné Borbély Ildikónak nem hogy a diplomája nem került elő, de úgy tűnik egyetemre sem járt. Stílusa, “helyesírása” alapján ezt sokan sejtették. Kizárása után Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely ismét nehéz helyzetbe kerülhetnek. Előbbinek a diplomamunkája lehet másolt – nem meri bemutatni -, utóbbi nyelvvizsgájáról hazudott. 

Bangóné nem válaszolt a diplomáját érintő kérdésekre, volt pártja lényegében elismerte, hogy „iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt”.

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól – közölte a párt.

“Kurva erős kép lenne…” Bangóné egyik legerősebb előadása: a politikus betört a csepeli Fidesz irodájába is

Mint írták, a szocialisták közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza. Azt is írták:

Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet, tették hozzá.

Előzmények

Bangóné Borbély Ildikó és a csepeli szocialisták életét jól ismerő forrásunktól azt az információt kaptuk, hogy az MSZP-s parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, holott a parlament.hu-n szereplő önéletrajza szerint ez a végzettsége. A szocialista politikus nyilvános életrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára (szerk.: a képviselő a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának gazdálkodási és menedzsment képzésére gondolhatott) járt és 2013-ban végzett.

A képviselők felelnek az önéletrajzuk tartalmáért

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudjuk, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, s ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy „tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan

semmilyen adat nem található”.

Megkerestük az Országgyűlés Hivatalát is. Onnan azt az információt kaptuk, hogy nekik semmilyen kompetenciájuk nincsen arra, hogy ellenőrizzék egy országgyűlési képviselő önéletrajzának tartalmát. Azért kizárólag a képviselő felel.

Bangóné Borbély Ildikót is megkerestük állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, a szocialista politikus azonban csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en.

Bangóné 2003-ban lépett be a Magyar Szocialista Pártba, előbb a megyei választmány tagja, majd 2008-ban a nádudvari szervezet elnöke volt, 2010-ben a megyei elnökség tagjává választották. A 2010-es önkormányzati választásokon a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe került be. 2011-ben a püspökladányi időközi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltje volt, a harmadik helyen végzett a fideszes Bodó Sándor, illetve a Jobbik jelöltje mögött. 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották, jelenleg a párt csepeli szervezetének az elnöke.

Csak listáról juthat be a parlamentbe

Bangóné 2014 óta tagja a parlamentnek, első alkalommal a Hajdú-Bihar megyei 5. számú – Hajdúszoboszló központú – országgyűlési egyéni választókerületben indult, ahol azonban csak harmadik helyen végzett, ismét a fideszes és jobbikos jelöltek mögött. Ám az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-lista 20. helyéről sikerült mandátumot szereznie. 2018-ban az MSZP-Párbeszéd csepeli jelöltje volt, de a választás előtt visszalépett Szabó Szabolcs (Együtt) javára, aki így nyert is, így Bangóné megint lista 14. helyéről jutott az Országgyűlésbe.

Egy emlékezetes botrány is kapcsolódik a személyéhez, a szocialista képviselő ugyanis 2019-ben tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit. „Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten” – mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága.

Idén szintén az ellenzék közös országos listáján szeretne befutó helyre kerülni, mert

nem indulhat egyéniben.

Az ellenzéki előválasztáson ugyanis újra Hajdúszoboszlón próbálkozott pártja, valamint a Párbeszéd és a DK színeiben. Ám 54,5:45,5 százalék arányban vereséget szenvedett Kiss Lászlótól, akit a Momentumon kívül a Jobbik, az LMP, az Új Kezdet, az Új Világ Néppárt és Márki-Zay mozgalma is támogatott.

Forrás: Mandiner

20 hozzászólás “Ez most tényleg k*rva erős lett: kizárták az MSZP-ből Bangónét” bejegyzésre

  1. Májkrém szerint:

    Akkor simán felvehetné a fidesz! 😀 Ott úgyis sok van az ilyenből! 😀 farkas flórikával az élen! 😀

  2. László szerint:

    A kormány részéről van felelős ti “kurvaerősek” ?

  3. Nagyapó szerint:

    Farkas Flórián (rasszista DK-soknak nem flórika!) NEM hazudott magának egyetemi végzettséget, mint Gyurcsány, meg a “csepeli” Bangóné!!
    Ez a baloldal jellemzője!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. kormánypárti szerint:

    Vajon ki intézett neki kamudiplomát? Talán az egyik oktató?
    http://www.markmyprofessor.com/tanar/adatlap/2195.html

  5. Májkrém szerint:

    Nagyapó megint kiragadta a lényeget! 😀 Imádjuk, amikor saját magát járatja le, tipikus fityiszes! 😀

  6. robi szerint:

    A profi újságíró “kormánypárti” több heti pihenő után visszatért a csepel.infora.
    Kamu írásai melegíti olvasótáborának lelkét.
    A magam részéről az elkövetkező hetekben a fentiekhez hasonló valóságtartalmú firkálmányokat várok tőle.

    Gyerünk, hajrá!

  7. Gyula szerint:

    Öreg ratyi!
    Gondolom Völner haverja intézte a papírokat, nem? 😁👏👍

  8. László szerint:

    Farkas Flórián…
    1975 és 1982 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt.
    1996-ban ügyészségi vizsgálat indult a Lungo Drom által létrehozott alapítványok ügyében. Ennek eredményeként 1998-ban vádemelés, Göncz Árpád köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. A kegyelmi eljárás iratait 30 évre titkosították…
    Egy évvel azután mondott le pozíciójáról, hogy a program körüli 1,6 milliárdos csalás gyanú miatt a hatóságok nyomozást rendeltek el.
    Nagyapó, a haverja a flórika egy bűnőző orbánnal együtt .

  9. Gyula szerint:

    Az öreg G rasszistázik, mikor rendre meg buzizik. Értjük már? 😁😋👏👍

  10. Földi űrutazás szerint:

    Ezt a nagyapót értelmesebbnek gondoltam.

  11. pl szerint:

    oszt’ mibűl? 🙂

  12. kormánypárti szerint:

    Robi egy feltételes módú kérdőmondatba képes belekötni úgy, hogy közben általánosít. Ez igen!
    Mi a baj azzal, hogy hetekig nem kommenteltem? Nem értem. Hiányoztam vagy mi a probléma ezzel kapcsolatban? Nem állítottam olyat, hogy újságíró lennék.
    A tények: Szabóka közgazdasági oktatási intézményben végzett. 2013-ban egyetemi adjunktusként dolgozott. Bagóné 2012-ben az MSZP Országos Elnökségének tagjává válik. 2013-ban tett szert a kamudiplomájára. Feltételezés: ekkortájt dőlhetett el Szabóka csepeli országgyűlési képviselőnek történő jelölése az ellenzék berkein belül.

  13. Gratulálok szerint:

    Kormánypárti hazudik, dr. Szabó Szabolcs: A békéscsabai Széchenyi István Közgazdaságtani és Külkereskedelmi Szakközépiskolában maturált.[1] 2002-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának geográfus szakán diplomázott.[2]
    Az egyetem elvégzése után előbb doktoranduszként, 2004-től tanársegédként, végül a PhD. fokozat megszerzését követően 2010 óta adjunktusként dolgozik az ELTE Természettudományi Karán. Választott tagja az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet Intézeti Tanácsának. Képviselővé válásával párhuzamosan egyetemi státuszát felfüggesztette.
    C típusú középfokú német és C típusú középfokú angol nyelvvizsgája van.[2]

    dr. Németh Szilárd felkötheti a gatyáját, ha le akarja győzni dr. Szabó Szabolcsot!

  14. kerdes szerint:

    Mellélőtt kormánypárti. Gondolom bocsánatot fog kérni mint hozzászóló és mint admin a rosszindulati feltételezésért. (mert így lenne becsületes!)

  15. kormánypárti szerint:

    Mégis miért kéne bocsánatot kérnem?

    Állításom: közgazdasági oktatási intézményben végzett.
    Tény: A békéscsabai Széchenyi István Közgazdaságtani Szki-ben érettségizett.

    Állításom: 2013-ban egyetemi adjunktusként dolgozott.
    Tény: 2010 óta adjunktusként dolgozik, jelenleg fel van függesztve a munkaviszonya.

    Feltételezésem: Szabó képviselőnek való jelölése már 2013-ban eldőlt.
    Tény: Egy dátumban nincsen semmi sértő. Szabó egy messziről jött ember, szinte a semmiből bukkant elő, azelőtt senki nem ismerte Csepelen illetve Soroksáron. A választói tulajdonképpen egy idegennek szavaztak bizalmat. Szabó azóta is Gyulán lakik és azóta sem láttuk az erkölcsi bizonyítványát. De ami ennél is lényegesebb: azóta mit csinált? Azon kívül, hogy tapsikolt az otthontalanok betelepítéséhez.

    Talán nem nagyon lőttem mellé azzal a feltételezéssel, hogy nem önmagát promotálta, hanem valaki a döntnökök figyelmébe ajánlotta a személyét, mint megbízható kádert. Hiszen nem lehetséges egy zárt körbe más módon bekerülni, oda ahol már le jó előre le vannak osztva a lapok.

  16. kerdes szerint:

    kormanyparti: én is csak azt írtam, hogy így lenne becsületes. 🙂

  17. Nagyapó szerint:

    Egy választott képviselőnél nem előírás sem a diploma, sem a nyelvtudás. Nekik a választóikat kell képviselni. Nem tudom Tarlós, vagy Demszky beszélt-e idegen nyelvet, de nem is érdekel, mert nem tolmácsok. Pl. az EU szoc. frakciójának vezetője még középiskolai végzettséggel sem rendelkezett.
    A fontos az igazmondás, bármely területen! Az “igazmondó” Kórozs is dr Csárdi Antalt mondott, amin Csárdi úr is mosolygott. Vagy Vigyori állandó hazudozásai, tagad-bevall-tagad-bevall-tagad-bevall folyamatosan. Eetásak, nem tűnt fel?

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Visszatero szerint:

    Semjenrol miert nem ir az info?
    Koltoi a kerdes

  19. László szerint:

    Semjén? Aki képes egymaga, csak éjszaka beadni egy törvényjavaslatot? Ott nincs mit megkérdőjelezni!

  20. […] Nem az idei csepeli-soroksári az első ilyen visszaélés. Minden választási évben lebuknak – jellemzően új jelölő szervezetek, kamupártok – hamis ajánlásokkal. A nagyobb ellenzéki pártok nem törődtek a bizonyítékokkal, és ezeket a visszaéléseket mindig a jelenlegi kormányra próbálták fogni. Így történt ez a csepeli-soroksári választókerületben 2018-ban Bangóné Borbély Ildikóval is, aki a Fideszre fogott egy ugyanilyen választási visszaélést. Természetesen hamar kiderült, hogy az MSZP-s politikus asszony hamisan vádolja a kormányzó pártot. Az pedig csak néhány héttel ezelőtt derült ki szintén, hogy Bangónénak nem csak a vádaskodása, de a diplomája is hamis volt. […]

Itt lehet hozzászólni !