Lakossági fórum a Rákóczi-Tejút kereszteződésről

Rákóczi-Tejút

Lakossági fórumot tart a Csevak Zrt. a II. Rákóczi Ferenc út és a Tejút utcák közötti csomópont korszerűsítéséről. A rendezvényen a tervezők ismertetik majd a csomópont forgalomtechnikai korszerűsítésének tanulmányterveit. Az ismertető után a lakók feltehetik kérdéseiket, elmondhatják javaslataikat, véleményüket. A fórumot január 23-án, szerdán a Radnóti Miklós Művelődési Házban (Vénusz u. 2.), 17 órakor tartják.

5 hozzászólás “Lakossági fórum a Rákóczi-Tejút kereszteződésről” bejegyzésre

  1. sztojanov szerint:

    csak nehogy egy irányú legyen ez is…

  2. Bombi szerint:

    Tudja valaki, hogy mit akarnak a kereszteződéssel? Esetleg körforgalmat?

    Sajnos nem fogok tudni elmenni a fórumra…

  3. Ábel Attila szerint:

    A múlt héten volt egy hasonló fórum az Ady Endre-Duna utcai csomópont átalakításáról. Ott több tervet, lehetséges megoldást mutattak be a a csomópont átalakításáról. Feltételezem, hogy most is erről lesz szó, csak a Rákóczi-Tejút kereszteződésénél. Javaslom minden érintettnek és érdeklődőnek, hogy menjen el a fórumra, hiszen közlekedési és pénzügyi szempontból sem elhanyagolható témáról van szó.

    Ha már hozzászóltam, be is számolnék az Ady-Duna utcai csomópontnál említett tervekről.

    A kereszteződésnél forgalomszámlálás alapján készítettek el öt átalakítási javaslatot, mind az öt variációhoz készítettek forgalom-szimulációt – azaz a különböző megoldások várhatóan hogyan gyorsítják-lassítják a közlekedést.

    1. olcsó alapváltozat: lezárják a papírgyári átjárót, hogy megszüntessék a szabálytalan közlekedést. Ebben az esetben minden más maradna a régiben. A többi tervnél ez a lezárás megmarad.
    2. jelzőlámpás megoldás: az útpálya kiszélesítése mellett jelzőlámpát szerelnek fel a csomóponthoz. Változna a buszmegálló és a zebra jelenlegi helye.
    3. kisebb körforgalom: kisebb útszélesítéssel járna, de a forgalom-szimuláció szerint a Duna utcából való kihajtást ez szinte lehetetlenné tenné, és ezt megoldást valószínűleg nem is engedélyeznék, tehát ez eleve ki van lőve.
    4. nagyobb körforgalom: ehhez a megoldáshoz már kisajátításra is szükség volna a helyszűke miatt (a papírgyári portát is érintené). Ez a megoldás meglehetősen drága volna a tervezők szerint, ráadásul – meglepő módon – a forgalom-szimuláció alapján a csúcsidőszakban továbbra is megmaradna a dugó.
    5. az előbbinél is nagyobb körforgalom: még több költséggel járna, és a forgalom-szimuláció alapján a tervezők szerint ez sem jelentene megoldást.

    A fórumon a tervezők elmondták, hogy az említett forgalom-szimuláció alapján szerintük a jelzőlámpás csomópont kialakítása lenne a legmegfelelőbb megoldás. Felmerült, hogy ez lassítaná a közlekedést, de a tervezők szerint ha jól van beállítva a jelzőlámpa, ez nem jelentkezne.

    A lakók részéről felmerült javaslatként, hogy egyirányusítsanak, illetve, hogy milyen hatása lenne a tervre a Gubacsi híd szélesítése vagy az erzsébeti hármas villamos Csepelre való áthozatala.

  4. Ábel Attila szerint:

    Majdnem elfelejtettem: a fórumon azt ígérték, hogy a Csepel.hu-n elérhetők lesznek a tervek. Ott én egyelőre nem találtam meg őket.

  5. Bombi szerint:

    Volt valaki a fórumon?

Itt lehet hozzászólni !