Wass Albertről baloldali szemmel

Sárkány István és Udvarhelyi András

Udvarhelyi András (jobbra) egy korábbi könyvbemutatóján
Sárkány Istvánnal

„Szeressük-e Wass Albertet?” címmel tart előadóestet Udvarhelyi András, a Csepel újság munkatársa, a “Csepeli csevegések” könyvsorozat szerzője a Munkásotthon 102-es termében január 29-én, délután 17 órától. A Tamási Lajos Olvasó Munkás Klub rendezvényére minden irodalomkedvelő csepelit szeretettel várnak a szervezők.

3 hozzászólás “Wass Albertről baloldali szemmel” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Az lenne a legjobb, ha Wass Albertet valóban irodalmárként kezelnék végre. Petőfi, Ady, Arany, Mikszáth, József Attila (és a sort hosszan lehetne sorolni) esetében sem az a kultúra legnagyobb kérdése, hogy milyen politikai nézeteket vallottak, pedig valamilyen szinten mind politizáltak.

    Wass “legnagyobb bűne” az, hogy a Helikon társasággal az erdélyi magyar kultúra felvirágoztatásán, megmentésén fáradozott, és ezért a kommunista Románia szélsőségesen nacionalista garnitúrája koncepciós eljárásban, bizonyítékok nélkül ítélte el, mint háborús bűnöst. Ennél már csak az szégyenletesebb, hogy a csepeli szocik ezt a koncepciós pert emlegetik, mint “bizonyítékot”, miközben Wass Albert nevét sem tudják leírni. Olyan ez, mintha Zanatiék még mindig Mindszenty bíboros bűnösségét bizonygatnák. Szégyen.

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Remélem Udvarhelyi valóban arra törekszik majd, amit meghirdetett. Wass Albert túl lett politizálva, és ezen csak az segíthet, ha elkezdik végre a “helyén” kezelni a XX. század kiemelkedő magyar író-költőjét.

  3. […] frakcióvezető dühödt hangon fasiztázta, Udvarhelyi nagy sikerű és még nagyobb visszhangú Wass Albert estet rendezett egy baloldali olvasói klubban. Ezek után nem csoda, hogy sokan úgy gondolják, ez is […]

Itt lehet hozzászólni !