Három városmajornyi parkot épít a kormány Csepelen

Facebook, Csepel.info, Magyar Nemzet

A Csepel-Szigetcsúcson lévő 36 hektáros városi zöldterület kormányzati fejlesztése az elmúlt ötven év legjelentősebb zöldberuházása. A csepeli önkormányzat az elmúlt 11 évben szintén Budapest

Megkötötték a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a csepeli közpark részletes tervezésére – közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán.

Vitézy kifejtette, hogy a fejlesztés keretében a közparkban galériaerdő létesül a Duna-ág mellett, valamint nagy kiterjedésű pihenőterek, tisztások és fás ligetek válnak elérhetővé a budapestiek számára. 

– A területet gyalogos- és kerékpárutak, valamint sétányok teszik majd bejárhatóvá, a szabadidő aktív eltöltését pedig olyan létesítmények és eszközök szolgálják, mint a közösségi sportpályák, kültéri fitneszpark, mászófal, görpark, multifunkciós sportpályák és futókör. Az új közparkban helyet kapnak a közösségi kertek és játszóterek is, valamint egy vizes élőhely – tette hozzá a szakértő.

A vizes élőhely vagy „wetland” kapcsán a fejlesztési központ igazgatója azt írta: ez egy új elem, amely a természet működéséhez hasonló vízgazdálkodást tesz lehetővé. A „wetland” funkciója, hogy a környező területekre, utakra és épületek tetejére hulló csapadékot helyben tartsa, a felesleget pedig természetes szűrőrétegén átengedve visszaeressze a Soroksári-Dunába.

A tervek részletes ismertetésén túl a BFK vezérigazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy bár elsősorban a csepeliek fogják használni a megújuló közparkot, azonban a fővárosi közlekedési vonalak fejlesztése révén – mint a H7-es és H6-os vonalak meghosszabbítása – a belvárosból is könnyen megközelíthető lesz a helyszín.

Forrás: Magyar Nemzet

6 hozzászólás “Három városmajornyi parkot épít a kormány Csepelen” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Lesz rá alkalom?

  2. Horváth János szerint:

    Sokkal inkább érdekelne, hogy a fenntartását, karbantartását, ellenőrzését, hogyan gondolták!

  3. concept szerint:

    És kinek a tulajdona lesz,eladták az államnak a területet vagy a XXI.ker tulajdona marad?
    Tucatnyi irodaépület is épül,bennük vállalkozások stb.,lesz adóbevétele belőlük a kerületnek?

  4. Attila szerint:

    Lesz dolga A Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesületnek. Egy másik cikkben megtudhattuk szemetet szednek más helyett.

  5. Gyula szerint:

    És a szartelepet “körbeszikózzák” Mert az is néha bűzlik.

  6. pl szerint:

    A világítást megrendeltétek?

Itt lehet hozzászólni !