Öt éves a csepeli kalózhajós játszótér

Csepel.info

A 2016-os átadásról készült galériánkat megtekintheti IDE kattintva

2016. június 9-én, öt évvel ezelőtt adta át Borbély Lénárd csepeli polgármester a gyerekeknek és a családoknak a “kalózhajós játszóteret”. A Csepelen akkor minőségében és különlegességében példa nélküli játszótér óriási lelkesedést váltott ki a gyerekekből – és ez a lelkesedés ma is tart.

Az önkormányzat 2010-ben megválasztott vezetésének az lett a fő célja, hogy Csepel alvóvárosból élhető kerületté váljon. Németh Szilárd polgármestersége idején kezdődött meg a lepusztult, szeméttelepekkel és hajléktalan-táborokkal tarkított Kis-Duna part megtisztítása és megújítása, valamint a szintén megviselt állapotú Tamariska-domb megóvása. Az akkorra sittlerakóvá vált Kiserdőből parkerdőt és erdei tornapályát varázsoltak, és a Szent Imre tér valamint az északi panel-lakótelepek városrehabilitációja is ezt a törekvést szolgálta. Aztán Borbély Lénárd polgármestersége idején megépült – többek között – a kalózhajós játszótér, 2018-ban átadták a megújult KRESZ-parkot, 2019-ben a megújult Rákóczi Kertet, 2020-ban pedig a Tejút parkot is. A sort hamarosan az MSZP-s önkormányzat idején lepusztított és eladott, Borbély Lénárd polgármesternek köszönhetően visszavásárolt csepeli Napközis Tábor újbóli átadása folytatja.

A 2016-ban átadott kalózhajós játszótér annyira népszerű lett, hogy egyszer már ki is kellett bővíteni, hogy elférjen a rengeteg gyerek. Akkor kalózfaluval és csúszdákkal gazdagodott játszóeszközök sora.

De a kalózhajós játszótér és a közterületek családbarát fejlesztése  politikai támadásokat is kiváltott. A játszótéren előfordul, hogy naponta több ezer gyerek és felnőtt fordul meg, így a gyep és a játszóeszközök is hamar elhasználódnak. A gyakori karbantartás az ellenzéki politikusoknak felfoghatatlan és drága szükséglet, amit gyakran bírálnak. A kalózhajós játszótér állandó felügyeletet igényel, ezért a hidegebb hónapokban nincs nyitva, amit szintén sokan bírálnak.

A megújult KRESZ park, a családok parkjává felújított Rákóczi Kert is  több ezer embert vonzanak, de a csepeli ellenzék ezt nem tudja elviselni. Így történhetett, hogy a 2019 őszi választás egyik tétjévé vált még az is, hogy mindez a sok jó megmarad-e a csepeli gyerekeknek és családoknak, vagy bezárva rohad és pusztul el – ahogy azt például a csepeli Demokratikus Koalíció ígérte.

Csepel.info

5 hozzászólás “Öt éves a csepeli kalózhajós játszótér” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    A kalózhajós játszótér olyan jól sikerült, hogy azóta szétrohadt, s újra kellett építeni a kalózhajót! Akkor bővítették egy várral, hogy ne lógjon ki a lóláb! Ez az a “bővítés”!

  2. Gyula szerint:

    Az öt év alatt hányszor volt felújítva? Hatszor! :-)))

  3. concept szerint:

    kormánypárti#Miért,ha most bemászik valaki éjszaka a lezárt játszótérre és leakasztja a hintát azért felel a közteres vagy a mostani vagyonőr cég?

  4. kormánypárti szerint:

    Ha az őrzött fizetőparkolóból elemenként lopják el az autódat és legvégül csak egy kupac csavar és egy olajfolt marad hátra belőle, ki a felelős a kárért? Az már csak a hab a tortán, hogy miután az autóból gyakorlatilag semmi nem maradt, még akkor is fizetsz a szolgáltatásért. Persze ki lehet jogászkodni, hogy te tulajdonképpen a parkolóhelyért fizetsz és a biztonsági szolgálat nem az autódat őrzik, hanem a parkolóházat.

Itt lehet hozzászólni !