Három ellenzéki párt fogott össze Szabó Szabolcs ellen Csepel-Soroksáron

Csepel.info

Már egyetlen helyi jelöltje sincs az ellenzéknek Csepel-Soroksáron. Szabó Szabolcsról úgy tudjuk, hogy hivatalosan ma is Gyulán lakik. Csepelen csak albérlete van, ahová nem jelentkezett be. Ellene a borsodi Komjáthi Imre áll ki, akit most már a DK, az MSZP és a Párbeszéd is támogat.

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely is Komjáthit ajánlgatta telefonon egy felvételről a csepelieknek és soroksáriaknak. Most kivételesen nem angolul 😉

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd között egy hat budapesti körzetet érintő megállapodást született az őszi ellenzéki előválasztásra. 3 körzetben – Bp. 8. vk. (Tóth Csaba), Bp. 16. vk. (Hiller István), Bp. 17. vk. (Komjáthy Imre) – a DK fogja támogatni az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjeit, míg 3 másik körzetben – Bp. 5. vk. (Oláh Lajos), Bp. 11. vk. (Varju László), Bp. 12. vk. (Barkóczi Balázs) – az MSZP-Párbeszéd támogatja a DK jelöltjeit – írták.

Ezek közül a legérdekesebb a 8. (Zugló) és a 17. (Csepel) választókörzet, előbbiben Tóth Csaba ellenfele a Momentum által támogatott, független Hadházy Ákos, míg utóbbiban Komjáthy Imre a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjét, a szintén független Szabó Szabolcsot ütné el az indulástól.

Hiller István kapcsán pont szombaton jelentette be a Jobbik, hogy támogatja, eddig csak egy DK-s ellenfeléről lehetett tudni, de a most bejelentett megállapodás értelmében nem lesz – írta a bejelentésről a Hang.hu.

A helyzet egyre inkább úgy fest, hogy a posztkommunista pártok, a törpepárt Párbeszéd és Jobbik összefognak a liberális Momentum ellen, hogy az utóbbi a lehető legkevesebbet kapjon a végső osztozkodásnál.

Az egykor a Gyurcsány kormány megdöntésére megerősödött, és a 2006-os tüntetéseken aktív szerepet játszó Jobbik és a DK egyenesen úgy viselkednek, mintha testvérpártok lennének.

Szabó hiába nyalizott

Szabó Szabolcs egyetlen alkalommal sem szólalt meg, amikor az új fővárosi vezetés egymás után állította le a 2024-ig tervezett csepeli fejlesztéseket. Sőt, a Csepelt és Soroksárt is összekötő kerékpárút leállítását, a belvárosi hajléktalanok Csepelre és Soroksárra költöztetését még támogatja is, ahogy az új csepeli Duna híd építését szintén leállítaná, ha tehetné.

Bármennyi kárt próbál tenni a választókörzetében élőknek, az MSZP és a DK mégis régen elfordultak tőle. 2014 után ugyanis – bár azt ígérte, hogy rendszeresen leül a támogatóival egyeztetni – gyorsan elfelejtette őket. 2018-ban már viharos ellentétté fajult az MSZP-vel folytatott vitája, 2019-ben pedig oroszlánrésze lett abban, hogy a csepeli ellenzéki összefogás inkább az állandósult ellenzéki viszály imázsát alakítsa ki magáról.

Török Zsolt bejegyzésén kiakadt Szabó

Szabó nem tartozik a karakteres politikusok közé, de ez igaz Komjáthira is. A borsodi politikus inkább Bangóné férfi verziója: suttyóproli stílusával nehéz megszerettetni olyanokkal, akik valami észt és vitakészséget is elvárnának egy ellenzéki jelölttől. Az MSZP vélhetően főszerepet szán majd arra a kampányban, hogy Szabó több mint 77 millió forintot kapott képviselőként választókörzete lakosságának (nem) képviseletéért. Török Zsolt már pedzegette ezt, de nagyon szocisan. Elég lett volna ugyanis csak az igazat írni, de ő inkább hozzálódított még 13 millió forintot, mert 90 millió jobban hangzik.

2022 tavaszára persze meglesz a 90 millió, addig pedig kiderül, hogy a hajléktalan- és illegális migráns-beköltöztető Szabó vagy Bangóné férfi kiadása fog indulnia baloldalon biztos győzőnek számító Csepel-Soroksáron.

Csepel.info

12 hozzászólás “Három ellenzéki párt fogott össze Szabó Szabolcs ellen Csepel-Soroksáron” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Imre magyar hangja: Török Zsolt pártszóvivő. Gyanítom, hogy a vita ötletével egyikük sem fog előállni. Imre nem tud értelmesen megszólalni, azt mondja: “Nem a szavak érdekelnek, mert dumálni bárki tud”. Szabónak pedig kiadták, hogy esze ágába se jusson ilyesmit felvetni.
    Nem 13 millió a különbözet, hanem 15, mivel Török a 75-höz adta hozzá. Én nem hiszem, hogy azért, mert így jobban hangzik az összeg, hanem összesített két számot. “Ha jól értem…” – így kezdi a mondatát. Szerintem Török üzenni akart. Talán Szabó korábban nem tett meg valamit, amit elvártak tőle.

  2. robi szerint:

    Gondolom, Imre hamarosan közzéteszi, mit képviselne a csepelieknek, ha megválasztanák?

    Érdekes lenne tudni, mit gondol a magánalapítványokba mentett közvagyonok jövőbeni sorsáról (elnézést, ha ezt már valamilyen fórumon közzétette)?

  3. concept szerint:

    És mi a a helyzet Németh Szilárddal,igaz hogy nem is indul a képviselőválasztáson hogy ne veszítsen megint?

  4. Nagyapó szerint:

    Folytatódik a bábszínház általi parasztvakítás. Megy a mutyizás a háttérben, a parasztvakítás az előtérben.

    robi Nézzen utána az alapítvány és a magánalapítvány közötti különbségnek, hogy ne írjon hülyeséget!😀

    concept! Németh Szilárd nem tartozik az ellnzékhez, így nem vesz részt a bábelőadásban.😀 A Fidesz-KDNP majd bejelenti jelöltjét, legyen nyugodt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Gratulálok szerint:

    A Fidesz-KDNP megvárja, ki lesz az ellenzék közös jelöltje Csepelen! Ha Komjáthi Imre, akkor Németh Szilárd indul ellene, s reméli, hogy leveri mint vak a poharat!
    Ha dr. Szabó Szabolcs indul, akkor nem dr., Borbély Lénárd indul ellene, neki TALÁN VAN ESÉLYE LEGYŐZNI! Ha Borbély veszít, marad csepeli polgármester! Ha nyer, az időközi választáson Németh Szilárd indul a Fidesz polgármesterjelöltjeként! Ilyen egyszerű, aki nem látja, vak!

  6. robi szerint:

    Nagyapó!
    A kimenekített közpénzekről a milliárdosoknak falazó udvaroncok véleménye nem érdekel, a kérdésem nem nekik szól.

  7. kormánypárti szerint:

    A Hírklikk megírta, hogy Németh lesz a jelölt. Tán nem hisztek neki? 😀

  8. Nagyapó szerint:

    robi! Gy.k.: magánalapítványt magánszemélyek saját vagyonukból hozhatnak létre!!!
    Ja, ha ez nem jött be akkor jöhet egy újabb hazugság?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Gratulálok szerint:

    AHOGY ÍRTAM! A Fidesz-KDNP megvárja, ki lesz az ellenzék közös jelöltje Csepelen! NÉMETH NEM MER ELINDULNI SZABÓ ELLEN, MERT EGY ÚJABB VERESÉG ESETÉN ORBÁN VÉGET VETNE NÉMETH POLITIKAI KARRIERJÉNEK! Miért is bízzon bármit egy olyan emberre, akit a saját környezete ennyire megvet!

    Németh kényszerhelyzetbe hozza az általa immár birtokolt Csepel SC létesítmények által a csepeli önkormányzati frakcióvezető futballcsapatát, hogy az kénytelen legyen biztosítani Komjáthi Imre csepeli jelöltségét az ellenzék közös jelöltjeként! Szerintem már kényszerhelyzetbe is hozta! Itt mindenki úgy táncol, ahogy ő akarja! Ha nem tetszik, a Csepeli Birkózó SC Jedlik tornatermi edzése mintájára, a focisták meg mehetnek a Jedlik udvarára edzeni!

  10. kormánypárti szerint:

    Öt nap alatt kemény 64 megtekintés. 😀

  11. Fodrász Évi szerint:

    Oksa! Mi most megyünk nyaralni, már a választópolgárok többsége! És ez egy közröhej , Páll Évával együtt ,ami itt Csepelen megy! A fantasztikus gazzal, kosszal, “bódékkal” álcívódásokkal együtt! Itt mikor fog takaríttatni a Miniszter Elnökünk? De lehet Putyin Miniszter elnöknek is már segítenie kell lassan tudatosítani, hogy a Csepelen munkálkodó összpárt és képviselőtársaság baromi messze van a Miniszter Elnöki széktől. IS! Én drukkolok neki, hogy cserélje le az összeset! ÉS akkor húzok NEKI egy X-et!
    😀 😀

  12. Felháborító, hogy ennyi idegen értéktelen sehonnait hatalmi pozícióba tudnak ültetni pár százalékos magyar gyűlölő pártocskák, olyan történelmileg és stratégiailag is fontos helyen, mint Csepel.
    Milyen sokkhatás és mellbevágó információ kell még, hogy felébredjenek az eddig megvezetett és átvert szavazók?…- hogy a sorsközösséget felvállalni nem merő (szégyellő!!!) libsi-bibsi lelkiismeretlen betolakodókat még véletlenül se juttassuk jól fizetett állásokba?!

Itt lehet hozzászólni !