15 éves Gyurcsány titkos őszödi beszéde – itt a teljes felvétel

Origo, Csepel.info

Gyurcsány Ferenc 15 éve, 2006. május 26-án mondta el zárt ajtók mögött az őszödi beszédét, amelynek későbbi kiszivárgása leleplezte a hazugságokra alapozott kormányzását. A beszéd kiszivárogtatásával Gyurcsány előbb a Fideszt vádolta, majd úgy tett, mintha őszinte és nyílt beszéd lett volna. 

A hangfelvételt szeptemberben küldték el ismeretlenek a magyar sajtónak, azt követően, hogy a Gyurcsány-kormány történelmi megszorításokat vezetett be. Gyurcsány sem akkor, sem azóta nem kért bocsánatot az elhangzottakért, azért, hogy becsapta a választókat. A beszéd miatt tüntetéshullám tört ki, Gyurcsány utasítására pedig a rendőri vezetők az 1956-os forradalom évfordulóján lovasrohamot vezényeltek a békés megemlékezők ellen, és több ember szemét kilőtték. Az őszödi beszéd a hazugságbeszéd jelképe lett.

A választások megnyerését követően, de még a kormányalakítás előtt az MSZP-frakció zárt ülést tartott a balatonőszödi kormányüdülőben. Itt került sor május 26-án Gyurcsány Ferenc záróbeszédére.  A miniszterelnök többek között ezt mondta:

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, Nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

Gyurcsány azt is mondta: “majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett

hazudtunk reggel, éjjel, meg este.

A trágárságoktól hemzsegő beszédben (“elkúrtuk”, “kurva ország”, bassza meg”) a választókat mélyen lenézve arról is beszélt, hogy

Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. előbb-utóbb megunják, hazamennek

Mivel Gyurcsány és a kormány vezető tagjai végighazudták a kampányt, sok szocialista frakciótag számára is csak itt vált világossá, hogy óriási bajban van Magyarország. Több százmilliárd forint hiányzik a költségvetésből.

A MÁSODIK GYURCSÁNY KORMÁNY 2006 JÚNIUS 9-ÉN TETTE LE A HIVATALI ESKÜT, MAJD NEM SOKKAL KÉSŐBB BRUTÁLIS MEGSZORÍTÁSOKAT TARTALMAZÓ CSOMAGOT JELENTETTEK BE.

A MEGSZORÍTÁSOKAT GYURCSÁNY AZZAL A CINIKUS KOMMENTÁRRAL JELENTETTE BE, HOGY “NEM KELL FÉLNI, NEM FOG FÁJNI.”

Átlagosan 30 százalékkal emelkedett a gáz ára, növelték a villamosenergia árát, emelték az áfakulcsot, a jövedéki adót és a munkáltatói járulékot is. Az intézkedéseknek viszont itt még nem volt vége. Szintén bejelentették, hogy 2008-tól tandíjat kell fizetni, és 2007-ben bevezetik a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is.

AMIKOR PEDIG A MUNKAADÓK AZ ADÓEMELÉST KRITIZÁLTÁK, GYURCSÁNY ŐRJÖNGVE EZT MONDTA: “EL LEHET MENNI MAGYARORSZÁGRÓL! ITT LEHET BENNÜNKET HAGYNI, KÉREM SZÉPEN! TESSÉK! LEHET MENNI!.”

Az őszödi beszéd azonban nem maradt a zárt ajtók között. 2006 szeptember 17-én ismeretlenek eljuttatták az őszödi beszéd hangfelvételét több szerkesztőségbe. Miután a hangfelvétel egyes részletei nyilvánosságra kerültek, Gyurcsány kénytelen volt elismerni, hogy valóban ő van a felvételeken.

VISZONT NEM KÉRT BOCSÁNATOT, SŐT, AZT MONDTA, BÜSZKE A BESZÉDRE  ÉS NEM KÍVÁN LEMONDANI, PEDIG EZ LETT VOLNA AZ ELVÁRHATÓ MINIMUM.

Sőt, a baloldali hátország segítségével megpróbálta az őszödi hazugságbeszédet igazságbeszédnek hazudni. Mindössze annyit ismert el, hogy “egynémely jelző” elhagyásával kellett volna elmondania a beszédet.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követően nem sokkal megkezdődtek a tüntetések is. A kezdetekben pár ezer ember, másnap már tízezren gyűltek össze Gyurcsány és a kormánya lemondását követelve. A tüntetők szeptember 18-án elfoglalták a Magyar Televízió székházát.

A demonstrációk a következő napokban is folytatódtak. Október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján és 17 nappal azt követően, hogy a baloldali parlamenti többség bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek, elérkezett a rendszerváltást követő időszak legsötétebb napja. A Fidesz az Astoriánál tartott nagygyűlést, a rendőrség pedig megvárva a rendezvény végét, lovasrohamot vezényelt a nagygyűlésről távozó békés megemlékezők közé. Rengetegen megsérültek, köztük Révész Máriusz országgyűlési képviselő is.

Ezt követően gumilövedékekkel kezdték el lőni az embereket, sokszor nem a testüket és a lábukat célozták, hanem a szemüket. Két embernek is kilőtték a szemét, közülük egyik megvakult, néhány évvel később pedig öngyilkos lett. A rendőrök nem viseltek azonosító jelvényt sem, síkmaszkban voltak, így lehetetlen volt azonosítani őket.

Gyurcsány végül csak 2009-ben mondott le, miután gazdaságpolitikájával majdnem csődbe vitte az országot. Az őszödi beszéd máig a hazugságbeszéd jelképe.

Forrás: Origo

20 hozzászólás “15 éves Gyurcsány titkos őszödi beszéde – itt a teljes felvétel” bejegyzésre

  1. Kenéz elvtárs szerint:

    Nem kell tőle félni, nem bánt ez már senkit….

  2. Dede szerint:

    Hát igen. Emlékezetes beszéd volt.
    Fletó felköp, alá áll… Sosem fog… De legalább a szűk körében bevallotta. Igen szűk körben, de be dobta.
    Az a Nagyon gáz, hogy csak azért derült ki mert feldobták.

    O1G pofázik, vetít, de sosem vallja be, hogy hazudozik. Lehet, hogy meg teszi, de itt nincs “gerinces” haver a brigádban, hogy az ország érdekét nézze. De az érdekkör jól él, védik a szaros seggét amíg lehet. Eljő majd az ő ideje is…
    Minden botnak 2 vége van… Bedobják majd azt is.

    Egyik 19 a másik 1 híján 20.

    Szarházi mind a kettő!

    De az a gáz, hogy nincs másból választani. Magyarország itt süllyedt a szar legmélyére. Na nem ma…
    Két nyomorult, kisebbségi komplexussal küzdő f@$*fejből lehet választani.
    Mindegyik megígér mindent, elszámoltat mindenkit, csak az a baj, hogy egymás közt számolnak el.

    Vontak már itthon bárkit felelősségre 89′ után? Ja. Már csak az kéne.
    Persze!
    Hisztéria az volt, per az volt, kormánybiztos, hogy kivizsgálja az is volt.
    És?
    Szarnak bajnak nincs gazdája. Dac és érdek szövetség, úgy hívják ezt a szart amit mi úgy hívunk, hívtunk kormány és ellenzék. Igaz ez mindegyikre amelyik politikusnak hívja magát!
    Szarháziak!

  3. Nagyapó szerint:

    Igazi kocsmába való proli szöveg, amit Dede leírt. Értelme nincs, viszont elég trágár, durva!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Hozzászóló szerint:

    Fletó és Bajnai is elszámoltatásra került, ahogyan ígérték? Lehet ezen a történelmi hazugságon évfordulózni, de minek? Azon kell izgulni, hogy az esetleges bukta esetén a lotyaszájú és Klárika is emlékezzen arra, hogy hálával tartozik a bünti elmaradásáért. Talán viszonozzák.

  5. Zsivány szerint:

    A komcsi ügyészek és bírók valamint az újabb jogászgenerációkat komcsi szellemben oktató egyetemi oktatók tehetnek arról, hogy elmaradt az elszámoltatás. Ezek az őskövületek nem voltak hajlandók eltakarodni nyugdíjba, ehelyett nemzetközi bírósághoz szaladtak – felteszem alapvetően pénzügyi okokból ragaszkodtak a székükhöz. Ők azok, akik a 2006-os események kapcsán is eljártak, támogatva az akkor hatalmon lévő gyurcsányista politikai elitet. A megélhetési igazságszolgáltatók sok kárt okoztak a társadalomnak.

  6. robi szerint:

    Ha 2010 utáni kétharmaddal sem lehetett elszámoltatni, akkor ott komoly szakmai probléma lehetett lehetett.
    Másra gondolok: egy dolog a nyilvánosság, ami a hülyegyerekek etetésére szolgál, egészen más zajlik a színfalak mögött.

    Holló a hollónak..

  7. Nagyapó szerint:

    Újra hazai lehet a budapesti reptér!
    „A fővárosi repteret üzemeltető Budapest Airportot pillanatnyi költségvetési szempontoknak engedve adta el a baloldali kormányzat 2005-ben, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének idején. A 75 évre megkötött koncessziós szerződés rendkívül erős védelmet biztosított a külföldi befektetőknek. A repülőtéri szolgáltatásokból származó szinte minden bevétel és jövedelem az új tulajdonosokat illeti meg”
    A Gyurcsány kormány által eladott cégek egy része: budapesti reptér, a Földhitel és Jelzálogbank, a MOL részvénycsomagjának privatizációja (utóbbin a hazai adófizetők 120 milliárd forintot vesztettek, amiből négyszer lehetett volna rendezni a kórházaink adósságát.) Főgáz, az Antenna Hungária, a Mahart Passnave, a MÁV Cargo, a Hungexpo, a Nemzeti Tankönyvkiadó, Bábolnai Élelmiszeripari Rt.
    A privatizáció közel 190 céget érintett. Ebből 756 milliárd Ft jött a költségvetésbe, ami eltűnt, ill. ellopták, elherdálták, ezért kellett a csőd elkerülésére gigahitelt felvenni.

    Ez a baloldal választási programja2022-re, plusz a megszorítások: rezsi- adó emelés, támogatások megvonása, stb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Gratulálok szerint:

    Zsivány, a Kínai Kommunista Párt elvárásai szerint oktató Fudan Egyetem nem komcsi szellemben fog oktatni?

    Dedének igaza van! Orbán és Gyurcsány MISZOT-os egykutya! A rendszerváltó elit maga is párttitkár, KISZ-titkár, vagy csak sima párttag volt! Átverték a népet, hogy majd jobb lesz! Jobb lett. Nekik!

  9. kormánypárti szerint:

    Az elszámoltatás, vagyis a gyanús ügyek továbbítása a hatóságok részére megtörtént. Ezek az eljárások aztán megakadtak, elhaltak. A büntetőjogi felelősség megállapítása nem tartozik a kormány vagy az alkotmányozó parlamenti többség feladat- és hatáskörébe. Nem hiszem, hogy a Fudanon valaha is fognak magasabb szinten magyar jogot tanítani, főleg jogászokat képezni a magyar jog alapján.

  10. pl szerint:

    Noé, azt a repteret egyszer már el akartátok lopni:
    “A durva kormányzati bevatkozás nem lenne példa nélküli. Orbán Viktor legelső kormánya kiebrudalta az akkor a repteret üzemeltető kanadai céget, utóbb emiatt tetemes kártérítést kellett fizetnie a magyar államnak (hasonlóra volt precedens később is, lásd: utalványszolgáltatók ellehetetlenítése).”
    Mennyibe is, hány milliárdba került?
    Most minden eszközzel próbáljátok értékteleníteni, h ne kelljen sokat fizetni érte, (például megállítottátok a parkolóház építést, gondolom, mert túl európai lett volna) PEDIG NEM IS AKARJÁK ELADNI!

  11. robi szerint:

    kormánypárti:ki nevezte ki az igazságszolgáltatás vezetőinek a korábbi pártkatonákat?
    Erősen sántít a szerecsenmosdatás.
    Persze, a válaszod így is sokan megkajálják és dühöngve tovább gyurcsányoznak.
    Tegyék, ha jólesik nekik.

  12. robi szerint:

    Nagyapó milyen büszke arra,hogy újra állami tulajdonba kerül a reptér.
    Csak nehogy féláron legyen tovább értékesítve egy hazai “befektetőnek”!

    Úgy hallani, ez most nem Lőrinc barát homokozója lesz.

  13. kormánypárti szerint:

  14. Nagyapó szerint:

    pl! A magyar állam 2005. december 18-án privatizálta a repülőtér üzemeltetésének jogát a brit BAA International Ltd.-nek 75 évre (Gyurcsány kormány). A visszavételre egy, a Jelinek vezette konzorcium (melynek a MOL is tagja) jelentkezett. Az igaz, hogy a polgári kormány a stratégiai cégeket magyar és nem külföldi tulajdonba szeretné venni, ami jó az országnak (igaz az ellenzéknek nem).
    robi! Maga szerint Jellinek Dániel, vagy Hernádi Zsolt (21 éve a MOL vezérigazgatója) Orbán emberei?😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. pl szerint:

    Az igazság nem megy át?
    “A ferihegyi repülőtér tisztán állami kézben történő működtetése 1998 óta visszatérő üzemeltetési koncepciója az Orbán-kormányoknak. Akkoriban egy 66 százalékban magyar és 34 százalékban kanadai tulajdonosokból álló cég, a Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő (FUF) Kft. üzemeltette a repteret. 1996 és 1998 között ugyanis kanadai tőkéből, koncesszióban épült meg a Ferihegy 2A és a 2B terminál. Bár a FUF Kft.-ben többségi tulajdonos magyar állam jelentős bevételhez jutott a felfutó utasforgalommal, az első Orbán-kormány egy rendelettel elvonta a közös társaság jogait, és megalapították a Budapest Airport (BA) Rt.-t., azzal az indokkal, hogy a reptér-üzemeltetés harmadik személynek nem adható át. A kanadaiak a visszaállamosítás miatt a washingtoni székhelyű választottbírósághoz fordultak, egyrészt a befektetésvédelmi törvény megsértése miatt, továbbá mert kisebbségi tulajdonosként a magyar állam mellett nem számíthattak harmadik személynek. A választottbíróság 2006 októberében 83,8 millió dollár kártérítésre kötelezte a magyar államot. “

  16. kormánypárti szerint:

  17. pl szerint:

    -korlátlan anyagi lehetőségek
    -profi kiképzők
    LOL
    Az hogy van, h ez a hülye minden hazugságot ki tehet, más meg nem?

Itt lehet hozzászólni !