Ingyenes virágpalánták csepelieknek

csepel.hu

A Csepeli Zöld Sziget Program május 11-én kezdődött az ingyenes virágpalánták házhoz szállítása a kerületi lakosoknak és a társasházi közösségeknek. Csepel önkormányzata a növényeket a rendkívüli helyzetre tekintettel május 11-e és 14-e között a pályázók lakcímére szállíttatta a Csepeli Városgazda munkatársai segítségével. A csepeliek 26 ezer palántát igényeltek.

Az ingyenes virágpalánta-akcióra április 26-áig lehetett jelentkezni. „A házhoz szállítás során a növényeket tízes pakkban csomagolták munkatársaink. Az igénylők kétfélét vagy két egyforma pakkot is választhattak. Egy-egy fajon belül sokféle színválasztékunk volt kakastaréjból, paprikavirágból, bársonyvirágból, mézvirágból, petúniából és hamvas zsályából” – tájékoztatta lapunkat Bartos Péter zöldterület-fenntartási osztályvezető. Deák Lászlóné Damjanich utcai lakos az első napon kapta meg a virágpalántákat.

„Tíz petúniát és tíz díszcsalánt választhattam. Az utcafronthoz, a járda elé, a fa köré ültetek belőlük, hogy szépen mutassanak. Tavaly ősszel kaptam körtefát, idén viszont először igényeltem virágpalántákat. Örülök, hogy házhoz szállították nekünk. Nyugdíjas vagyok, szívesen kertészkedem itthon” – mondta el kérdésünkre Zsuzsa néni.

AZS

Itt lehet hozzászólni !