Elkapták a csepeli táskatolvajt: így lopott a 16 éves fiú – videó

Origo

Rablással és okirattal visszaéléssel is vádolják azt a 16 éves fiút, aki több áldozat kezéből tépte ki az értékeiket tartalmazó táskájukat.

Rablás bűntettének elkövetésével gyanúsítanak a csepeli rendőrök egy 16 éves fiút, aki tavaly októberében kitépte a táskát egy éjjel hazaérkező 42 éves nő kezéből, majd ököllel arcon ütötte – olvasható a police.hu oldalon. A sértett az ütéstől a földre esett és rövid időre elvesztette eszméletét.

Bár a fiatal elmenekült a helyszínről, a rendőrök a kamerafelvételek alapján hamar azonosították és elfogták. A nyomozók azóta megállapították, hogy NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ÜGYE: a fiatal a rablást megelőzően 2020 májusa óta további öt alkalommal tépte ki a sértettek kezéből vagy válláról az okmányokat, pénzt és más értékeket tartalmazó táskáikat.

 

A 16 éves fiút rablás bűntett, okirattal visszaélés vétség, kétrendbeli lopás bűntett, háromrendbeli lopás vétség, valamint csalás bűntett kísérletével gyanúsították meg, melyeket részben el is ismert. A bíróság elrendelte letartóztatását, később pedig bűnügyi felügyeletét, mely alapján lakóhelyét kizárólag engedéllyel hagyhatja el.

A XXII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az ügy iratait elküldték  az illetékes ügyészségnek.

Forrás: Origo

Itt lehet hozzászólni !