Csepeli emlékezések a Holokauszt áldozataira

Csepel.hu, Csepel.info

A Csepeli Önkormányzat a Holokauszt Áldozatainak Nemzetközi Emléknapján, január 27-én, szerdán délután 3 órától koszorúzással egybekötött megemlékezést tart a Petőfi tér 1. szám alatt, az egykori csepeli gettó színhelyén, a mai Vendéglátóipari Szakközépiskolánál. A rendezvényre mindenkit tisztelettel meghív az önkormányzat vezetése.

A Csepel.info értesülései szerint a csepeli Fidesz-KDNP este 19 órakor a Nefelejcs utcai zsidó temetőnél tart megemlékezést.

Hatvanöt éve, 1945-ben ezen a napon szabadult fel az auschwitz-birkenaui haláltábor.

58 hozzászólás “Csepeli emlékezések a Holokauszt áldozataira” bejegyzésre

  1. pff szerint:

    erre semmi szükség likudosok…

    minek megemlékezni egy történelemhamisításról?

    a muhi csatáról meg szoktatok emlékezni? mohácsról? délvidéki magyarok lemészárlásával vagy a doni áldozatokkal tized annyit nem foglalkoztok, mint a fiktív áldozatokkal…

  2. Vica szerint:

    Kedves pff!

    Teljesen komolyan gondolod, amit írtál? Nem lehetsz magyar nemes, ugyanis írsz, bár nem olvasol…

    Ha gondot jelent számodra könyveket vásárolni, ajánlom figyelmedbe a Széchenyi Könyvtárat. Sajnálatos módon számos, fotókkal illusztrált könyvet találhatsz, melyben tényszerűen illusztrálják a mészárlásokat, a kínzásokat és mindazt a sok embertelenséget, amit Hitler és az emberei a II. világháborúban elkövettek rengeteg ártatlan emberrel. Valószínűleg a korabeli dokumentumfilmeket is meg lehet tekinteni, amennyiben kíváncsi vagy rá. Gondolom, szerencsédre nem éltél még a II. vh. idején, de rokonaid, ismerőseid csak vannak, akik mesélhetnének róla, s így csöndben megjegyezném, fene nagy szerencséd van, hogy a szüleid nem zsidónak, vagy cigánynak születtek (az, hogy hová születtél, ugyanis nem a Te érdemed véleményem szerint).

  3. Gordon szerint:

    Szerencsére ma már széles körben hozzáférhetőek a források. A holokauszt az egyik legrészletesebben dokumentált népírtás. Épp ezért szúrja a történelemhamisítók szemét.

    Annak örülök, hogy például Márton Áron kint van az embermentők falán a Páva utcában. A jóérzésű magyar embernek inkább róla kell példát vennie, nem azokról, akik anno Magyarországon hazaáruló módon asszisztáltak a német nácik uralmához és a mészárláshoz.

    Bár egy részük végül – nagy örömömre – kötélre került, azért voltak olyanok is, akik a barna ruhát vörösre váltották. Most őket mosdatják a pff – félék.

    Na ez az igazi történelemhamisítás, és nem az amiről pff böfögött!

  4. Gordon szerint:

    Vica! Voltak akik bújtatták az embereket (titkos szállást, hamis papírokat és élelmet szereztek nekik); és voltak akik feljelentették a deportálás ellen bújkálókat (valamint beköltöztek mint pl. Gyurcsány rokonai az elvett ingatlanjaikba, és ellopták a hátrahagyott értékeiket). Gondolom pff felmenői az utóbbiak közé tartoztak.

  5. donquijote szerint:

    Ezzel semmi baj sincs de jó lenne megemlékezni ugyanúgy a kommunizmus áldozatairól is, és jogos hogy jó lenne megemlékezni a Doni katasztrófáról is.
    Csak ma ennek csúnya szóval nincs olyan jó “reklámja” mert egyből fasiszta aki ezt emlegeti.
    És sokan azért vélekednek negatívan mert valljuk be ez ma már kőkemény üzlet, és nagyon sokan gazdagodtak meg rajta -még úgy is hogy lehet hogy semmi közük nem volt hozzá-

  6. Vica szerint:

    Igazad van donquijote, róluk is meg kellene emlékezni.
    Egy őszinte társadalomban nem lehetnének olyan áldozatok, akik (egyesek szerint) nem méltóak a megemlékezésre, nem hiszem, hogy szemlesütve kellene beszélni erről, hogy ki mit gondol rólunk. Annak idején apósomat is többször begyűjtötték, hogy szaporítsák vele a SZU-ba induló bicajos vagy gyalogos csapatot, de szerencsére sikeresen megszökdösött út közben. Ha nem sikerült volna, talán most egy rendkívüli emberrel kevesebben lennénk…

    Miért foglalkozunk mások véleményével annyit. Kik alakítják az életüket, a mi róluk alkotott véleményünk szerint?

  7. Tóth Mária szerint:

    egyetértek az előttem szólóval, de azért felteszem a kérdést: ugye unhatom már, hogy örökké CSAK a holokauszt a téma!!! És a mi magyarjaink? rájuk ki emlékezik?????????

  8. pff szerint:

    “melyben tényszerűen illusztrálják a mészárlásokat”

    Persze, persze. Sok ‘bizonyítékot’gyárottak, egész iparág épül erre. Finkelstein könyvet is írt erről.
    Hány ‘túlélő’ bukott le, hogy még csak el se vitték, de őmegírta a szenvedéseit. Szappanfőzés, lámpaernyőzés – és emberek ilyet komolyan elhisznek. De annak sem számolnak utána, hogy ha 6millió áldozat volt, és összesen 10m deportált, és ezeket átlag 1000km-ről kellett odaszállítani, akkor csak ez 10Mrd utaskm-t jelent. Plusz az ellátásuk is igényelt volna pár 10Mrd tonnakm-t. Mindezt a háború kellős közepén, kétfrontos háborúban. Hát persze, hogy erre volt iparilag és logisztikailag lehetőség.
    Arról már ne is beszéljünk, hogy Hitler által elérhető területeken összes volt 3 millió zsidó ember. 3 millióból hogy lehet elpusztítani úgy 6 milliót, hogy 1.5-2millió túlélőt tartottak nyilván 1946ban?
    És a fényképek. Hány fényképről derült már ki, hogy pl drezda bombázásnál lefényképezett szénné égetett német áldozatok halmai azok?
    Utoljára múlt héten volt olyan, hogy vmelyik holokausztot ‘bizonyító’ fotóról kiderült, hogy Danzig/Gdansk ostrománál készült, és szintén néme civil áldozatok vannak. Vagy ugye amikor az évtizedekig 4.5milliós számot hazudó táblát 1.5milliósra cserélték Auschwitzban. Bocs, tévedtünk. Csak ha X + 4.5m = 6m, akkor X + 1.5m is egyenlő 6m-val? A végeredményből nem tűnt el az a 3millió? Pedig már azelőtt is szemét holokauszttagadó és neonáci volt, aki kételkedett a 4.5milliós számban.
    A holokauszt megcáfolására a legjobb eszköz a matematika és a logika.
    Van mégegy olyan történemi esemény, aminek a “tagadását” börtönnel akarják büntetni? És hogy lehet tagadni? Én nem tagadom, nem is tagadhatom, hisz nem voltam jelen. Én csak simán nem hiszem el, mert a jelenlegi ismereteim alapján ez egy kamu. Valakit lehet a hitéért üldözni
    a 21.században? Ez egy vicc. Miért van szükség erre? Tatárdúlás-tagadásért nem jár börtön? Vagy máglya Jézus megtagadásáért? Honfoglalás-tagadás? Ha tagadom a Dózsa féle parasztlázadást, az hány év? Ha tagadom az örmények kiírtását, az ukránok halálra éheztetését, a délvidéki magyarok lemészárlását, az indiánok kiírtását, a palesztínok gyilkolászását, az hány év kérem? Ez egy kamu, azért akarják mindenáron börtönnel büntetni azt, aki nem hiszi el. Vallássá kell emelni, és ha nem hiszed el a dogmákat bemondásra, ha csak el mersz gondolkodi rajta, hogy miér tnem stimmelnek a számok, akkor mocskos náci vagy, és irány a börtön.
    És teszi ezt egy olyan nép, aki nap, mint nap halomra gyilkol és lágerekben tart embereket.
    A gondolkodó emebrek gyomra felfordul. De nem sokáig tarjamár magát ez a hazugság. A világ nagyobbik felén eleve szarnak az egészre. Indonéziában, Kínában, Fülöp-szigeteken, Peruban a kutya nem törődik a Holokauszttal, de ha elmondanák nekik mindazt, amit itt, és ott is naponta lenne apropó a holokauszt-hazugság terjesztésére, akkor kiröhögnének.
    A 2.VH-ban 60millió ember halt meg. Volt olyan hogy egyetlen bombától 1-200ezren hamvadtak el azonnal. Az volt a holokauszt. Vagy Drezda felgyújtása, amiben szintén több, mint százezren égtek el. Ezek tényleg megtörtént, cáfolhatatlan tények. De gázkamrás, szappanfőzős, lámpaernyős rémtörténetek, meg ipari megsemmisítés az mind kamu. Ahogy a 6milliós szám is.

    Ez az én véleményem, és egyelőre még szabadon leírhatom. Bár ha nyernek a középkori ikvizítorok, akkor márciustól u.ezért már börtönbe kerülhetek. Abszurdítás. Agyrém. Sötét középkor…

  9. ződ szerint:

    pff! Úgy, hogy akkor Magyarországnak több lakosa volt. Volt tízmillió üldözött, tízmillió aki bújtatta őket, tízmillió aki csakúgy itt lakott! Akkor még az ellenállókat, partizánokat nem is számoltuk!

  10. Gold szerint:

    Kedves Vica! Fogok még vitatkozni veled biztosan, ha erre járok, de most nagy baj van, csak nehogy neked (is) bajod legyen belőle 🙂 ! Teljesen egyetértek azzal, amit írtál.

  11. Vica szerint:

    Kedves pff!

    Látom, egy matek zsenit fútt ide a hideg szél. Albert Einsten büszke lenne rád?

    A matematika kérem matematika. A pontosságra törekedni kell! Igen is “halál pontosan” kell számolni, ha az ember a luxus körülmények között marhavagonban utaztatott és agyonéheztetett szerencsétlenekről beszél. A számok kérem, önmagukért beszélnek. Utána néztél esetleg, hány szarvasmarhát mészároltak le, hogy legyen elég bélszín ezeknek az embereknek. Esetleg tagadod azt is, hogy emberek voltak?

    Végülis mondhatni, hogy abban az időben hangyainvázió volt, és Auswitzot és a többi “munkatábort” miattuk építették. A szorgos hangyák ellepték az épületeket, s végülis minden értük történt. Nem is értem, miért írták a kapura: A munka szabaddá tesz. A hangyák eddigi ismereteim szerint nem tudnak olvasni. (Bár lehet, hogy jók matekból.) Egyébként jó dolog szabadon dolgozni. Neked lett volna kedved részt venni ott a munkában? Utazhattál volna intersiti 1. osztályon teljes ellátással, esetleg repülővel, de akik szerette a sportot – s nyilván e szerint válogatták az utasokat – azok gyalogtúra keretében is indulhattak. Micsoda lehetőségek! Már sajnálhatod, hogy akkor nem zsidónak vagy cigánynak születtél, hogy mindezt kénytelen voltál kihagyni.

    Nem tudom, hogy az általad említett utazás közben hány ember halt meg és hányan születtek, és nem vagyok matek zseni, ezt nyugodtan felróhatod, s azt sem tudom, a következő körben a haverjaiddal szeretnétek-e kiirtani mondjuk hasonló fogyatékossággal bíró “hangyákat”, vagy kezditek a feketéknél, majd jönnek a barnák, a vörösek, a túl magasak vagy a túl alacsonyak… Tudjátok-e már, milyen típusú ember lesz a tiszta fajú árja, akit életben lehet hagyni, és hány évig engedélyezitek az életet számukra?
    Érdekelne még, hogy sok hozzád hasonló kételkedő matek zseni van még kishazánkban?

    Kételkedjél kedves pff, ha téged ez boldogsággal tölt el. Annyi mindenben kételkedhetnél még önmagadat illetően is. Szerintem érdemes lenne a tükörbe nézned, s végiggondolni, mi mindenben kellene még kételkedned…

  12. Vica szerint:

    Elkéstél, kedves Gold!

    Szólhattál volna előbb is, ugyanis idő közben kiadtam magam. Kiderült, hogy nem vagyok matematikus. Lehet, hogy már az ajtómon zörget a kaszás?
    Sebaj, majd kiírom, hogy holnap gyere. 🙂

  13. Vátesz szerint:

    Bajcsy-Zsilinszki Endre a sopronkőhidai börtönben raboskodott, amikor az udvaron sorakozó rabok közül először az őrmester kiléptette a zsidókat, majd az árjákat. Bajcsy-Zsilinszki a helyén maradt, mire az őrmester kérdőre vonta, maga miért nem lépett ki egyszer sem. “Mert én nem vagyok se zsidó, se árja. Én turáni vagyok!” – hangzott az öntudatos válasz.

  14. Manitu szerint:

    Volt már párszor vita erről, pedig értelmetlen. A Holokauszt a vilár egyik legjobban felderített tömeggyilkossága volt. Ez tény. Az örmények lemészárlása pl. sokkal kevésbé dokumentált, mégis ténynek tartja a történelemtudomány. Egyszer már írtam: ha a jól dokumentált történelmi tényeket nem fogadnánk el, a Honfoglalást pl. abszolút mendemondának is tarthatnánk.

  15. ződ szerint:

    Kedves Vica! Einstein (nem Einsten) ha már a pontosságra törekedni kell, sohasem volt matematikus hanem hanem fizikus! Lehet, bogy azért kapott fizikai Nobel- díjat 1921-ben mert a matematikait valami miatt nem adják ki? Mindenesetre azért gondolom a szorzótáblát ismerte, úgy néhány tizedesjegy pontosságig! Csak a történelmi hűség kedvéért: Nem Auswitz hanem Auschwitz, lengyelül Oswiecim, intersiti helyett Intercity, a kapu fölé pedig az volt kiírva: ARBEIT MACHT FREI! A többi többé-kevésbé stimmel!

  16. Vica szerint:

    Kedves ződ!

    Igazad van, valóban törekedni kell a pontosságra. Köszönöm, hogy javítottad a hibáimat.
    Valóban tény, a németek nem magyarul írták ki a feliratot. A fordítás azért többé-kevésbé stimmel?

    (Te ma tematikus vagy, s remélem nem matematikus. Eddig nem volt problémám ezzel a tudományággal, viszont néhány órája elgondolkodtat…)

  17. baniko21 szerint:

    Hülyeségeken vitatkozok. Ami tény, és bizonyitott is azt megtagadni
    tömény butaság. pff pedig a kiprivitizált sárga ház elbocsájtott lakója.
    Ne menjünk vissza a honfoglalásig, csak 20 évre. A rendszerváltás
    áldozatairól nem gondoljátok, hogy illő lenne megemlékezni? Ez annyi-
    ra friss, hogy még a pff nevű ember is átélhette, nem szorul magyará-
    zatra.

  18. Vica szerint:

    Ha átélte is, miért ne tagadhatná ezzel az erővel.
    Végülis a nóta is azt mondja:

    “Letagadom még a fiastyúkot is az égről…”

    Egyébként pedig felszámolták a sárga házakat, s szabadon eresztették a lakóikat mint a példa is mutatja. Remélem, azért időnként szedik a gyógyszereiket, nehogy közveszélyessé váljanak…

  19. ződ szerint:

    Nem kedves Vica! Nem matematikus, magyar- töri szakos voltam negyven évig!

  20. Manitu szerint:

    pff azért intő jel, mert az MSZP-SZDSZ-es oktatási rendszer, amely a történelemtanítást és a magyar irodalmat rossz és ártalmas, gonosz dolognak tartja, idáig züllesztette agyilag az iskolás gyerekeket.

    Tesség megnézni pff szellemi állapotát: hát kellett ez nekünk? Hát kellett ez a balliberális oktatási rendszer, amely ezeket a robotbarmokat ránkszabadította?

    Már csak ezért is le kell váltani a kormányt!!!

  21. Vica szerint:

    Köszi ződ, megnyugodtam. 🙂

  22. atata szerint:

    Rég jártam erre, de tetszik amikor egy szoci teszi helyre a fityiszest. Ha meg már matekoltok akkor arról kéne egy kedves kis számítást végezni, hány bőrt lehet egy rókáról lehúzni. A régiek valami 7-es számot emlegetnek az ősi misztikum szerént, de a holoipar ezt vastagon felülmúlja.
    Olvasott kollégáimnak ajánlom azon zsidó irók könyveit, riportjait, és filmjeit, melyeken maguk is vitatják a történészek oly pontos adatait. Mellyek következtében a fentebb említett táblán is megváltozott az a bizonyos szám.
    Ami pedig igaz, a “jó” zsidók ha tehették azért elhagyták Európát, a háború közepe felé a hadmüveleti területen csak a szegény “tömeg zsidó” maradt, ők kerültek a koncentrációs táborba na meg Királyhegyi Pali bácsi aki sietett haza, nehogy lemaradjon az auswitzi expreszről (idézet tőle).
    A tehetősek pedig az óceán másik partján már készítették elő hogy hogyan fognak ebből majd mérhetettlen hasznot húzni. hiszen a tőke mindkét oldalra be volt fektetve, nehogy túl nagy legyen a lutri.
    Száz szó mint egy, rengeteg ember- figyeljetek EMBER- halt meg a második világháborúban és az azt követő időkben, de ebből csak néhányan a kivételezettek(akiválasztott nép) brusztoltak ki maguknak anyagi előnyöket. A többiekmeg .. szívnak azóta is.

  23. Vica szerint:

    Kedves atata!
    Te is matekos vagy? Mindenesetre lénylegesen kulturáltabb, mint pff.
    Fura dolog a történelem, talán ezzel ződ is egyetért. Sok oldalról lehet magyarázni egy-egy megtörtént eseményt, s hogy mi sül ki belőle az attól is függ, ki, milyen szándékkal magyarázza.
    Nem is kell elmenni a II. vh-ig, csak nézzük ’56-ot. Nekem még ellenforradalomnak tanították. 40 év töri tanítás alatt sokat változtak a történelemkönyvek…

  24. Manitu szerint:

    Atata!

    Ha nem kísérné olyan hiszti a Holokauszt áldozataira való emlékezést, akkor ugyanolyan érdektelenül zajlanának a megemlékezések, mint pl. a katonákról, a doni áldozatokról szóló megemlékezések. Mert akkor természetes lene.

    Tetszik vagy sem, a pff-féle agyi károsultaknak sok téglájuk van abban, hogy évente egyre több Holokauszt megemlékezés van. Ugyanolyan ez, mint a szintén primitív turul-gyűlölet, meg a Szent Korona-köpködés, amelyek szintén az ellenkezőjét váltják ki az emberekből.

    A turul és a Szent Korona esetében csak a helyére kerülnek a dolgok, hiszen a balliberális tahójancsik körében évtizedekig, de sajnos különösen az elmúlt két évtizedben vadállati szintériát váltottak ki a magyar nemzeti jelképek megjelenése, a turul-madár, a Szent Korona vagy az árpád-sávos lobogó.

    De a Holokauszt esetében ma már évente legkevesebb három megemlékezés van, ami valóban túlzás. Minél nagyobb lesz a hisztéria, annál több lesz a megemlékezés és emléknap. Ez már csak ilyen dolog, hatás-ellenhatás. H úgy tetszik Einstein igazi szakmája.

  25. Vica szerint:

    Nohát Manitu! Tényleg, nem is olyan régen itt is olvastam egyről. Azt hittem, ilyen gyorsan múlik az idő, hogy máris eltelt egy év.
    Mi a csudának kellene évente háromszor előszedni ezt a témát?
    Amerikában évente hányszor emlékeznek meg az indiánok kiirtásáról?
    Bocsi pff, tudom, hogy Te azt is tagadod.

  26. LB szerint:

    Aki teheti töltse le és nézze meg. Majd gondolkozzon el.

    David Cole – Auschwitzi utazás:
    http://hotfile.com/dl/15837228/29deae7/David_Cole_-
    _Auschwitzi_utazs.wmv.html

  27. LB szerint:

    Persze volt már ez régebben is terítéken:

    kontrolcé + kontrolvé:
    2009. június 25. 17:14-kor
    http://csepel.info/?p=5471#comment-25036

  28. Manitu szerint:

    Páran már nem fórumoznak azóta. Vagy más néven 🙂

  29. lolka szerint:

    Állitolag azért nincs matematikai Nobel-dij, mert Nobelt a felesége egy matematikussal csalta meg és ezért a matematikusoknak nem itélt oda dijjat…

  30. Vátesz szerint:

    Kik is találták fel a koncentrációs tábort? Az amerikai Észak-Dél háborúban még becsületszóra elengedték a foglyulejtett ellenséges katonákat, hogy nem harcolnak tovább és hazamennek. Nem is voltak felkészülve sem azok táboroztatására, sem őrzésére, sem élelmezésére.
    Az angolok a búr háborúban létrehozták az első koncentrációs tábort, ahová a holland paraszt eredetű búrokat zárták, közte az öregeket, nőket, gyerekeket is. Ez Pretória azelőtt búr település helyén volt.
    A franciák az első világháborúban szintén ezt tették az ellenséges országok Franciaország területén tartózkodó állampolgáraival. A szovjetek tökéletesítették a módszert, az osztályellenség megsemmisítésére direkt szélsőséges éghajlatú területeken hozták létre azokat, ahol a rabok a nehéz fizikai munka és az éhezés és a hideg következtében elpusztultak.
    Ezeket a tapasztalatokat azután az Izraelbe kivándoroltak ma a palesztínok ellen használják, egy kis népirtásért már a múltban sem mentek a szomszédba, Jerikó lakóinak elpusztítása, Ahasvérus-Xerxes király megengedte nekik, hogy 80ezer embert elpusztítsanak, s amelyet még ma is ünnepelnek (Purim), mintahogy Sztálin-Dzsugasvili is megengedte nekik, hogy az oroszokat pusztítsák.
    Tisztelt árja (indoeurópai) és sémita népek, kérem hagyjanak ki bennünket a kis piszkos egymás elleni leszámolósdijaikból, mert nekünk turáni nép létünkre csak kárunk volt az önök ügyeibe történt bevonásból, lásd Trianon!

  31. vermes szerint:

    MIKOR LESZ EMLÉKNAPJA (VAGY AKÁR EMLÉKPERCE) AZ 1944-45-BEN DÉLVIDÉKEN ETNIKAI ALAPON LEMÉSZÁROLT MAGYAROKNAK?
    MIKOR EMLÉKEZIK MEG A “MAGYAR” BALOLDAL AZ 1848-BAN ERDÉLYBEN (ZALATNÁN ÉS NAGYENYEDEN) AVRAM IANCU VEZETÉSÉVEL LEGYILKOLT MAGYAROKRÓL?
    Na, majd akkor holokausztozzanak minden nap, ha ezt is megteszik.

  32. Nagyapó szerint:

    Nobel nem volt nős.
    Einstein fizikus volt aki egy svájci bankban, könyvelés közben rájött a híres
    E = mc2 képletre, amit Poincaré egy évvel előbb közölt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Csepel-sziget szerint:

    Szomorú, hogy a holocaust-hívők mindig csak akkor hivatkoznak a Karsai-féle történelemhamisítók állításaira, mikor az az ö igazukat támasztja alá.
    Azt még az ő fajtája is elismerte, hogy a holocaustra nincsenek megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok. És különben is, ha valami igaz és én tudom, hogy igazam van, akkor miért kellene vérrel-vassal tiltani, hogy mások kételkedjenek benne? Ezen vajon gondolkodtak az álszent emberi jogvédő szervezetek? Vagy jogai csak a kiválasztott keveseknek vannak?

    Ajánlom mindenkinek a Holocaust industry című művet, hogy egy kicsit tisztábban lássatok holocaust ügyben. Egyeseknek hatalmas pénzek vannak abban, hogy minket bűnös népként állítsanak be.

    Nem vagyunk bűnös nép és azt hiszem bátran fogalmazhatok itt több millió egészséges lelkületű magyar nevében: minket csöppet sem érdekel a holocaust, megvannak a magunk problémái, hétköznapi gondjaink, nem érzünk bűntudatot.

    Mi sem erőszakoljuk rá senkire, hogy emlékezzen meg egy remekül dokumentált tragédiáról, Trianonról, akkor kérnénk minket is békén hagyni az évente 26267-szer megrendezett holocaust emléknapokkal.

    Szlogen: minden napra jut egy holo megemlékezés!

  34. Csepeli XXI szerint:

    >Nobel nem volt nős.
    Einstein fizikus volt aki egy svájci bankban, könyvelés közben rájött a híres
    E = mc2 képletre, amit Poincaré egy évvel előbb közölt.<

    Nagyapó!
    Miután egy hetet eltöltött a Bolyai -házban Marosvásárhelyen,azután “jött rá”.

  35. nem jani szerint:

    vermes: felvidéket kihagytad. Nekem haltak meg ott rokonaim!

  36. Gordon szerint:

    A magyar baloldal a holokausztról sem volt hajlandó megemlékezni a Rákosi és a Kádár-korszakban. Még Izraellel is megszakították a diplomáciai kapcsolatokat. A Kádár kutyák úgy nyüszítettek Izrael neve hallatán, mint most a jobbikbalosok.

    1948 és 1998 között eltelt 50 év (leszámítva 56-ot és Antalék négy évét) nem volt elég a magyar baloldalnak, hogy méltó módon emlékezzen a több százezer meggyilkolt magyarra (Auswitz a legnagyobb magyar temető). Az Orbán-kormány építette a Terror Háza Múzeumot, és a Holokauszt emlékközpont projetjét is ők indították el.

    Ma mégis azt látjuk, hogy egyes magukat nemzetinek gondolkodeók Kádárékhoz hasonló retorikát folytatnak holokauszt ügyben, és Izrael kapcsán. Gyakorlatilag a szocrendszert és a szocikat másolják.

    A söpredék ugyanazon logika szerint gerjeszthető be manapság is mint anno. Lényegtelen, hogy a kreált ellenség épp a zsidóság, vagy “nemzetközi nagytőke”, vagy a “burzsujok”, vagy a “zsíros parasztok”.

  37. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! A felsoroltak miatt nem fogok LikudViktorra szavazni!

  38. nem csepeli szerint:

    Azért nincs matamatikai Nobel-díj, mert anno Nobel feleségét egy matematikus k***gatta. Ezért nem kaphatott John Nash matematikai Nobel-díjat, hanem közgazdaságit.

  39. vermes szerint:

    A “magyar” baloldal jelenleg CSAK a holokauszttal foglalkozik.
    A nemzeti ünnepeinket legszívesebben eltörölnék, vagy azokból is holokauszt emléknapot csinálnának.

    A magyaroknak elsősorban Trianon traumáját kéne feldolgozniuk, megvizsgálva annak lehetőségét, hogy a határokon kívül rekedt magyarságot miben tudják segíteni. És aztán vannak egyéb, a magyarság számára fontosabb feladatok. Ezek között szerintem nincs a holokauszt állandó emlegetése és a hajbókolás.
    Izrael foglalkozzon a holokauszttal, s egyúttal biztosítsa a földjén élő palesztinok emberi jogait.

  40. Vátesz szerint:

    TRIANON >> HOLOCAUST. KÖNNYEBB ZSIDÓGYEREKET CSINÁLNI, MINT TERÜLETET VISSZASZEREZNI. Copyright Vátesz.

  41. ződ szerint:

    Alfred Nobel sohasem nősült meg!!! Lásd Életrajzát Google kereső!

  42. fülöpke szerint:

    nem csepeli! Szerintem nagyon mellényúltál!
    A pacák akár korunk “ideálja” is lehetne, ha ma élne.

  43. Vica szerint:

    Persze, hogy nem vagyunk bűnös nemzet.

    Elég nagy probléma, hogy egy néppel elhitetik, hogy szégyellnei kell, hogy magyar, s ha azt elhiszi magáról, s a szerint viselkedik, akkor megásta a saját sírját.

    Úgy hiszem, épp elég sok okunk van arra, hogy büszkék legyünk a magyarságunkra. Miért lenne ez elítélendő?
    Ki ítéli el az pl. amerikaiakat, az angolokat, a franciákat stb., amiért büszkék a hazájukra, büszkén vallják magukat annak, amik.

    Belénk nevelték, hogy szégyenkezzünk. 18 éves voltam, amikor március 15-re ünneplőbe öltöztem, s egy kedves párttag úgy gondolta, megaláz a többiek előtt, és megkérdezte, van-e rajtam nemzeti színű bugyi. Azt mondtam neki, hogy sajnos nem árulják, és hogy számomra ez a nap ünnep. Rajtam röhögött a sok barom. Azt hitték, most jól megaláztak, pedig csak épp bizonyítványt állítottak ki a saját korlátolt bunkóságukról.
    Akkor tudtam meg, hogy a párt kedves munkatársai elvegyültek ilyenkor a tömegben, és begyűjtögették azokat, akiken túl nagy kokárda volt, esetleg nemzeti színű zászlót terített a vállára.
    Értetlenül álltam az egész előtt.

  44. nem jani szerint:

    Pedig “Nem csepeli”nek igaza van, részben. Tényleg azért nincs matematikai Nobel díj, mert a mennyasszonyát egy matematikus szerette el.

    Manfred von Ardenne könyvében olvasható, Debiesse francia professzortól származó magyarázat: “Nobelnek volt egy harminc évvel fiatalabb barátnője, akit egy ízben tête à tête talált egy matematikussal. Ez késztette arra, hogy a Nobel-díj megalapításakor kihagyja az alapítvány szabályzatából a matematikát.”

  45. Nagyapó szerint:

    Csepeli XXI! Ajánlom Niels Bohr és Teller Ede kijelentéseinek tanulmányozását!
    Más. Mennyi zsidó maradt a fasiszta Tisó-féle szlovákiában. Hová lettek az Antonescu-féle román államból a zsidók? Hová lettek a cseh zsidók? Mit tettek az angol-szászok a zsidók megmentéséért?
    Csak 2000 lengyel papot végeztek ki a haláltáborokban!
    Sok kérdés, nem egyszerű a válasz (csak Elie Wiesel részéről az).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  46. LB szerint:

    Ma este hallottam a Híradóban:
    “A holokauszttagadás büntethetőségét megteremtő törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek szerdán Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, miniszterelnök-jelöltje.”

    http://mszp.hu/belfold/bovebben/mesterhazy-buntethetove-tenne-a-holokauszttagadast

  47. ződ szerint:

    nem jani! Akkor nekem 100%-ig igazam van! Nőzni nőzött ezek szerint, de nem nősült. Okos ember volt!

  48. Gordon szerint:

    Csak a történelmet nem ismerő és nem értő buta emberek állítják párhuzamba a Trianoni békeszerződést (mely egyébként nincs érvényben, hanem az 1947-es párizsi van helyette) a holokauszttal. Főleg, hogy az 1920-ban elcsatolt területeken élő zsidóság jelentős része magyar érzelmű volt. Nagyvárad magyarságának fel volt zsidó (a város teljes lakosságának 1/3-a). Részben a holokausztnak is köszönhető, hogy a város lakosságának ma már csak 23%-a magyar.

  49. Vátesz szerint:

    Hogy ma is vannak zsidók, azt bizonyítja, hogy a magyaroknak nincs közük a holokauszthoz, hiszen köztudomású: magyar ember félmunkát nem végez! Copyright Vátesz.

  50. Gordon szerint:

    Nem értek egyet a szólásszabadság precedens teremtő korlátozásával. Az antiszemitizmus a hülyék szocializmusa.- tartja egy mondás, mellyel én teljes mértékben egyetértek.

    Én jót röhögök a pff, Csepel-sziget, és Vátesz-féle ostobákon.

  51. Vátesz szerint:

    “A világon két nép a leginkább antiszemita, az egyik a zsidó, a másik a palesztin. Mindketten sémiták, és nagyon utálják egymást.” Copyright Vátesz.

  52. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Ez kölcsönös, én a magadfajta álművelteken szoktam jót mulatni.

  53. Iványi Gabi szerint:

    Mesterházy újabb hozzá-nem-értésről ad képet! Na ugyan…ezt hogy kívánja törvénybe foglalni? ..és milyen végrehajtási utasítást szán mellé?
    Az iskolákban, a történelem tanár szemléletén nagyon sok múlik, hogyan adja át tanítványainak a holocaust ismeretanyagát. A családokban kialakult nézetek, elvek szabályozása pedig, naív feltételezés.
    A közéletben elhangzott és elhangzó, tagadó vélemények büntethetőségével csak az elhúzódó perek számát növelné Mesterházy….Az emberi méltóság, a tisztelet, a részvét a 2. vh áldozatai iránt, törvénnyel nem szabályozható! Véleményem szerint csak arra jó, hogy felkavarja a múltat, feltépje a gyógyuló sebeket!

  54. Iványi Gabi szerint:

    Még valamit:

    Minden magyar áldozatról a megemlékezés, és annak elmaradása, az utókor állampolgárait minősíti

  55. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves Hozzászólók ! Végigolvastam hozzászólásaitokat, van akivel egyetértek bizonyos megnyilatkozásukkal (pff, vermes) mégha nem is teljesen, mindenkinek meg lehet a magánvéleménye, ezért senkit sem kell elitélni, szuverén joga, hogy hogy ítéli meg az elmúlt meghamísított, (lásd 56-os “ellen” forradalom) iskolákban belénk szugerált, történelmet. Sok igazság van abban, hogy eltúlozzák a holokauszt ünneplését, ami már sokszor gusztustalan, és irritáló, (fenyegetőző, hogy megbüntetik aki tagadja, szégyen !!), hol ünneplik meg a sok milliós magyar áldozatot, ahogy írta pff, ill. vermes, ebben teljesen igazuk van !! Az én édesapám is hadifogolyként II. vh-ban “igen tisztelt SZU-ban” Groznijban 4 évig küzdött a munkatáborban (sok százezer magyar hadifogollyal együtt vagonokban, mint az állatokat) az életéért, csoda, hogy életben maradt, megroggyant egészséggel jött haza, amit szinte soha nem hevert ki ! Őróluk mikor emlékeznek meg, ill. az ott elhunyt sok százezer magyarról ?? (Ja meg a délvidéki magyarok írtása, egy kolleganőm mesélte, hogy az ő magyar anyósáékat, rokonaikat, családjaikat, egész magyar falvakat, hogyan lőtték agyon a Duna, ill. Tisza partján, ők a férjével kis pici gyerekkel, hogyan úszták meg a népirtást !!) róluk mikor emlékezünk meg. Egy évben hányszor ?? (Ebben teljesen egyetértek pff, ill. vermes irókkal) Én csak annyit kívánok, hogy legalább annyiszor emlékezzünk meg róluk is, mint a holokausztról !!

  56. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Az előttem író Iványi Gabival teljesen egyetértek, meg azon levélírókkal hozzászólókkal, akik a sok millió magyar áldozat emlékéről sem feledkeznének meg, és a slágertéma ne csak a holokauszt ünneplése legyen !!

  57. Vátesz szerint:

    Ideje lesz emléknapot kijelölni annak az 1000 palesztínnak az emlékére, akiket Gáza elleni háborúban írtottak ki a zsidók.
    A zsidók elleni vakcina a palesztín apa, akinek kiírtották a teljes családját!
    Ne feledkezzünk el Deir Jaszinról sem, amely település osztozott Lidice, Oradour, My Lai sorsában.

    “A halálnak sok neve van. A csehek Lidicének hívják, a franciák Oradournak, a vietnamiak My Lainak, a palesztinok pedig Deir Jasszinnak. 1948. április 9-én éjjel az Ecel és a Lehi zsidó terrorista csoport rátámadt a békés falura, és lemészárolt mindenkit, férfiakat, nőket és gyermekeket. Nem akarom itt most föleleveníteni a levágott fülek, fölmetszett hasak, megerőszakolt nők, felgyújtott férfiak, a kőfejtőbe hajigált hullák vagy a gyilkosok által rendezett diadalmenet véres történetét. Lényegét tekintve minden tömegmészárlás egyforma, Babi-Jartól a láncfűrészes bandán át Deir Jasszinig. A Deir Jasszini mészárlást azonban különlegessé teszi három mozzanat.

    Az egyik: itt rengeteg a dokumentum és a szemtanú. Más zsidó harcosok a Haganából és a Palmahból, zsidó cserkészek, a Vöröskereszt és a jeruzsálemi angol rendőrség képviselői kimerítő jelentéseket írtak az eseményekről. Ez csupán az egyik palesztinmészárlás volt a sok közül, melyeket a zsidók követtek el az 1948-as háborúban, de a többi nem kapott ekkora figyelmet. S valószínûleg ez is csak azért, mert ott volt a szomszédságában Jeruzsálem, a Palesztinai Brit Mandátum székhelye.

    A másik: a Deir Jasszini mészárlásnak a saját tragikumán is túlmutató végzetes következményei voltak. A szörnyű hír hallatán tömegével menekültek el az emberek a környékbeli palesztin falvakból, s így a zsidók nyugat felől zavartalanul közelíthették meg Jeruzsálemet. A menekülés bölcs és racionális döntés volt a civil lakosság részéről. Miközben ezeket a sorokat írom, a tévém a háborús övezetből menekülő macedón falusiakat mutat. Anyám családja 1941. június 22-én elmenekült az égő Minszkbõl. Apám családja ott maradt, és ott is pusztult. Az én szüleim a háború után a többi menekülttel együtt visszatérhettek a szülővárosukba. A palesztinokat azonban mind a mai napig nem engedték vissza.

    A harmadik: a gyilkosok karrierje. Az Ecel és a Lehi bandák két parancsnoka, Menahem Begin és Jichak Samir később Izrael miniszterelnöke lett. Egyikük sem mutatott semmiféle megbánást, s élete végén Menahem Begin egy olyan házban élt, ahonnan szép kilátás nyílt Deir Jasszinra. Semmi nürnbergi bíróság, semmi megtorlás és semmi bűnbánat csak virágokkal telehintett út egészen a Nobel-békedíjig. Menahem Begin büszke volt erre a hadmûveletre, és a gyilkosokhoz írott levelében gratulált nekik a hazafias kötelesség teljesítéséért. “Izrael történelmének alakítói vagytok” írta. Jichak Samir szintén boldog volt, hogy a dolog hozzájárult álma megvalósításához: a nem zsidók elűzéséhez Izrael földjéről.”
    (Israel Shamir, 2001. április 9-én, a Deir-jasszini mészárlás emlékére.)

Itt lehet hozzászólni !