Feljelentette a Fidesz Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost

Inforadio.hu

Feljelentést tett a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen a 2006-os államháztartási adatok eltitkolása kapcsán.

Balsai Istvánt, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója szerdán átadta a feljelentést a Legfőbb Ügyészség kabinetirodája vezetőjének.

Az ellenzéki politikus az ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján leszögezte: Gyurcsány Ferenc és Veres János folyamatosan megtévesztette a választópolgárokat, és nem tett eleget az államháztartási és költségvetési helyzetre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségnek.

Forrás: Inforadio.hu

26 hozzászólás “Feljelentette a Fidesz Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost” bejegyzésre

  1. ződ szerint:

    Miket lehetne kibogarászni a fidesz kormány alatt készült kormányülések jegyzőkönyveiből, amelyek bölcs előre látásból épp ezért nem készültek el!!!

  2. Vátesz szerint:

    Gyurcsány, ezt is elqrtad, köszönőlevelet küldettél egy közismert szélsőségesnek, aki nem átalotta azt ellened felhasználni! Csókoltat az eszes parasztgyerek!
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181 Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is!

  3. nem jani szerint:

    ződ: Ha egyik bűncselekményt követ el, a másiknak k.rvára nincs jogalapja, hogy ő is megtegye! Jogbiztonságot!!!!

  4. lolka szerint:

    ződ:

    2010. január 27. 12:58-kor – A LEHETNE és a LEHET az kettő…
    A biróságon a kérdésre a válasz IGEN vagy NEM, ott nincs makogás…

  5. ződ szerint:

    lolka, nem jani! Egyelőre még a közérdekű adatszolgáltatás kötelezettségének elmulasztása ellen tett feljelentésnél járunk! Hol van még innen az alapos gyanú? Remélem a fidesz pénzügyi szakártóit, akik akkor hivatalban voltak, még az előző kinevezésükből kifolyólag és a többit, mint társtetteseket fogják gyanúba! Vagy ők nem értettek a pénzügyekhez, csak mint előkelő kívülállók ujságokból szerettek volna értesülni az ország pénzügyi helyzetéről? Annyira beleélték magukat leendő kormányzásba, hogy nem érdekelte őket? Most bezzeg már tudják, hogy duplájára emelik a hiányt ha ők nyernek! Mibul???

  6. lolka szerint:

    Nem baj az a lényeg, hogy elkezdödött valami és igy valószinü nem lesz elévülés…

  7. Nagyapó szerint:

    Nem elég a feljelentés, kell a 2/3-os győzelem a mentelmi jog felfüggesztéséhez.
    Ezért van, hogy az MSZP listákon, a biztos befutó helyeken, olyanok szerepelnek, akiket az egyszerű tagok is utálnak ugyan, de félnek az elszámoltatástól (hátha nem lesz 2/3). Az elfogadható jelöltek meg küzdjenek az egyéni helyeken.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Papi szerint:

    Ződ!
    A hozzászólásod azt mutatja, hogy vagy fogalmad sincs arról, hogy mit beszélsz vagy csak simán provokálni akarsz mindenkit! A választ megtalálod Keller et-nél és az ügyészségnél. Talán ha 2002-2006 között Keller munkásságát ilyen intenzitással figyelted volna nem mondanál ilyen szamárságot! Jó lenne végre tudomásul venned(tek) azért mert táncos felto és libás kordon munkássága alatt annyi gazdasági bűnt követtek el nem biztos, hogy más is ilyen aljas bűnöző!
    Ne feledd már csak 74-napotok van! 🙂

  9. baniko21 szerint:

    Papi!
    Ne legyél rosszindulatú, sőt egyoldalu. Nagyon sok van a rovásán az
    Mszp-nek, de a Fidesz is tett egy-némely dolgot. Nem akarok itt sok
    felsorolást, de példaként mondjuk az egy nap alatt eladott 9 kft, az
    állami gazdaságok kiárusitása, stb. Véleményem szerint a 20 év alatt
    kormányok jöttek, mentek, de igazi elszámoltatásra az elödöket ille-
    tően nem volt példa. Ha jól belegondolsz, mindig takargatták egymás
    különféle stiklijeit. Ha valami ciki történt bármelyik kormány idején,
    gyorsan titkositották az anyagokat 50-60 évre, nehogy az “áldott”
    nép valamiről is tudomást szerezzen. Amit meg tapasztal, hogy pisz-
    kosul át lettek verve, szegénységbe, nyomorba lettek döntve melyik
    politikust is érdekli? Történt itt az elmúlt két évtizedben valami is,
    ami a nép érdekét szolgálta? Ami történik, igy választások idején a
    tömérdek igérgetés, hazudozás az emberek szavaztataiért, utánna
    négy évig megint nem számitanak Szabadsággal meghülyétették az
    embereket, de a szabadság azt jelenti, hogy szabadon lehetünk munka-
    nélküliek, fedélnélküliek, éhesek, fázhatunk. A sok-sok igérgetésből
    ezt kaptuk. Ezt osszuk be, még dicső politikusaink az sem tudják mibe
    fektessék azt a pénzt, amit a néptől elraboltak.
    Zöd pedig foglalkozzon azzal, hogy hátha csoda történik és beülhet a
    polgármester székbe.

  10. Nagyapó szerint:

    ződ! Ez még csak az út eleje! Az úton végig kell menni, de az út végén rács van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. ződ szerint:

    Papi! A 2006-os választás előtti ügyről van szó! Már persze, ha lenne ilyen! Annyit értünk volna vele mint a mai nyugdíj mellé kapott Schmitt Pál nyugdíj-garancialevéllel! Inkább nevezzen be bennünket az olimpiára. Szerencsétlen esetben 74 nap múlva kezdhetjük a felkészülést és ha Palitoknak sikerül bevezettetni egy speciálisan magyar sportágat: az ágrólszakadást, leverünk mindenkit! A riporterek őrjöngeni fognak! A dobogó mindhárom fokán magyar versenyző, mindhárom árbócra felkúszik a magyar trikolór, mindenki sír! Istenem, de jó lesz magyarnak lenni!!!

  12. ződ szerint:

    baniko 21! Nem pályázok polgármesteri székre, mert tartom magam ahhoz a régi mondáshoz: Akit a jelleme alkalmassá tenne politikusnak azt pont a jelleme nem hagyja, hogy az legyen!!! Erre a kis időre már nem érdemes megváltozni! Pedig mutatnák úgy huszár egyenruhában mint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a róla festett freskón! Legfeljebb átkeresztelnének Vén zászlótartóra!

  13. Papi szerint:

    Ződ!
    Úgy látszik a te magyar – történelem szakod nagyon szelektív Talán ha az elmúlt nyolc évről mondanál egy-két dolgot! Ja, hogy azt ti csináltátok persze persze azok ti voltatok! Az ágról-szakadást mint sportágat már ti bevezettétek. A hogyan pusztuljunk éhen szakot is ti vezettétek be. Az eladósodás sportágat igaz Kádárék vezettékbe de ti tovább fejlestettétek!
    Talán inkább erről beszélj ha megkérhetlek!

  14. Papi szerint:

    Kedves baniko21!
    Bocsáss meg de rossz a kérdés feltevésed:
    “Történt itt az elmúlt két évtizedben valami is, ami a nép érdekét szolgálta?”
    Inkább úgy kellett volna kérdezned, hogy az elmúlt 75 évben! Igen 1998-2002 között volt egy próbálkozás de sajnos az MSzMP utód pártja választási csalással hatalomra került és ami még meg volt azt is lerombolta.
    Tudod az a nagy probléma ezek szerint veled is, hogy az elmúlt nyolc év hazugság sulykolása nagyon sok embert megfertőzött: Tudod azért mert én lopok ő is biztosan lopna! Ezt sulykolták így most ez a sláger szöveg.

  15. csepeli szerint:

    Az MSZP parlamenti frakciójának közleménye:

    “A hamis vád végül a vádlók fejére hullik majd vissza

    Jól láthatóan folytatódik a Fidesz rágalomhadjárata. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Fidesz még az ügyészséget is megpróbálja kampányeszközként használni lejárató kampányában.

    Megerősítjük, hogy MSZP-s miniszterelnökök által vezetett kormányok soha semmiféle tényadatot nem titkoltak el a közvélemény előtt, minden tekintetben eleget tettek minden jogszabályi kötelezettségüknek. Közismert, hogy a gazdaság és az államháztartás adatairól a Pénzügyminisztérium havonta hozott nyilvánosságra részletes adatközlést és elemzést, amelyet sajtótájékoztatók keretében széleskörűen ismertettek; ezen jelentés a PM honlapján is elérhető, továbbá megküldték a Parlament tisztségviselőinek és bizottságainak is.

    A nyilvánosságra hozott adatok valódiságával vagy teljességével kapcsolatban soha semmilyen konkrét kifogás vagy kétely nem merült fel.

    Ezeken túl 2006-ban a kormány teljes körűen eleget tett annak az egyedi tájékoztatási kötelezettségének is, amelyet egy 2003-ban elfogadott törvény előír, és amely azt mondja ki, hogy a parlamenti választásokat megelőzően a szokásosnál is részletesebb és teljesebb adatsort kell nyilvánosságra hozni.

    A Fidesz évek óta tartó vádaskodásából mindeddig nem derült ki, hogy konkrétan milyen, a jogszabályok által nyilvánosnak minősített tényadatokat hiányolt.

    Teljesen félrevezető Balsai István utalása a KSH adatközlésével kapcsolatos legutóbbi bírósági ítéletre is, hiszen az EUROSTAT részére a túlzott deficit eljárás keretében készített jelentés nem tartalmaz olyan adatokat, amelyek más publikált és nyilvános források alapján nem lettek volna megismerhetők.

    Az MSZP parlamenti frakciója számára egyértelmű, hogy a Fidesz feljelentési akciója a jobboldali rágalomhadjárat része, s a hamis vád végül a vádlók fejére hullik majd vissza.

    az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja”

  16. Csepeli XXI szerint:

    “Csepeli”!
    Beidéztem a másikon az őszödi beszédet ,hátha lesz annyi becsület benned,hogy nem nyomod az emeszpés és a komcsi dumát.
    Tévedtem.

  17. csepeli szerint:

    Veres megszólalt: mellébeszél, hazudik a Fidesz – 2010.01.27

    Nincs alapja a Fidesz vádjainak, a Gyurcsány-kormány nem hallgatott el semmilyen államháztartási adatot – mondta a volt pénzügyminiszter a Klubrádióban. Veres János a Megbeszéljük című műsorban emlékeztetett, az Ítélőtábla döntése arról szól, hogy a túlzott hiányeljárásban szereplő jelentéseket évente kétszer, akkor kell nyilvánosságra hoznia a kormánynak itthon is, amikor azokat elküldi az Európai Uniónak.

    A volt pénzügyi vezető elmondta, hogy szó nem volt arról, hogy ezeket az adatokat elhallgatták volna, csupán annyi történt, hogy a kormány azt követően hozta nyilvánosságra, miután Brüsszelnek is elküldte.
    Korábban a Klubrádióban Bagó Eszter a KSH elnökhelyettese elmondta, hogy a Brüsszelbe küldött adatok és az itthon nyilvánosságra hozott adatok között minimális és nem a Fidesz által említett ezermilliárd forintos különbség volt általában.

    Veres János szerint a jobboldali sajtó szándékosan azt keveri össze, hogy a tervértéket és a tényértéket említik egy lapon. A becslések és a tényleges adatok között pedig lehet nagy különbség. Azt is elmondta, hogy a Pénzügyminisztériumnak nincs törvényi kötelezettsége arra, hogy a hiányadatokat nyilvánosságra hozza, ez egy saját kötelezettségvállalás volt.

    Hozzátette, hogy 2006-ban a választások második fordulóját megelőzően 30 nappal az államháztartás egyéb adatait – más minisztériumok adatait felhasználva – is részletesen publikálták. Ezzel kapcsolatban is volt bírósági eljárás, melyben tisztázódott, hogy valós adatokat hoztak nyilvánosságra.

    (Klubrádió)

  18. Iványi Gabi szerint:

    csepeli:

    Te a Csepel.info-t elfogultsággal vádolod. Azt ne mondd már, hogy a Klubrádió objektív tényeket, érveket, adatokat sorakoztat fel!
    Ne gyere már megint az “egyetlen objektív igazság- az mszp véleménye”- dumáddal!

  19. Iványi Gabi szerint:

    ződ: mutatnék! (bocs)

  20. Vátesz szerint:

    Csepeli a kajmán tulajdonú Klubrádiót hozza fel igazolásként.
    Az eszes parasztgyerek Orosz Józsefet is átverte Gyurcsánnyal együtt.
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181 Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is!

  21. csepeli szerint:

    Iványi!

    Mellébeszélés helyett inkább arra válaszolj: mi volt az az államháztartási adat, amit Veres János eltitkolt?

  22. Nagyapó szerint:

    Csepeli hivatkozik a Klubrádióra. Ez egy olyan médium, amelyről Semjén a következőket mondta:
    „Mélységes szomorúsággal és felháborodással fogadta a Klubrádióban elhangzott kereszténygyalázó kijelentéseket a Fidesz–KDNP frakciószövetség. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke közleményében bejelentette, hogy a frakciószövetség tagjai a továbbiakban nem hajlandók megszólalni a kereskedelmi rádióban.
    „Mélységes szomorúsággal és felháborodással fogadtuk a Klubrádió újabb botrányos kirohanását, ezúttal a keresztények, a kereszténység ellen. Szánakozva figyeljük az említett sajtóorgánum erőlködését, mely a közösségi és vallási értékek lerombolására irányul – emlékezzünk csak Kuncze Gábor „műsorvezető” ciánozós mondataira!’- olvasható Semjén Zsolt közleményében.
    „Mi azonban megingathatatlanul hiszünk abban, hogy ez a destruktív viselkedés csak egy frusztrált kisebbség sajátja, és visszhangtalan marad a magyar társadalomban. Nem ülünk fel az aljas provokációnak. Ezzel együtt a legutóbbi eset megerősít bennünket abban a korábbi elhatározásunkban, hogy politikusaink, a frakciószövetség tagjai semmilyen közösséget nem vállalnak a Klubrádióval, vagyis nem vagyunk hajlandóak megszólalni azon a hullámhosszon, amit ilyen alantas célokra is felhasználnak” – hangsúlyozta a pártelnök.”
    – Figyelemmel néztük, amikor egy-egy Gyurcsány(i) beszéd után Dr. Navracsics Tibor és dr. Semjén Zsolt szemben állt kétszáz üvöltöző szoclibbel. Hol van Gyurcsány?
    – Semjén sok szeget vert felszólalásaiban az SZDSZ koporsójába. Hol van az SZDSZ?
    – Mi vár ezek után az et.-ak által hitelesnek vélt Klubrádióra?
    Csepeli és az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja, ez a frusztrált kisebbség, szokása szerint nem hazudik, csak „nem bontja ki a teljes igazságot”. Veres közölt mindent, csak mikor? A választások után, hogy meg ne zavarja a szavazókat. Ehhez jól szolgált a másik szoci, Almunia, aki elhalasztotta M.O. beszámolási idejét.
    Kíváncsian várom a Főügyészség vizsgálatát!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. ződ szerint:

    Nagyapó! Az út végén rács van? Majd ha odaérek elénekelem, hogy: Ződre van a, Ződre van a rácsos kapu rig-liz-ve! De ne szaporítsam tovább a szót mert mindjárt kezd az atv. fóruma, a Klub rádión meg az Orosz Jóska kontrázik. Jelige: Legyen mindig jól tájékoztatott!!!

  24. baniko21 szerint:

    Papi!
    Szeretnék vitatkozni veled az idővalumot illetően. Ugye csepeli vagy?
    Jól nézz körül Csepelen, és tiszta szivvel mond már meg, hogy a ren-
    geteg lakás, iskola, óvoda mikor a csodában is épült meg? Szerinted
    az nem a mi érdekünkben történt? Aki akart dolgozni volt munkahely?
    Akár válogathattál is? Az egy más kérdés, hogy a lakásokat a rend-
    szerváltás után megvetették a benne lakókkal. De akkor itt jön megint
    egy kérdés: hol a pénz? Ird le nekem, hogy a rendszerváltás után,
    – a rengeteg felvett pénz után – mi létesült Csepelen, amire azt mond-
    hatod ez igen! Lettek munkahelyek? Van kórháza Csepelnek?
    Van sportpályája Csepelnek? Épült egyetlen egy szociális bérlakás is?
    Amit az önkormányzat annak csúfolt az sem az volt, hanem licitálhat-
    tak rá, aki többet tudott egyösszegben kifizetni azé lett. Kérlek világositsd
    fel elmémet, mi jó is történt velünk az elmúlt két évtizedbe? Tudod a
    hétköznapi, mindennapi történésekre gondolok.

  25. Papi szerint:

    baniko21!
    Soha nem vitattam azt amit leírtál! Nagyon sok mindenben igazad van csak tudod ott van az a huncut 56 (Tudod a forradalom) Kádár a lelkét is kitehette a bűne akkor is lemoshatatlan marad és ezt azzal tetézte, hogy a felvett állam kölcsönök többségét az oroszok kapták meg miközben mi nagyon kemény jóvátételt is fizettünk mellette!
    Az ami meg most van Csepelen és az országban már megbocsáss de a kádári rendszer legaljasabb magyar ellenes terméke!
    Ezt soha nem tudjátok lemosni magatokról!

  26. Papi szerint:

    csepeli!
    Ne legyél már ennyire lojális legalább egy kicsit használd a fejedet! Ha egyszer ők maguk (Gyurcsány, Veres) elismerték a hazugságot (öszödi beszéd, a német Zeutung nyilatkozat) akkor legalább olyanról vitatkozz amiben van esélyed!
    Ne feledd már csak 72 napotok van! 🙂

Itt lehet hozzászólni !