“Add ide a telefonodat, mert beverem a pofádat!”

Csepel.info

Ebben a kereszteződésben támadtak rá a gyerekekre, fotó: Csepel.info

Január 4-én kiraboltak és bántalmaztak két 12 éves gyermeket Királyerdőben, a Sólyom utcában.  Az egyik áldozattól elvették a mobiltelefonját, majd a kialakuló dulakodásban megütötték és fellökték, míg a másikat lefogták és megfenyegették.

Az egyik sértett szüleinek elmondása szerint a 17 illetve 20 év körüli elkövetők a Szent István út és a Sólyom utca sarkától követték a későbbi áldozatokat. A Daru utcánál érték be őket, ahol az idősebbik elkövető elvette az egyik fiú telefonkészülékét, majd futva próbált távozni. Jóval fiatalabb áldozata azonban nem szeppent meg és pár sarokkal arrébb utolérte, ahol azonban a rabló ököllel bántalmazta és a földre lökte.

Az egyik szülő elmondása szerint a fiatalabbik elkövető eközben lefogta a fiát, és azt mondta neki: “Add ide a telefonodat, mert beverem a pofádat.”

Az eset megrázta a 12 éves gyermekeket. A szülők természetesen a hatóságokhoz fordultak, bár a beszámoló szerint a procedúra elég hosszú ideig, mintegy öt órán át tartott. Később kiderült: a fiatalabbik szőke hajú támadó már szerepelt a rendőrség nyilvántartásában, így nem volt nehéz kézre keríteni. De mivel tizennyolc éven aluli, azóta már szabadon is engedték.

csepel.info

25 hozzászólás ““Add ide a telefonodat, mert beverem a pofádat!”” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Egyből megszünnének az ilyen esetek, ha ebben az esetben következne a másik cikknél említett ivartalanítási akció! 😉

  2. Vica szerint:

    “A telefonokat nem érdemes lopni, mert központi védelemmel rendelkeznek.
    Oktalan vita!
    Semmi nem lehet drága, ha a téma az életek megmentéséről szól.
    Fejlett társadalmakban ez nem is lehet kérdés.”

    Látod Jeniszej, mégis lopják… Tőlem is elloptak már néhányat, s amikor az íróasztalomról lopta el egy “kedves ügyfélnek látszó úr”. Feljelentést tettem a rendőrségen, személyleírást próbáltam adni, majd – miután a számlámból kiderült, hogy a lopás után még sokakkal cseverészett is rajta – felajánlottam a rendőrnek a részletes számlámat, hogy nyomozhasson, szinte kinevetett. Az volt a válasz, hogy nincs elég rendőr az ilyen ügyek felderítésére, s köszönte, nem kérte a telefonszámokkal teli számlámat. Aztán kaptam egy értesítést, hogy lezárták a nyomozást…
    Mit vársz ezek után? Ki és hol véd meg bármelyikünket, amikor a Kossuth Lajos utcán vették el egy gyerektől annó a mobilját úgy, hogy még le is vetkőztették télvíz idején, ugyanis tetszett a kabátja. Egy ismerős gyereket a Karácsony Sándor utcán kergettek végig a mobiljáért (szerencsére a srác jó futó volt, s bemenekült előlük a zeneiskolába).

  3. Gordon szerint:

    Jeniszej mindig okosabb akar lenni a kelleténél, aztán persze seggre esik. 🙂

  4. pff szerint:

    az miért nincs leírva, hogy büdös cigányok voltak?

  5. Vica szerint:

    Kedves pff!
    Bűnözők, tolvajok voltak. Tudod, bizonyára vannak büdös, vagy illatos cigányok, tótok, svábok, magyarok, szerbek vagy bármely nációhoz tartozók. Úgy gondolom, nem az a fontos, hogy hová született, hanem az, hogy bűnöző.
    Csupán a tények kedvéért: Az a kedves úriember egyébként, aki tőlem lopott nem volt cigány. Állítólag sokan ismerik, mint tolvaj narkóst, s szerintem a rendőrök is pontosan tudták, kiről beszéltem.

  6. Lexon szerint:

    Itt is egy szôke egyedrôl volt szó. A cigányoknál nem divat a szôkítés.

  7. Manitu szerint:

    Tudhatnád Lexon, hogy a Jobbik dogmája szerint nem cigányok nem lopnak és nem erőszakolnak meg nőket, meg nem gyilkolnak. Így lett cigánybűnöző a lacházi vörös ganéj gyerek is, és persze az itteni tolvajok is. És persze a cigánygyilkos magyarok is cigánybűnözők.

    Azt ne kérdezt, hogyan fér mindez össze, egy igazi tökös jobbikos ugyanis soha nem gondolkozik azon, amit el kell hinnie.

  8. Setény Gyöngyi szerint:

    62 éves vagyok és jan. 28-ána csepeli Szt. Imre téri önkorm. ügyfélszog-nál intéztem Édesanyám ügyét. Amig az előadó kérdezgetett a lábamnál lévő heti élelem bevásárlásomat tartalmazó Pannonos szatyrommal elment egy cigány ember aki az anyjával volt az irodában. Ahogy észleltem, szóltam a bizt. őrnek aki kint tarozkodott a folyosón.Az őr azt mondta, hogy mittegyen, különben meg csak 2o ezer Ft. fölött mehetek a rendőrségre. Igaz, de akkor mi idősek, hogy merjünk az utcára is menni, mikor az önkormányzati irodában még az ennivalónkat is elveszik tőlünk a cigányok. Egyébként volt szemtanú, csak nem tudta, hogy az enyém a szatyor, mivel a mellettem lévő előadónál kérdezősködött. Tisztelettel: Setény Gyöngyi

  9. kispajtás szerint:

    Kedves Setényi Gyöngyi!
    Bizony, a cigányok lopnak, amit csak érnek. Egyre több van belőlük Csepelen.Tessék szíves vigyázni holnap(jan.28-án), nehogy meglopják az ügyfélszolgálaton. Én szóltam…

    …viccet félretéve, a történet bizonyára igaz, csak a károsult elírhatta a dátumot. Akinek szokása, máris elkezdhet mindenféle összeesküvés- elméleteket gyártani.

  10. Vica szerint:

    Kedves kispajtás!

    De jó is lenne, ha mindenkit figyelmeztethetnél egy nappal korábban, hogy milyen veszély fogja másnap fenyegetni! 🙂

  11. lolka szerint:

    Kedves Setényi Gyöngyi!
    Legközelebb, ha ügyet intézel a szatyrot hagyd az autóban, de ne látható helyen…

  12. Kál Károly szerint:

    Tisztelt Setényi Gyöngyi!
    Kérem, hogy az Ön által említett esetet pontos dátummal írja le, a levelet tegye egy zárt borítékba és a nevemre címezve adja le az Önkormányzatnál. A főbejárat portáján mondja meg a biztonsági őrnek, hogy a Szervezési Iroda egyik munkatársa jöjjön le érte. Ők el fogják juttatni hozzám. A többi a Jegyző Úr és az én dolgom.
    Tisztelettel Kál Károly
    önkormányzati képviselő

  13. Iványi Gabi szerint:

    Nem tudom, ha nem látják el a munkaköri kötelességüket a biztonsági őrök, akkor miért alkalmazzák őket?. Az eljárásával van nekem bajom…a megkárosított embert magára hagyjuk! Elmulasztjuk a munkaköri kötelességünket..egy önkormányzat..ügyfélszolgálatán..Mit tegyen?..Legalább emberséggel vigasztaljon..ne azzal, hogy nem tehet semmit…egy heti élelmét..két idős embernek ….ellopják egy biztonsági őrrel őrzött hivatalban…Baj van a munkamorállal…Ha az emberség égisze alatt intézi a képviselő úr az esetet, gondoljanak a rendkívüli juttatásra…Köszönöm

  14. Iványi Gabi szerint:

    Felháborító az is, hogy a felnövekvő ifjúságnak természetes az agresszivitás. Nem a bőrszín, nem a hajszín határozza meg ezt a belső késztetést…(különben nem merném azt kijelenteni, hogy nem divat a cigányok körében a hajszőkítés..), csak nem függ össze a történésekkel..Felhalmozódott feszültség, az egészséges fejlődést romboló környezetben nevelkedés, a rendszeresen a TV előtt megélt családi idill…Addig, amíg a holocaustot nem sajnálatos történelmi tényként értelmezzük, vitatjuk…amíg teret engedünk a szélsőségeknek, addig a jelenség nem szűnik meg!

  15. Vica szerint:

    Kedves Iványi Gabi!

    “Felháborító az is, hogy a felnövekvő ifjúságnak természetes az agresszivitás.”

    No, ez enyhén szólva túlzás. Ezek szerint azok közé, a feledékeny öregek közé sorolod magad, akik azt hiszik, ők annó tökéletesek voltak…
    Szerintem azért nem árt az emlékezés. Az agresszivitás mindig is emberi tulajdonság volt, és úgy gondolom, már az őskori ifjúság is rendelkezett ezzel a tulajdonsággal.
    Úgy 40 évvel ezelőtt volt egy osztálytársam, akit (az akkori osztályfőnököm szerint) 1-2 éves korában a felnőtt ifjú édesanyja napokra bezárt egy sötét szobába, a kisfia tenyerében nyomta el a cigarettáját, és ki tudja milyen szörnyűségeket művelt még vele, mielőtt lelépett egy pasival az USA-ba.

    Nekem sok jó tapasztalatom van a felnövekvő ifjúsággal kapcsolatban, és szinte biztos vagyok abban, hogy ha egy gyerek agresszív, nem tud viselkedni, az nem csupán az ő hibája. A gyerek nem a prédikációból, hanem a mintából tanul leginkább, tehát ha a szülő és az őt körülvevő felnőttek példamutatóan viselkednek és szeretettel fordulnak hozzá, nem hinném, hogy gond lenne vele.
    A szeretetnek és a bizalomnak szerintem óriási ereje van. Ha egy gyerekhez agresszívan fordul egy felnőtt, agresszivitást fog visszakapni.

  16. Setény Gyöngyi szerint:

    Kedves kispajtás! Igaza van, de elhiheti, hogy ideges voltam, mikor írtam a cikket. Egyébként köszönöm. Minden jót.

  17. Setény Gyöngyi szerint:

    Kedves lolka! Köszönöm a tanácsát, de sajnos már nincs autóm, amióta nyugdíjas vagyok nem tudom tartani. Minden jót.

  18. Setény Gyöngyi szerint:

    Tisztelt Kál Károly! Köszönöm a levelét, de nem szeretném, ha ezért a bizt. őrnek is baja lenne, elég ha nekem egyre csak szaporodik a rossz esetek száma. Köszönöm, de még meggondolom. Tisztelettel: Setény Gyöngyi

  19. Setény Gyöngyi szerint:

    Kedves Iványi Gabi! Köszönöm, hogy reagált a levelemre.Igaza van abban, hogy nem a bőrszín stb. határoz,de sajnos. Nekem szinte minden rossz hozzájuk fűződik. A férjem rendőr volt, kétszer csukták zárkába, a horgász házunkat is ők töreték fel. Az Anyámat fellökték, mert 81 éves és nem tud gyorsan menni. Az autónkat ellopták stb. Nem is sorolom. Minden jót kívánok. Szeretettel.

  20. Iványi Gabi szerint:

    Kedves Vica!

    Nem az ifjúságot szándékoztam elmarasztalni. Sőt! Az agresszivitásukért, a ma feléjük közvetített értékrendet vonhatjuk felelősségre: a figyelem hiányát, nagyon sok esetben a szeretet megvonását. A gyermekek, a fiatalok közösségei, ma egy felgyorsult világban nevelkednek. Ők igazán nem tehetnek semmiről.

    Egyáltalán nem vélekedem a saját ifjúkoromról elfogultan! Megkockáztatom, hogy akkor, anno sokkal vadabb dolgok is megtörténtek titokban. Ma, nyíltan, előttünk zajlanak ezek a folyamatok. Rossz hozzáállással közelítjük meg az erősödő tendenciájú jelenséget…maga a pedagógiai gyakorlat is. Nem értek azzal egyet, hogy az iskolák a szülőket, a családot..a család pedig válaszként az iskolát teszi felelőssé..Partnereknek kellene lenniük a nevelésben és akkor ezek a problémák mérséklődnének! Több figyelmet, időt, foglalkozást, beszélgetést igényelne a jövő nemzedéke.

    keserű véleménynek szántam ama kiemelt mondatot, nem elmarasztalásnak!

  21. Iványi Gabi szerint:

    Kedves Setény Gyöngyi!

    Minden emberben a rossz tapasztalatok sokasága félelmet alakít. Bármennyire furcsa a bűnözők, a tolvajok ezt érzik meg rajtunk. Ne féljen tőlük…(tudom, könnyű ezt mondani!)…mert a félelem vonzza a bajt! Nagyon sajnálom az Önnel történteket. Édesanyjának, Önnek jó egészséget kívánok, vigyázzanak egymásra!

  22. Brown szerint:

    “Addig, amíg a holocaustot nem sajnálatos történelmi tényként értelmezzük, vitatjuk…”

    Az a baj hogy a számokról hazudnak a zsidók!Még hogy tizenmillió áldozat…. osszuk el nagyon sokkal és megkapjuk a korrekt eredményt.

  23. kispajtás szerint:

    Kedves Setény Gyöngyi!

    Kívánom Önnek és Édesanyjának, hogy nyugalmas, háborítatlan életük legyen.
    Mindannyian tudjuk, hogy ebben a nyomi kerületben ez nagy dolognak számít.
    Csepel vezetői a saját pecsenyéjük sütögetése közben tojnak a közbiztonságra, idős emberek között is csak akkor fordulnak elő, ha kamera vagy fényképezőgépek hada is jelen van. Szerencsére maradtunk jópáran, akik a saját lehetőségeink és erkölcsi normáink szerint igyekszünk biztonságot teremteni az időseknek és a gyermekeinknek.
    Kál Károly segítő szándékával pedig tessék élni!
    Minden jót és jó egészséget kívánok!

  24. zed szerint:

    Nekem az “Állítsd le a kamerát, vagy szétbaszom a fejedet!” felszólítás ugrott be a címről.

  25. aggódó szerint:

    Újabb eset, ami feltehetően nem üti át a média ingerküszöbét: megvertek a Lajtha László Általános Iskolában egy tanárt, mert állítólag megrángatott egy gyereket. Az egy szem pedagógusnőre 2 komplett nagy létszámú (igen mondjuk ki) cigány család tagjai támadtak rá. Nesze neked integráció!

Itt lehet hozzászólni !