Jogerősen elítélték a csepeli DK politikusát

Csepel.info

Horváth Szenteczky Szabó 01

Szenteczky János, Szabó Szabolcs és Horváth Gyula

Folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt jogerősen is elítélték Horváth Gyulát, a Demokratikus Koalíció csepeli frakcióvezetőjét. A büntetővégzés ellen már nem lehet fellebbezni, a politikust egy év próbaidőre bocsátották – értesült a Csepel.info.

A Gyurcsány-párt politikusa a bíróság szerint Juhász György Andrást, a csepeli rendelőintézet vezetőjét bírálta több alkalommal. “A vádlott közlései valótlanok, és alkalmasak a becsület csorbítására és a jó hírnév megsértésére” – szögezte le a bíróság ítélete.

A csepeli baloldal inkább bűnszervezethez hasonlít

A csepeli baloldali politikusoknál “népbetegség” a becsületsértés és mások gyalázása, de a büntető törvénykönyv sok más fejezetét is kimerítik. Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt ítélték el jogerősen Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP elnökét. Az MSZP-s Takács Krisztián sem marad ki a sorból, de őt a becsületsértés mellett magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt is jogerősen elítélték. A politikus korábban azzal is címlapra került, hogy egyik becsületsértési pere után nem fizetett időben, és végrehajtást indítottak ellene.

A csepeli szocialista politikusok között emellett volt pedofil bűnöző és ügyfeleit átverő ügyvéd is. A leghírhedtebb mind közül Deme Gábor: őt kettős emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre. Horváth Gyula előtt utoljára Csaba Péter került a bűnügyi hírekbe, ő elfelejtette, hogy alkoholos állapotban nem szabad kormány mögé ülni.

A csepeli baloldali politikusok mindezt a bűncselekmény-cunamit bő egy évtized leforgása alatt érték el, és tucatnyi hűtlen kezelés miatt indított per tart még most is.

Nem zavartatják magukat

Szabó Szabolcsot, az Együtt és az LMP korábbi politikusát, aki a változatosság kedvéért most a Momentum csepeli országgyűlési képviselő-jelöltje lett, mindaddig nem zavarta a csepeli baloldali  politikusok bűnözési hajlama, amíg őt támogatták a kampányokban.

Akkor vált hiperérzékennyé, amikor 2018-ban az MSZP és a DK már nem őt akarták képviselőnek. Bosszúból, amikor 2019 őszén nem az általa preferált polgármester-jelölt mellett álltak ki a baloldali pártok, szintén erősen fúrta az ellenzék közös jelöltjét. Most viszont, hogy esély van rá, hogy újra mögé áll az MSZP és a DK, megint nem zavarja, hogy kikből áll a támogatók sora.

Dukán András, a csepeli Momentum egyfős frakciójának vezetője csak akkor akadt ki a szocialistákra, amikor a kompenzációs listán Szenteczky Jánost elé helyezték. Ki is lépett emiatt az ellenzéki összefogás keretéből. Ám amikor egy listahellyel előrébb tették, már szent volt a béke, eltűnt a zavaró bűnlajstrom a szeme elől.

Baloldali bírálóik szerint ugyanakkor Szabó Szabolcsnak és Dukán Andrásnak volt köszönhető, hogy Csepelen – nagy meglepetésre – végül a Fidesz nyerte meg a választást.

Csepel.info

18 hozzászólás “Jogerősen elítélték a csepeli DK politikusát” bejegyzésre

  1. […] Folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt jogerősen is elítélték Horváth Gyulát, a Demokratikus Koalíció csepeli frakcióvezetőjét – értesült a csepel.info.  […]

  2. kormánypárti szerint:

    BŰNÖZŐ HORVÁTH MÉLTATLANNÁ VÁLT KÖZTISZTSÉGÉRE, SZÉGYENT HOZ A KÉPVISELŐ TESTÜLETRE, EZÉRT MONDJON LE!!!!!!!!!!

  3. Tóth kati szerint:

    Ez sz a Horváth,aki Horváth János néven firkálgat ide?

  4. Szabó Imre szerint:

    Nagyon jól mutatja a maffiabal állapotát ez az eset is.

  5. Szabó Imre szerint:

    Szennyteczkynek is börtönben a helye.

  6. Etanolos Ferenc szerint:

    Nincs itt semmi látnivaló, csak a lényegüket adják az elvtikék.

  7. Horváth János szerint:

    De mi volt az ítélet?

  8. kormánypárti szerint:

    Az ítélet a következő volt: Horváth Gyula János BŰNÖS!!!!!
    Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs! Győzött az igazság.

  9. Horváth János szerint:

    Ezek szerint ez a cikk csak arra volt jó, hogy visszamenőleg újra leírhassa valaki a
    listát. Kivételes agyi teljesítmény!

  10. Tóth kati szerint:

    Csak nem szégyell Horvát elvti azt a listát?

  11. Horváth János szerint:

    Csak nem te írtad?

  12. Gary Ridgway szerint:

    kormánypárti, te nagyon hülye. A vétség már bűncselekmény lett? Igazi mongolFidióták vagytok. 😁👍

  13. kormánypárti szerint:

    Jogtár a barátod.
    Btk. 5. § “A bűncselekmény bűntett vagy vétség. Bűntett az a szándékosan elkövetett bűncselekmény, amelyre e törvény kétévi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetés kiszabását rendeli, minden más bűncselekmény vétség.”

  14. Attila szerint:

    kormányos, ez a DK egy jelentéktelen törpepárt nem? Miért féltek tőle (is)?

  15. kormánypárti szerint:

    Mert a sötét oldal erői Gyurka bá kottájából játszanak.

  16. kerdes szerint:

    kormánypárti: szerintem gáz ismét elővenni…

  17. […] A Demokratikus Koalícióba átigazolt Horváth Gyula már finomabb természet. A frakcióvezetőt folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt ítélték el jogerősen, elmarasztalása még egészen friss. […]

Itt lehet hozzászólni !