Koronavírus: Szabó Szabolcs nem támogatta a védekezést

csepel.hu

Háborúk és súlyos válságok idején gyakori, hogy az ellenzék a legnehezebb időszakra beáll a kormánypártok mögé, és akkor is támogatja a létfontosságú intézkedések meghozatalát, ha azok komoly áldozathozatallal járnak.

Ez sajnos számos országban Európában sem így történt a koronavírus-járvány idején. De olyan ellenállás, ami Magyarországon volt, példa nélküli az Európai Unióban.

A Csepel és Soroksár lakosságának képviseletét felvállaló országgyűlési politikusok közül Németh Szilárd az egyetlen, aki megszavazta a járványügyi védekezéshez szükséges valamennyi intézkedést. Bangóné Borbély Ildikó az MSZP, valamint Csepel és Soroksár egyéni képviselője, dr. Szabó Szabolcs független ellenzéki politikus 2020. március 23-án nemmel szavaztak a koronavírus-törvény sürgősségi tárgyalásáról és elfogadásáról. Mivel ehhez kivételesen négyötödös parlamenti felhatalmazás kellett volna, egy héttel késleltették az intézkedések törvénybe hozatalát.

Így 2020. március 30-án került ismét az országgyűlés elé a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény, amire dr. Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó ismételten nemmel szavaztak. Mivel itt már nem sürgősségi eljárásról volt szó, a házszabály alapján el lehetett fogadni az intézkedési csomagot kétharmados többséggel is. Ha azonban nincs a kormánypártoknak kétharmados többségük, a járvány elleni védekezés súlyos késedelmet szenvedett volna.

Bár az ellenzék azzal érvelt, hogy a kormány a törvényre hivatkozva örökre diktatúrát vezet be, május 26-án a Miniszterelnökséget vezető miniszter benyújtotta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot – ezt kivételesen az ellenzéki képviselők is támogatták. Június 16-án azonban volt egy újabb fontos szavazás, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről. Erre Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó ismét nemmel szavaztak.

Akkor még a világ és Magyarország vezető orvos-szakemberei abban bíztak, hogy a koronavírusnak lesz ugyan ősszel egy második hulláma, de az nem lesz súlyos. Mindenki tévedett. A járvány második hulláma sokkal durvább lett, mint az első. 2020. november 10-én az országgyűlés a koronavírus világjárvány második hulláma elleni védekezésről szavazott: akkor Bangóné Borbély Ildikó igennel voksolt, ám Szabó dr. azt sem támogatta, nem szavazott.

16 hozzászólás “Koronavírus: Szabó Szabolcs nem támogatta a védekezést” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Kezdődik a lejáratás.

  2. Ábel Attila szerint:

    Ez csak a valóság János. Nézzen utána.

  3. Tóth kati szerint:

    Szabó támogatott már valamit,ami Csepelnek érdeke volt?Ez egy senki.
    A gyöngyösi polgármester y feleségét is beoltatta soron kivül.Nem is regisztráltak,háziorvos barátja intézte neki a mutyit.Ennek a háziorvosnak a felesége a gyöngyösi önkormányzatnál a polgi mellett dolgozik,egyébként ő is megkapta,jogtalanul az oltásr.Eddig 3 rászofuló elől lopták el a vakcinát.Remélem a másodikat nem kapják meg.Tiszta bolsi-libernyák tempo.

  4. Horváth János szerint:

    Attila!
    Ez a Maga zárt kis világa, ahol úgy érzi, mindenkit át lehet verni. Ez az írás akkor lenne
    hiteles, ha benne lenne az is, hogy miért nem szavazott meg Szabó egyes törvényeket.
    Az elmúlt 8-10 évben nem tudták konkrét üggyel besározni Szabót.

  5. Ábel Attila szerint:

    Kedves János, azért nem szavazta meg, amiért mást sem. Azt hiszi, hogy minél rosszabb, annál jobb. Ilyen a gondolkodása. Szabó eddig kizárólag akkor szólal meg, ha valamit bármilyen okból kritizálni próbál vagy meg akarja akadályozni azt.

  6. Nagyapó szerint:

    Azt, hogy Szabó miért nem szavazott meg egy törvényt sem, neki kell ismertetni, mert ő tudja! Az igaz, hogy miután nem tett semmit, akkor nehéz hibázni,viszont vétkezni lehet gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Horváth János szerint:

    Attila!
    Vettem a fáradtságot és visszakerestem itt az előzményeket. Az ominózus törvénybe a
    harcostársai olyan dolgokat is belecsempésztek /pl. határidő, gyakorlatilag teljhatalom/,
    amire semmi értelmes magyarázat nem volt. A Fidesz miközben összefogásról papolt,
    meg se próbálkozott a párbeszéddel, erőből átvitte. És a benyújtott törvények legtöbbje
    így megy át. Az így elfogadott törvények adtak és adnak szabad kezet az eszetlen be-
    szerzéseknek, a szolidaritás jelszóval végrehajtott szabadrablásnak. És meg tudom érteni
    azt, aki ehhez az aljassághoz nem adja a nevét.

  8. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Maga is pontosan tudja, hogy ellenzékből, főleg függetlenként, nehéz bármit is elérni.
    Emlékeztetném, amikor a Németh által kigondolt- és hamvába vesző – csepeli fejlesztési
    tervet kissé átfésülve Borbély Ildikóval együtt újra benyújtották, Németh leszavazta.
    Ennyit Németh tevékenységéről!

  9. Tóth kati szerint:

    Azért Szabó ellenzékben”függetlenként” azt elérte,hogy nagyot köpünk,ha meghalljuk a nevét.Jut eszembe hanydik párt ez most,amibe “függetlenként” beállt?És egyébként mit igér,ha ne adj isten hatalomba kerülnek?Egyáltalán van fogalma arról hol van Csepel?Költői a kérdés.De tényleg.Vagy esetleg Soroksár.Mert,hogy azokkal vagyunk egy választókerület.Szidtak is minket a soroksári haverok,mert Csepelen nyerte meg választást,csakmSoroksáron elbukott volna ez a kis b..zi.

  10. Csizi szerint:

    Ezek szerint ez a mi tragédiánk Csepelen? Választhatunk egy, idézem “kis b..zi” és egy. idézem szintén “pacalképű” között? Ez az emberminőség jut nekünk, vagy költözhetünk.

  11. pitypang szerint:

    Ha bárki tud valamit, hogy Szabó az elmúlt 7 évben mit tett Csepelért, mint országgyűlési képviselő, az írja le itt.

  12. Hozzászóló szerint:

    Pitypang: a hajléktalanoknak próbált otthont teremteni a csepeli belvárosban, egy óvodával átellenben, azt hazudva magáról, hogy szociálisan érzékeny és klasszikus baloldali értékekkel bír. Szerencsére nem sikerült neki. Más “jobbító” szándékáról sem igen hallani, talán jobb is így.

  13. horváth miklós szerint:

    szabolcsnak midegy ho gy millen lavorba ül csak az a lénnyegg hohy a medenke közelibe lehessen ,hátha eselleg odajut eccer na és úszhat is majd ,tök mideggy ho millen árron persze

  14. horváth miklós szerint:

    szabolcsnak midegy ho gy millen lavorba ül csak az a lénnyegg hohy a medenke közelibe lehessen ,hátha eselleg odajut eccer na és úszhat is majd ,tök mideggy ho millen árron persze.

  15. PáLoS TReND szerint:

    FELHÍVÁS!!!
    Nyilatkozat a hatalom kizárólagos birtoklásával szembeni alkotmányos fellépésről…

  16. […] egyetlen alkalommal sem támogatta a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket, és félretájékoztatta szavazóit az […]

Itt lehet hozzászólni !