Oltásmutyi Gyöngyösön: volt szoci képviselő tanácsára oltatta be magát Hiesz György

Mandiner, Kacsoh Dániel és Kereki Gergő írása

Volt szocialista képviselő háziorvosa tanácsára oltatta meg magát Gyöngyös baloldali polgármestere. Információink szerint Hiesz György feleségét is beoltották.

De megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Célpontban a baloldali oltásmutyi.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, jogosulatlanul kaphatott koronavírus elleni védőoltást Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György már január elején beoltatta magát, amikor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak. A 64 éves politikus oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, ezt utóbb az intézmény dolgozói is megerősítettek.

A politikus kezdetben nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre, végül a gyöngyösi városi televízió adásában ismerte el, valóban megkapta a vakcinát, amelyet az oltási rend szerint egyelőre csak egészségügyi dolgozók vagy idősotthonban élők kaphatnának meg. A polgármester előbb a Hír tv, majd a Pesti Tv stábjai elől is elmenekült.

A Mandiner információ szerint a parádi idősotthonban szervezett oltásból maradt vissza oltóanyag, ehhez jutott hozzá jogosulatlanul a baloldali polgármester. Ezt a városi televízióban egyébként maga is beismerte, azt viszont elhallgatta, honnan szerzett információt arról, hogy az idősotthonban szervezett oltásból még maradt vissza oltóanyag. Hiesz csupán annyit mondott erről, hogy amikor az orvosi személyzet szembesült azzal, hogy több tucat vakcina megmaradt az oltásból, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeknek szóltak arról, hogy maradt még oltás.

„Ilyen telefont kaptam én, hogy megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást,

van egy óra, hogy döntsek róla: igen vagy nem.” Hiesz állítása szerint ekkor bement a kórházba, és másokkal együtt megkapta a védőoltást.

Autóba ült a háziorvos és felesége is

A Mandiner helybéliektől úgy értesült, Hiesznek a saját háziorvosa, az abasári körzeti orvos, Dr. Lénárt András javasolta, hogy oltassa be magát. Legalábbis ő tanácsolta neki, hogy ha van még oltóanyag, éljen a lehetőséggel. A történet pikantériája az, hogy a háziorvos felesége Dr. Lénártné Benei Anikó nem más, mint a gyöngyösi önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Erre a pozícióra pedig a soron kívül beoltott balos polgármester által vezetett, balos többségű gyöngyösi képviselő-testület választotta meg még 2019 őszén. Ráadásul

információink szerint nem csupán a polgármestert, hanem annak feleségét is beoltották soron kívül.

De megkapta az oltást maga Dr. Lénártné Benei Anikó önkormányzati cégvezető is. Hogy igazak-e értesüléseink, arról személyesen az érintetteket is megkérdeztük.

Telefonon elértük Dr. Lénárt Andrást, aki elmondta, hogy a Hiesz-család háziorvosa, de azt tagadta, hogy ő szólt volna az oltás lehetőségéről a polgármesternek. Azt ugyanakkor elismerte, hogy telefonon beszéltek a polgármesterrel, és maga javasolta Hiesznek, hogy adassa be az oltást. Sőt, a háziorvos azonnal autóba szállt a Lénártnéval, mondván, ha már van ilyen lehetőség, akkor az egyébként önkormányzati cégvezető feleségének is adják be a vakcinát. Lénárt egyébként semmi kivetnivalót nem talált Hiesz beoltásában, szerinte mivel a polgármester a helyi védelmi bizottság elnöke is, így nem árt, ha védett a vírussal szemben.

Lénárt személye kapcsán további adalék, hogy korábban a Heves Megyei Közgyűlésben, az egészségügyi bizottság elnökeként együtt dolgozott az MSZP-alapító, a közgyűlésben korábban a szocialista frakciót vezető Hiesz Györggyel. Lénárt egyébként az MSZP jelöltjeként indult a 2006 őszi önkormányzati választáson, és a 10 ezer lakos alatti listáról szerzett mandátummal ült be a Heves Megyei Közgyűlésbe. Felesége, Lénártné Benei Anikó pedig egészen 2019-ig, 17 éven keresztül volt Abasár polgármestere.

A Mandiner az ügy kapcsán kérdésekkel fordult Hiesz György gyöngyösi polgármesterhez is, aki egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre, és a telefonját sem vette fel, többszöri próbálkozásunk ellenére.

A polgármester a városi televíziónak állítja, nem tudott az oltási tervről

A gyöngyösi városi televízió felvetésére, miszerint január elején, amikor beoltották a polgármestert, az oltási terv szerint egészségügyi dolgozók voltak soron, Hiesz gyakorlatilag azt mondja, hogy ő nem tudott az oltási tervről: „igazából azt, hogy most az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak, nem tudom”.

Csakhogy Hiesz háziorvosának foglalkozásánál fogva tudnia kellett az oltási tervről, és arról, hogy ebben az időszakban kizárólag az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói olthatók.

De tudnia kellett az oltási protokollról Hiesznek is, hiszen polgármesterként a helyi védelmi bizottság vezetője.

Az pedig meglepő lenne, ha a helyi védelmi bizottság vezetőjeként ne tudná valaki, hogy az oltási rend szerint még nem volt jogosult vakcinára, hiszen egyelőre csak az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kaphatják meg az oltást.

Forrás: Mandiner

21 hozzászólás “Oltásmutyi Gyöngyösön: volt szoci képviselő tanácsára oltatta be magát Hiesz György” bejegyzésre

  1. Judit szerint:

    Felháborító, főleg vészhelyzetben. Erre nincs semmilyen indok! Egy polgármester nem viselkedhet így, de ez fel sem merül a gyöngyösi Polgármesterben. A Riporternek nem válaszol, pedig kötelessége ez is! Vajon most mit gondolnak a Gyöngyösiek a megválasztott Polgármesterükről?

  2. Horváth János szerint:

    Talán kezdjük onnan, hogy hogy a fenében maradhatott több tucat vakcina? Cecilia
    asszonyság szerint az oltási tervben mindig több embert hívnak, épp azért, hogy ne
    legyen elvesző oltóanyag. Ezek szerint a gyöngyösi kórházban már minden eü dolgozó
    megkapta a szurit, a bennfekvő betegek meg nem kérték. Örüljünk, ez legalább fel lett
    használva, nem úgy, mint a több ezer lélegeztetőgép.

  3. Tonyó szerint:

    Janika, te elhiszed, hogy pisztolyt nyomtak a fejükhöz, és véletlenül maradt oltás pont nekik? A többi ellenzéki is pont ilyen hülye mint te. Ez az igazi nagy baj.

  4. robi szerint:

    Úgy járt, mint Szájer. Tőrbe csalni azt lehet, aki hagyja.

    A baloldali politikusok egy részének egy évtized is kevés volt arra, hogy felismerjék: minden gyengeségeikre, hibázásaikra lecsapnak.

    Kíváncsi leszek a történet folytatására.

  5. kormánypárti szerint:

    Szánalmas magyarázkodás. Szerintem pontosan tisztában volt vele, hogy másoknak nagyobb szüksége van az oltóanyagra, de lesz@rta. Méltatlanná vált a tisztségére, ezért követelem, hogy azonnal mondjon le!

  6. kormánypárti szerint:

    Felháborító! Hiesz a mozgáskorlátozottakat is lesz@rja:
    https://hirtv.hu/ahirtvhirei/hiesz-gyorgy-a-kozlekedesi-szabalyokat-sem-tartja-be-2515778
    Nyilván nem vette észre a táblát és a köztereseknek is csak véletlen kerülte el a figyelmét a polgi autója… Undorító komcsi, takarodjon a közéletből is!

  7. Tóth kati szerint:

    Horváth Jánosnak!Az egy kamu,hazugság,hogy megmaradt több tucat vakcina.Ez is egy ócskavhazugság.Én dolgozom oltóponton,vakcina max.1-2 marad meg,mert van aki regisztrált,de nem jön be.Az oltás vége felé már csak annyi ampulla van felszívva ahányanna regisztrációban még vannak.Ezek közül,ha nem jön be valaki,akkor marad pár db.De mindig van tartalék regisztrált és ezek kapják meg.Egy ampullából 6 adag nyerhető.Tehát kizárt a több tucat.Hazudott ez a takony.És hogy szóltak neki,ha nem is regisztrát,akkor nem is tudtak róla.Nem vokt a rendszerben.A felesége is megkapta.Jó komcsi szokás,neki minden jár a többi levan sza…va.László Imre Dk-s polgármester is soronkívül,apapírt hamisan kitöltve kapta meg az ootást.Hányinger.

  8. Tóth kati szerint:

    Sajnos ott kezdődik,hogy Horváth elvti elhiszi,amit ez a féreg gyöngyösi polgi előad és a féregséget félretéve egyből Müller Ceciliát szidja.Nem azt,aki féreg volt.Igazi komcsi mentalitás.

  9. kormánypárti szerint:

    Az MSZP etikai bizottsága nem indít vizsgálatot? Ha még a Legény volna az elnök, bizonyára elindulna a fegyelmi eljárás… 😉

  10. Tóth kati szerint:

    Hibázott.Ennyivel elintézték.Nem hibázott,gazember módjára CSALT!

  11. Tóth kati szerint:

    Az oltásnál ki kell tölteni egy papírt büntetőjogi felelősség tudatában.Be kell írni a foglalkozást.Ha azt írja be,polgármester,elküldik,mert nem eü dolgozó.Vagy csalt a beírásnál,ahogy László Imre,vagy falaztak neki.Hányingerem van ezektől.

  12. kormánypárti szerint:

    László valóban orvos. A gyöngyösi esetet viszont ki kell vizsgálni, történt e okirathamisítás illetve egyéb bűncselekmény esetleg szabálysértés. Gyanítom, hogy szándékosan nem papírozták le az oltás beadását és csak szóbeli utasítás alapján történt.

  13. Horváth János szerint:

    Tonyó!
    Anyád tévedett, amikor azt hitte , hogy embert szült!

  14. Horváth János szerint:

    Egyenlőre még nem cáfolták a maradék vakcinára vonatkozó állítást. Ki kell vizsgálni,
    ezen senki sem vitatkozik, csak ti nem vizsgáltok, hanem kapásból akasztanátok.

  15. pitypang szerint:

    kormánypárti: László Imrének lehet, hogy orvosi végzettsége van, de már évek óta politikus és nem orvosként dolgozik. Semmi sem indokolta, hogy őt is már most beoltsák, mint az egészségügyiseket.

  16. kormánypárti szerint:

    Korábban kórházigazgató is volt, szóval ha ez így történt, az elszomorító. Az orvosi eskü szerint: “Én, […] esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. ”
    Egy orvosnak tisztában kell lennie azzal, hogy létezik oltási terv és mi annak az értelme: neki mindenekelőtt a veszélyeztetett betegek és a praktizáló kollégái érdekét, egészségét kellene szem előtt tartani. Úgy gondolom, hogy az orvosi kamara ezt nem hagyhatja szó nélkül.

  17. Tóth kati szerint:

    László Imre katonaorvos volt,több,mint 10 éve,mióta kirúgták a Szent Imre kórházból ,nem dogozik a magyar eü-ben.A dk országgyűlési képviselője volt,most polgármester.NovákmElődnek hála,fel lett jelentve.

  18. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Maradék vakcina nincs, mert:
    – a protokoll szerint gondoskodni kell tartalék személyről (ezt ön is tudta)
    – a fel nem használt vakcinát, felolvasztás után, normál hűtőben lehet tárolni 4-5 napig.

    A gyöngyösi eetásak az igazi szocialista erkölcs szerint cselekedtek. Kihasználták helyzeti előnyüket, azután hazudoztak/hazudoznak, majd “bocsika” kijelentéssel elintézettnek vélik az ügyet.
    A moslékkoalíció pártjai közül csak egy párt ítélte el cselekedetüket, a többik hasonlóak Hiesz Györgyhöz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Az oltási tervet néhány napja árulták csak el, ami azt vélelmezi, hogy nem is volt.
    A többi csak rizsa!

  20. Nagyapó szerint:

    Nem tudtam, hogy az oltási tervet Horváth úrral is közölni kell! Közölni elsősorban az oltási központokkal, az önkormányzatokkal, majd a regisztráltakkal kell. A Soros bérenc médiumokkal ez nem szükségszerű.
    Ellenben mit szól a szocialista maffia pofátlanságához, a Heisz, László, stb. galerikhez? Véleménye az, mint a DK-é? Azaz mély hallgatás. Gyurcsányné csapata nm szólal fel Brüsszelben? A TASZ, passz, ripasz, stb. Soros bérenc szervezetek miért hallgatnak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !