Megszorítás? Két kézzel szórta a pénzt a saját embereinek Karácsony Gergely

Magyar Nemzet, 888, Csepel.info

3000 kukát szerelnek le a fővárosban a megszorítások miatt, és persze megint nem jut pénz a nem ellenzéki vezetésű kerületek útfelújításaira – meg még sok másra sem. De minden szentnek maga felé hajlik a keze: így aztán Karácsony Gergely bőkezűen jutalmazta saját embereit, tanácsadóinak hadseregét.

Karácsony Gergely főpolgármester ugyan azt ígérte, hogy magukon kezdik a spórolást, ehhez képest nagyjából harmincmillió forint értékben osztottak ki jutalmakat a városházi tanácsadóknak, politikai bizalmasoknak. Egyhavi fizetésnek megfelelő jutalmat kapott például a párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője. A korábbi európai parlamenti képviselő a főpolgármester párttársaként havi 900 ezer forintot keres, ráadásul a fővárosi önkormányzat a közelmúltban 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a brüsszeli iroda rendelkezésére álló összeget – számolt be a Magyar Nemzet.

Érdekes mindezek fényében visszagondolni arra, hogy mit is ígért a főpolgármester tavaly karácsonykor. A városvezetők gyöngye ugyanis azt ígérte, hogy
első körben magukon, vagyis a politikai pozíciót betöltő munkatársakon kezdik a spórolást.
Ehhez képest Jávor 811 ezer forint jutalmat kapott fizetése mellé az ünnepek előtt, ráadásul úgy, hogy a bukott EP-képviselő brüsszeli irodájának fenntartási költségeit 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a főpolgármester. Ezzel Jávor közel négyszer annyi pénzzel gazdálkodik, mint elődje – olvasható a Magyar Nemzeten.
A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció a hírre úgy reagált: Jávor Benedek eddig elvégzett munkájáról nem sokat lehet tudni, csak annyi észrevehető, hogy a főváros brüsszeli képviseletének vezetőjeként az adófizetők pénzéből a közösségi oldalán a magyar kormány ellen uszító bejegyzéseket tesz közzé. Továbbá
felszólították a főpolgármestert, csökkentse az iroda költségeit, Jávor Benedeket pedig szólítsa fel, hogy időarányosan térítse vissza a különbözetet.
– írják.
A lapnak átadott jutalmazási listából kiderül, hogy egymillió feletti jutalmat kapott még Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu, valamint Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes egyik közvetlen munkatársa, Keszthelyi Dorottya is, mindkettőjüket 1,2 millió forint körüli összeggel jutalmazta a baloldali városvezetés,
ez szintén egyhavi fizetésüknek felel meg.

A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, aki a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója. Utóbbi, a polgári engedetlenségről könyvet író tüntetésszervező 805 ezer forint pulykapénzt kapott karácsonyra. A balliberális városvezetés máskor is bőkezű a Misetics családdal: a szociális főtanácsadó testvérének cége sorra nyeri a közbeszerzéseket a fővárosban, legutóbb hárommillió forintért tervezhetett arculatot. A főpolgármester a kampány- és Facebook-guru Gál J. Zoltánról sem feledkezett meg, ő 711 ezer forintot kapott az adófizetők pénzéből – közölte a lap.

Karácsony Gergely így tehát összesen huszonkilencmillió forintot fizetett ki jutalmakra.

Forrás: 888

16 hozzászólás “Megszorítás? Két kézzel szórta a pénzt a saját embereinek Karácsony Gergely” bejegyzésre

  1. Fodrász Évi szerint:

    Várnám a másodosztályú ÉLŐ pulyka felajánlásokat, esetleg a MKKP vállalná a “beszállítást”…
    PULYKAPÉNZ HElyett..😀 milyen új dizájnnal ékeskedhetne a Városháza..Hadházy meg videózhatna. Dudálva, fütyülve, táblákkal hadonászva…és Klára asszony karöltve a főpolgármesterrel fogadhatná e díszes menetet.
    Várom a Kormányt a törvénymódosítást, hogy az önkormányzatok csak VÉLEMÉNYEZHETIK a jutalmazottakl listáját. Hiszen a kiosztott jutalmak most már nem közpénzből történnek. Mert az 2020 decembere óta nem létezik.

  2. robi szerint:

    Szegény települések önkormányzatainál a pulykapénz csak álom, vagy múltbéli emlék szebb időkből.

  3. kismiska szerint:

    Azt vajon miért nem írták itt meg amikor fideszes polgármesterek felterjesztik saját magukat karácsonyi prémiumra,egyhangúan megszavazzák maguknak,majd ki is fizetik maguknak…?

  4. kormánypárti szerint:

    KariGeriék nem dolgoznak viszont két kézzel tömik a zsebükbe a közpénzt! Vagy a pártkasszába kell? Vajon a drága tanácsadók közül hányan közlekednek bringával esetleg BKV-val?

  5. zsák krumpli szerint:

    Én meg látom ahogy Orbán naponta szórja ki a SZÁZMILLIÁRDOKAT a sleppjének! Hány száz is összesen a 14 minisztérium minisztereinek, államtitkárainak, helyettes államtitkárainak, kormánybiztosainak, miniszteri biztosainak száma! Biztosan legalább két és félszerese ma, mint ahányat Orbán 2010-ben kinevezett! Miről beszéltek?

  6. kismiska szerint:

    “…a Népszava megkeresésére közölte: „a jutalmakat a bértartalékból fizették ki, ezt a pénzügyi keretet egyébként másra – például szociális feladatokra, buszvásárlásra – nem lehet fordítani.”
    A lap információi szerint a tanácsadók mellett minden hivatali dolgozó kapott pulykapénzt, politikus viszont egy sem. Az év végi jutalom összege megegyezett a havi fizetés összegével, ez alól csak a hivatal 350 ezer forint alatt kereső alkalmazottai jelentettek kivételt, az ő esetükben felfelé kerekítettek.”

    Ha kormánynak lehet olyan tartalék pénze amiből minden év végén tíz-száz milliárdokat osztanak szét a haveroknak akkor a városházának miért ne lehetne bértartaléka amiből a dolgozóik kapnak “pulykapénzt”?

  7. kormánypárti szerint:

    Azért, mert KariGeri folyton sír, hogy a kormány elvonja a pénzüket, meg “Budapest adó”, beruházásokat halaszt el forráshiány miatt, köztéri kukákat számolnak fel, satöbbi. Elhiszem, hogy összességében nem egy tetemes összeget fizettek ki az alkalmazottak részére, viszont talán illene némi önmérsékletet tanúsítania a mindig síró-rívó fővárosnak, hogy hiteles maradjon. Az az indoklás meg egyszerűen nevetséges, hogy egy adott pénzügyi keretet muszáj felélni év végén. Minden dolgozónak adni kellett volna egységesen +50.000 forintot SZÉP kártyára, abból már lehet pulykát vásárolni. Azt sem értem, egyáltalán miért pénzben adják oda a jutalmat, az lenne a cél, hogy belföldön költsék el a munkavállalók az extra juttatást, ezért rá kéne szorítani a munkáltatókat, hogy az alapbéren felüli összeget készpénz helyettesítő fizetési eszközben érje meg átadni. Hiszen az akinek milliós jövedelme van, rendszeresen utazgat külföldre.

  8. Horváth János szerint:

    Na tegyük csak rendbe!
    Orbánék szolidaritás címén egy rakás pénzt elvettek az önkormányzatoktól. Ha ezt tényleg a
    járvány elleni védekezésre költötték volna még rendben is lehetne – kivéve, hogy valami
    barom a szükségesnél többszörös lélegeztetőgépet vett, ráadásul dupla áron – , de az, hogy
    ebből magán alapítványt és sportot finanszíroz, az bizony az emberek arculcsapása.

  9. Betke szerint:

    Kormánypárti, csak úgy megjegyzem, mert szerintem nem elég tájékozott: a szépkártyára utalt pénz szálláshely, vendéglátás(éttermi szolgáltatás) illetve szabadidős tevékenység igénybevételének kifizetésére használható. Pulykát nem vehetünk belőle! De meccsre már mehetünk😉

  10. Hozzászóló szerint:

    Betke: tudsz pulykát is venni a vendéglátás-keretből, csak azt a hentest keresd, akinél jól látható helyen virít a Szép-kártya logója.

  11. Betke szerint:

    De jó! Köszönöm, ezt is ki lehet már játszani?

  12. Hozzászóló szerint:

    Ez évekkel ezelőtt is így volt, Betke. Nem kell itt semmit kijátszani, ez nem (szép)kártyaparti. A csepeli piacon csupán egy hentes van aki elfogadja ezt fizetőeszközként, a nagycsarnokban középtájt, bár pulykája nincsen. A belvárosban már jóval több helyen találsz ilyen húsos üzletet, a Nagyvásárcsarnokban pedig még pulykát is tudsz venni.

  13. Nagyapó szerint:

    zsák krumpli! Hasonlítsa össze az ország 2010-es és 2020-as makro adatait, Meglátja, hogy mennyivel jobban teljesít a jelenlegi kormány! Erről beszéljen!

    kismiska! Megy a kamuhíradó? Milyen „..tíz-száz milliárdokat osztanak szét a haveroknak..” a kormány? Írjon adatot, ne hazudjon! Ellenben Balogh Samu, Keszthelyi Dorottya, 1,2mFt, Misetics Bálint 805 eFt, Gál J. Zoltán 711 eFt, Jávor Benedek egyhavi fizetésnek megfelelő jutalmat kapott. Miért nem azonos összeget kapnak? Ja persze, a havernek sokkal több jár!

    Horváth János! Megint csak a blöff a’la Kórózs-Szél, semmi adat,

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Horváth János szerint:

    Cáfolni! Érthető, vagy betűzzem?

  15. Tóth kati szerint:

    Ne szórta,egyfolytában szórja,ráadásul dilettáns,kretén,ami iszonyú károiat is okoz.De hát” Judapest “megérdemlil

  16. […] Megszorítás? Két kézzel szórta a pénzt a saját embereinek Karácsony Gergely […]

Itt lehet hozzászólni !