3000 kukát szerelnek le a fővárosban

Infostart, Csepel.info

Az FKF arra kéri a lakosságot, hogy a szemetet vigyék haza

Csaknem 3000 zöld kukával lesz kevesebb a fővárosban január végére – tudta meg az InfoRádió a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. köztisztasági főigazgatójától.

Szabóné Müller Timea, aki MSZP-s politikusból lett szakértő főigazgató, és ezért új pozíciót is létesítettek neki az FKF-nél, kiemelte: a kukák leszerelése is a kormány miatt van. Az igazgató asszony már tavaly év elején jelezte a csepeli önkormányzat felé azt is, hogy terveik szerint a megszokottnál sokkal kevesebb fővárosi utat fognak takarítani. Így borítékolható, hogy jelentősen nőni fog a szemét mennyisége a közterületeken, különösen a boltok, gyorséttermek és buszmegállók környékén.

“Alkalmazkodnunk kell. 2020-ban az elfogadott költségvetésünk 9,4 milliárd forint volt, most 7,5 milliárdból működik a köztisztasági divízió, ebből lehet látni, hogy 1,9 milliárd forinttal kapunk kevesebb forrást a fővárostól. A főváros nyilván kevesebb munkát tudott megrendelni az FKF-től, így van az, hogy a zöld közterületi hulladékgyűjtőkből is kevesebbet fogunk tudni üzemeltetni idén”

– tisztázta Szabóné Müller Tímea.

Egyharmados kukacsökkentéssel kalkulálnak, az intézkedéstől éves szinten több mint 120 millió forint megtakarítást remélnek.

Jelen pillanatban

11 500 körüli a zöld kukák száma, de a kihasználtságban és a terheltség időszakosságát tekintve is nagyon változékony a helyzet, amit az FKF eddig nem követett le,

ugyanúgy takarított-ürített minden kukát eddig, mintha “mi sem történt volna”. A kukaleszerelési hullám minden kerületet érint, és mivel nincsen a cég abban a helyzetben, hogy “más helyett dolgozzon”,

számos gyorsétterem és élelmiszerbolt elől is eltűnnek majd a zöld kukák; az ott keletkező hulladék kezelése ugyanis az adott vállalkozás felelőssége az FKF szerint.

A mintegy 3000 kuka leszerelése január végére lezárulhat.

Az FKF arra kéri a lakosságot, hogy a közterületen keletkezett szemetet otthon dobják ki, adott esetben a szelektív szemetesbe.

Infostart, Csepel.info

28 hozzászólás “3000 kukát szerelnek le a fővárosban” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Inkább létesíteni kéne további szemeteseket leszerelés helyett. Még az is nagy fáradtságot jelent egyeseknek, hogy 10 métert gyalogoljanak egy kukáig és oda dobják ki a szemetet. Az emberek 90%-a mielőbb meg akar szabadulni a hulladékától. Egyes buszmegállókban sokszor kifolyik a szemét a kukából. Jó, hogy konkrétan azt nem tanácsolják, hogy mindenki hordjon magával szemeteszsákot, minden szemetét abba gyűjtse, mindenfele hurcolja magával, amíg nem talál megfelelő elhelyezési lehetőséget. Pl. a kiürült fémdobozos üdítőket csak zárt, erősebb nejlonba csomagolva lehet eltenni, mert kifolyik a nem visszazárható dobozból a visszamaradt ragacsos lé és mindent összeken, ugyanígy a csokoládé csomagolását sem lehet simán zsebre vágni, hanem legalább papírzsepibe kell beburkolni. Olyan ember nem nagyon van, aki a cigicsikkeket elteszi. Arról nem beszélve, hogy ez a becsomagolás, zsákolás többlethulladékot keletkeztet.
    Léteznek olyan kisboltok, ahol szándékosan nem tesznek ki a bejárat mellé szemetest, hogy az utcai kukát használják a kedves vásárlók. Persze ennyit előírhatna a jegyző, hogy kívül a bejárat mellett kötelező legyen szemetest elhelyezni. Na most belátható, hogy ami nem a kukába kerül, annak jó része a közterületeket fogja elborítani és az utcán heverő szemetet is össze kell szedni időnként, ami munkaigényesebb feladat. A közterületen eldobált szemét problémája környezetvédelmi és közegészségügyi kérdéseket is felvet. Nem tudom, ez hogyan illeszkedik KariGeriék zöldpolitikájába.

  2. Bleki szerint:

    Taln egy két jófizetésű lógós elkéne küldeni spórolás céljából! Budapest így is szemetes,most még jobban az lesz ,majd jönnek a patkányok is.Hajrá a tiszta Budapestért!

  3. apostolos szerint:

    Nem kellene takarítani, ha a paraszt nem dobja el a szemetét, de sajnos egyre több bunkó van mindenhol. A közértből kihozza, út közben megeszi és amikor már üres, akkor nem hazaviszi, hanem elejti a kezéből. Na így lőném fejbe azonnal a csótányt. Akinek inge, az vegye magára.

  4. kormánypárti szerint:

    A kutyaürülék felszedését illetően már van eredmény, talán nem reménytelen a helyzet. Érdekes módon a rendezett kisebb falvakban, ahol mindenki mindenkit ismer, nem szemetelnek a lakosok. Ciki is, meg a saját lakókörnyezetüket nem rondítják össze. Még arra is rossz szemmel néznek, akinek a saját kertjében van rendetlenség.

  5. Nagyapó szerint:

    Csak azt nem tudom, hogy Szabóné Müller Tímea et.-nő miért nem Vigyorinál reklamál a hiányzó pénzért? Ja, mert akkor szakmailag alá kellene támasztani, hogy miért nem tud gazdálkodni. A Főváros jó pénzért alkalmazta, ezért viszont a kormányra mutogat, mert bár Vigyoriék semmit nem tettek a pandémia ellen – azt a terhet mind a kormány viseli – viseljék a többit is az adófizetők! Lopják a pénzt, de próbálják a kormányra kenni!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    Ja, pandémia elleni küzdelem! 100 milliárd magánalapítványba, 40 milliárd sport stbb.
    Mondtam, hogy jó vastag bőr van a maga képén.

  7. robi szerint:

    Egyre nagyobb a vita a sajtóban az ellenzéki oldalon, hogy egy esetleges győzelem esetén (álmodik a nyomor?) mi legyen a magánalapítványokba kimenekített vagyonokkal?

    Aligha lesz közöttük egyetértés, mert a mérsékelt ( naiv?) politikusok már most elhatárolódnak a radikális lépéseket sürgetőktől.

  8. Horváth János szerint:

    Szerintem pedig annyira kilóg belőle a lóláb, hogy egy közepes ügyvéd is találna rajta fogást.

  9. kormánypárti szerint:

    …nyafogást. 😀

  10. Csepeli lokál szerint:

    Érdemes lenne újragondolni az elszakadást Budapestről. Jöjjön egy CSEXIT!

  11. kormánypárti szerint:

    …és alapítsuk meg CSEPEL államot! Az állampolgárokat pedig nevezzük csepelitáknak. 😀

  12. Tóth kati szerint:

    Ezeknrk a bolsiknak mindig mindenről csak az elvétel,megvonás,megszorítás jut az eszükbe.Szerintem képtelenek másban gondolkodni.Húgyagyúak.Hiába a több,mint 50 tanácsadó annak a kreténnek,összesen nem tesznek ki egy fél fideszest sem.

  13. Tóth kati szerint:

    3000 kukával mennyit spórolnak?A Xl. kerület már most totál szemetes,mocskos.Állítólag azért rohad mindenhol azőszi lehullott falevél,mert így komposztálják.Ha-ha-ha,ez a klímavészhelyzet re egy megoldás?Kretén Karácsony elvtárs semmihez nem ért,csak rombol,pusztít.Judapest megérdemli.

  14. Horváth János szerint:

    Ha már elvételről,megvonásról, megszorításról beszélsz, először interjúvold meg a felcsútit, hogy mire föl rabolják le az önkormányzatokat!

  15. kormánypárti szerint:

    Felcsuti Péter azt állítja, meglopják az önkorikat? Ő a ti haverotok, majd az ATV meginterjúvolja, remélhetőleg azt is megkérdezik miért beszél hülyeségeket! 😉

  16. Tóth kati szerint:

    Horvát elvti megint nem figyelt.Nem az önkormányzatoktól vesznek el,hanem a vállalkozóknál hagyják a pénzt,hogy túléljék a járványt,életben maradjon a vállalkozásuk és a járvány utánnújra felpörögjön a gazdaság és legyenmbevétel.Egyszerű logika,tudom maguknál kár keresni.Kretén Karácsony ,aki állìtólag zöld,miért nem támogatja Csepelen a parkolók építését?Pitiáner senki.

  17. Tóth kati szerint:

    A szelektív kukákat mikor szünteti meg ez a klímavészhelyzetes kretén?

  18. Horváth János szerint:

    TK!
    Az iparűzési adó fele, lószart sem ér a vállalkozásoknak, ők saját maguk nyilatkozták.
    A gépjárműadót a szolidaritásra hivatkozva vették el, de nem a járvány elleni védekezésre
    fordították, jutott belőle focira meg magánalapítványnak. Ennyit ér nektek az emberélet.

  19. kormánypárti szerint:

    A vállalkozók állandóan sírnak-rínak, ez alapvető tulajdonságuk. Mindent leírnak költségként, ezért alig van nyereségük papír szerint. Meg kell magyarázniuk, miért nincs több haszon és a dolgozóikat miért nem képesek jobban megfizetni. A legkönnyebb az államra mutogatni. Ha nem kéne adózniuk, még akkor is panaszkodnának. Én már megtettem párszor, hogy utánanéztem a cégjegyzékben az ilyen rinyáló vállalkozásoknak (ügyvezető lakcíme, tulajdonosok lakcímei). A gúgli utcaképén megtekinthetők a cégvezetők és tulajok “szerény” otthonai. Megjegyzem, hogy ezek a kormányt szidó vállalkozók a szavazófülke magányában szépen leszavaznak a kormánypártokra.
    Az elvont gépjárműadó összege tudtommal a közösbe folyt be, nem címkézték meg. Megjegyzem a gépjárműadó-bevételt az önkoriknak útjkarbantartásra, kátyúzásra kéne fordítaniuk, sok esetben nem arra megy el. Horváth János azt állítja, hogy a kormány nem költ eleget a járványügyi védekezésre és emiatt többen halnak meg?

  20. Horváth János szerint:

    Olvasni talán tudsz, a megértésben meg segítek, csak szólj!

  21. Hozzászóló szerint:

    A dohányosok kezéből eddig is ott esett ki az elszívott cigarettacsikk, ahol nekik éppen jólesett. Elég megnézni a megállók környékét. A többség már ránevelődött arra, hogy a kukába helyezze a szemetét, ezzel az intézkedéssel több helyen is újra felidéződik majd a balkáni utcakép: a szél hordja majd el a szemetet.

  22. Tóth kati szerint:

    Az év végi több száz millós jutalmakat is a kormány miatt osztotta szét kretén Karácsony a csókosainak.A kormány miatt emelte meg Jávor haver Benedek költség kifizetését 30 millóról 136 millóra.A kormány miatt lett a 41 tanácsadóból 55.Soroljam még?

  23. Horváth János szerint:

    Sorold, és bizonyíts! És persze közben ne felejts el választ adni arra, hogy miért is lett 2x
    annyi államtitkár mint a kezdéskor!?

  24. Tóth kati szerint:

    Azok legalább teszik a dolgukat,épül,szépül az ország,fejlődik a gazdaság.

  25. Tóth kati szerint:

    Mondjukva fotelből mindez hem látható.

  26. Tóth kati szerint:

    Egyébként fele annyi államtitkár sincs,mint kreténnek tanácsadó.Ráadásulvaz államtitkárnak feladatai vannak,a tanácsadó mit csinál?

  27. Horváth János szerint:

    Fejlődik az ország meg a gazdaság? Szerencsétlen!

Itt lehet hozzászólni !