3000 kukát szerelnek le a fővárosban

Infostart, Csepel.info

Az FKF arra kéri a lakosságot, hogy a szemetet vigyék haza

Csaknem 3000 zöld kukával lesz kevesebb a fővárosban január végére – tudta meg az InfoRádió a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. köztisztasági főigazgatójától.

Szabóné Müller Timea, aki MSZP-s politikusból lett szakértő főigazgató, és ezért új pozíciót is létesítettek neki az FKF-nél, kiemelte: a kukák leszerelése is a kormány miatt van. Az igazgató asszony már tavaly év elején jelezte a csepeli önkormányzat felé azt is, hogy terveik szerint a megszokottnál sokkal kevesebb fővárosi utat fognak takarítani. Így borítékolható, hogy jelentősen nőni fog a szemét mennyisége a közterületeken, különösen a boltok, gyorséttermek és buszmegállók környékén.

“Alkalmazkodnunk kell. 2020-ban az elfogadott költségvetésünk 9,4 milliárd forint volt, most 7,5 milliárdból működik a köztisztasági divízió, ebből lehet látni, hogy 1,9 milliárd forinttal kapunk kevesebb forrást a fővárostól. A főváros nyilván kevesebb munkát tudott megrendelni az FKF-től, így van az, hogy a zöld közterületi hulladékgyűjtőkből is kevesebbet fogunk tudni üzemeltetni idén”

– tisztázta Szabóné Müller Tímea.

Egyharmados kukacsökkentéssel kalkulálnak, az intézkedéstől éves szinten több mint 120 millió forint megtakarítást remélnek.

Jelen pillanatban

11 500 körüli a zöld kukák száma, de a kihasználtságban és a terheltség időszakosságát tekintve is nagyon változékony a helyzet, amit az FKF eddig nem követett le,

ugyanúgy takarított-ürített minden kukát eddig, mintha “mi sem történt volna”. A kukaleszerelési hullám minden kerületet érint, és mivel nincsen a cég abban a helyzetben, hogy “más helyett dolgozzon”,

számos gyorsétterem és élelmiszerbolt elől is eltűnnek majd a zöld kukák; az ott keletkező hulladék kezelése ugyanis az adott vállalkozás felelőssége az FKF szerint.

A mintegy 3000 kuka leszerelése január végére lezárulhat.

Az FKF arra kéri a lakosságot, hogy a közterületen keletkezett szemetet otthon dobják ki, adott esetben a szelektív szemetesbe.

Infostart, Csepel.info

27 hozzászólás “3000 kukát szerelnek le a fővárosban” bejegyzésre

 1. kormánypárti szerint:

  Inkább létesíteni kéne további szemeteseket leszerelés helyett. Még az is nagy fáradtságot jelent egyeseknek, hogy 10 métert gyalogoljanak egy kukáig és oda dobják ki a szemetet. Az emberek 90%-a mielőbb meg akar szabadulni a hulladékától. Egyes buszmegállókban sokszor kifolyik a szemét a kukából. Jó, hogy konkrétan azt nem tanácsolják, hogy mindenki hordjon magával szemeteszsákot, minden szemetét abba gyűjtse, mindenfele hurcolja magával, amíg nem talál megfelelő elhelyezési lehetőséget. Pl. a kiürült fémdobozos üdítőket csak zárt, erősebb nejlonba csomagolva lehet eltenni, mert kifolyik a nem visszazárható dobozból a visszamaradt ragacsos lé és mindent összeken, ugyanígy a csokoládé csomagolását sem lehet simán zsebre vágni, hanem legalább papírzsepibe kell beburkolni. Olyan ember nem nagyon van, aki a cigicsikkeket elteszi. Arról nem beszélve, hogy ez a becsomagolás, zsákolás többlethulladékot keletkeztet.
  Léteznek olyan kisboltok, ahol szándékosan nem tesznek ki a bejárat mellé szemetest, hogy az utcai kukát használják a kedves vásárlók. Persze ennyit előírhatna a jegyző, hogy kívül a bejárat mellett kötelező legyen szemetest elhelyezni. Na most belátható, hogy ami nem a kukába kerül, annak jó része a közterületeket fogja elborítani és az utcán heverő szemetet is össze kell szedni időnként, ami munkaigényesebb feladat. A közterületen eldobált szemét problémája környezetvédelmi és közegészségügyi kérdéseket is felvet. Nem tudom, ez hogyan illeszkedik KariGeriék zöldpolitikájába.

 2. Bleki szerint:

  Taln egy két jófizetésű lógós elkéne küldeni spórolás céljából! Budapest így is szemetes,most még jobban az lesz ,majd jönnek a patkányok is.Hajrá a tiszta Budapestért!

 3. apostolos szerint:

  Nem kellene takarítani, ha a paraszt nem dobja el a szemetét, de sajnos egyre több bunkó van mindenhol. A közértből kihozza, út közben megeszi és amikor már üres, akkor nem hazaviszi, hanem elejti a kezéből. Na így lőném fejbe azonnal a csótányt. Akinek inge, az vegye magára.

 4. kormánypárti szerint:

  A kutyaürülék felszedését illetően már van eredmény, talán nem reménytelen a helyzet. Érdekes módon a rendezett kisebb falvakban, ahol mindenki mindenkit ismer, nem szemetelnek a lakosok. Ciki is, meg a saját lakókörnyezetüket nem rondítják össze. Még arra is rossz szemmel néznek, akinek a saját kertjében van rendetlenség.

 5. Nagyapó szerint:

  Csak azt nem tudom, hogy Szabóné Müller Tímea et.-nő miért nem Vigyorinál reklamál a hiányzó pénzért? Ja, mert akkor szakmailag alá kellene támasztani, hogy miért nem tud gazdálkodni. A Főváros jó pénzért alkalmazta, ezért viszont a kormányra mutogat, mert bár Vigyoriék semmit nem tettek a pandémia ellen – azt a terhet mind a kormány viseli – viseljék a többit is az adófizetők! Lopják a pénzt, de próbálják a kormányra kenni!😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 6. Horváth János szerint:

  Ja, pandémia elleni küzdelem! 100 milliárd magánalapítványba, 40 milliárd sport stbb.
  Mondtam, hogy jó vastag bőr van a maga képén.

 7. robi szerint:

  Egyre nagyobb a vita a sajtóban az ellenzéki oldalon, hogy egy esetleges győzelem esetén (álmodik a nyomor?) mi legyen a magánalapítványokba kimenekített vagyonokkal?

  Aligha lesz közöttük egyetértés, mert a mérsékelt ( naiv?) politikusok már most elhatárolódnak a radikális lépéseket sürgetőktől.

 8. Horváth János szerint:

  Szerintem pedig annyira kilóg belőle a lóláb, hogy egy közepes ügyvéd is találna rajta fogást.

 9. kormánypárti szerint:

  …nyafogást. 😀

 10. Csepeli lokál szerint:

  Érdemes lenne újragondolni az elszakadást Budapestről. Jöjjön egy CSEXIT!

 11. kormánypárti szerint:

  …és alapítsuk meg CSEPEL államot! Az állampolgárokat pedig nevezzük csepelitáknak. 😀

 12. Tóth kati szerint:

  Ezeknrk a bolsiknak mindig mindenről csak az elvétel,megvonás,megszorítás jut az eszükbe.Szerintem képtelenek másban gondolkodni.Húgyagyúak.Hiába a több,mint 50 tanácsadó annak a kreténnek,összesen nem tesznek ki egy fél fideszest sem.

 13. Tóth kati szerint:

  3000 kukával mennyit spórolnak?A Xl. kerület már most totál szemetes,mocskos.Állítólag azért rohad mindenhol azőszi lehullott falevél,mert így komposztálják.Ha-ha-ha,ez a klímavészhelyzet re egy megoldás?Kretén Karácsony elvtárs semmihez nem ért,csak rombol,pusztít.Judapest megérdemli.

 14. Horváth János szerint:

  Ha már elvételről,megvonásról, megszorításról beszélsz, először interjúvold meg a felcsútit, hogy mire föl rabolják le az önkormányzatokat!

 15. kormánypárti szerint:

  Felcsuti Péter azt állítja, meglopják az önkorikat? Ő a ti haverotok, majd az ATV meginterjúvolja, remélhetőleg azt is megkérdezik miért beszél hülyeségeket! 😉

 16. Tóth kati szerint:

  Horvát elvti megint nem figyelt.Nem az önkormányzatoktól vesznek el,hanem a vállalkozóknál hagyják a pénzt,hogy túléljék a járványt,életben maradjon a vállalkozásuk és a járvány utánnújra felpörögjön a gazdaság és legyenmbevétel.Egyszerű logika,tudom maguknál kár keresni.Kretén Karácsony ,aki állìtólag zöld,miért nem támogatja Csepelen a parkolók építését?Pitiáner senki.

 17. Tóth kati szerint:

  A szelektív kukákat mikor szünteti meg ez a klímavészhelyzetes kretén?

 18. Horváth János szerint:

  TK!
  Az iparűzési adó fele, lószart sem ér a vállalkozásoknak, ők saját maguk nyilatkozták.
  A gépjárműadót a szolidaritásra hivatkozva vették el, de nem a járvány elleni védekezésre
  fordították, jutott belőle focira meg magánalapítványnak. Ennyit ér nektek az emberélet.

 19. kormánypárti szerint:

  A vállalkozók állandóan sírnak-rínak, ez alapvető tulajdonságuk. Mindent leírnak költségként, ezért alig van nyereségük papír szerint. Meg kell magyarázniuk, miért nincs több haszon és a dolgozóikat miért nem képesek jobban megfizetni. A legkönnyebb az államra mutogatni. Ha nem kéne adózniuk, még akkor is panaszkodnának. Én már megtettem párszor, hogy utánanéztem a cégjegyzékben az ilyen rinyáló vállalkozásoknak (ügyvezető lakcíme, tulajdonosok lakcímei). A gúgli utcaképén megtekinthetők a cégvezetők és tulajok “szerény” otthonai. Megjegyzem, hogy ezek a kormányt szidó vállalkozók a szavazófülke magányában szépen leszavaznak a kormánypártokra.
  Az elvont gépjárműadó összege tudtommal a közösbe folyt be, nem címkézték meg. Megjegyzem a gépjárműadó-bevételt az önkoriknak útjkarbantartásra, kátyúzásra kéne fordítaniuk, sok esetben nem arra megy el. Horváth János azt állítja, hogy a kormány nem költ eleget a járványügyi védekezésre és emiatt többen halnak meg?

 20. Horváth János szerint:

  Olvasni talán tudsz, a megértésben meg segítek, csak szólj!

 21. Hozzászóló szerint:

  A dohányosok kezéből eddig is ott esett ki az elszívott cigarettacsikk, ahol nekik éppen jólesett. Elég megnézni a megállók környékét. A többség már ránevelődött arra, hogy a kukába helyezze a szemetét, ezzel az intézkedéssel több helyen is újra felidéződik majd a balkáni utcakép: a szél hordja majd el a szemetet.

 22. Tóth kati szerint:

  Az év végi több száz millós jutalmakat is a kormány miatt osztotta szét kretén Karácsony a csókosainak.A kormány miatt emelte meg Jávor haver Benedek költség kifizetését 30 millóról 136 millóra.A kormány miatt lett a 41 tanácsadóból 55.Soroljam még?

 23. Horváth János szerint:

  Sorold, és bizonyíts! És persze közben ne felejts el választ adni arra, hogy miért is lett 2x
  annyi államtitkár mint a kezdéskor!?

 24. Tóth kati szerint:

  Azok legalább teszik a dolgukat,épül,szépül az ország,fejlődik a gazdaság.

 25. Tóth kati szerint:

  Mondjukva fotelből mindez hem látható.

 26. Tóth kati szerint:

  Egyébként fele annyi államtitkár sincs,mint kreténnek tanácsadó.Ráadásulvaz államtitkárnak feladatai vannak,a tanácsadó mit csinál?

 27. Horváth János szerint:

  Fejlődik az ország meg a gazdaság? Szerencsétlen!

Itt lehet hozzászólni !