Nem érti a gyanúsítást Hagyó korábbi szóvivője

Demszky még több buszjáratot szervezne ki a BKV-tól

Origo

http://csepel.info/wp-content/uploads/demszky_gabor_hagyo_miklos_mti_0101.jpg

H. Éva, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes korábbi szóvivője azt állította a Vasárnapi Blikknek, hogy ténylegesen a BKV-nál dolgozott. A rendőrség szerint a nőnek úgy fizettek ki másfél év alatt 24 milliót, hogy valójában nem is dolgozott a közlekedési vállalatnál.

Megdöbbentették a vádak H. Évát, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes korábbi szóvivőjét, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy másfél év alatt bruttó 24 millió forintot vett fel a BKV-től, úgy hogy valójában nem is végzett munkát – írja a Vasárnapi Blikk.

Annak ellenére, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója korábban azt mondta, nem találkozott H-val, a nő a lapnak azt állította: napi kapcsolatban állt Kocsissal és a kollégáival is a sajtóközlemények, valamint egyéb a BKV-val kapcsolatos sajtóügyek miatt. H. Éva azt mondta: hamarosan vallomást tesz, mert nincs takargatni valója. Reméli, az is egyértelműen tisztázódik, hogy túlzás a bruttó 24 millió forintos gyanúsítás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) múlt hétfőn hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatta ki R. Miklóst, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesét. R. Miklós a gyanú szerint 2008-ban 8 hónapon keresztül a tényleges munkát nem végző H. Éva részére különböző juttatások és munkabér kifizetését engedélyezte. Múlt kedden az ügyben meggyanúsította a rendőrség Z. Tibort, a BKV korábbi kommunikációs főosztályvezetőjét is.

Forrás: Origo

Demszky még több buszjáratot szervezne ki a BKV-tól

Újabb buszjáratokat kellene külső szolgáltatóknak adni – mondta Demszky Gábor főpolgármester az ATV-ben hétfőn este. Szerinte az eddigi kiszervezésekkel lehetett fenntartani a BKV-sztrájk idején is a buszszolgáltatás minimumát, és a külső vállalkozók további bevonásával sikerülne a valódi költségarányokat kimutatni.

Bővíteni kell a külső vállalkozások kezébe adott buszjáratok számát Budapesten – erről beszélt a főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este. Demszky Gábor szerint az eddig szerződéses vállalkozásba került járatok kellettek ahhoz, hogy minimális mértékben képesek voltak fenntartani a buszközlekedést Budapesten a múlt keddtől a hét végéig zajló munkabeszüntetésben.

Demszky Gábor elmondta, hogy az újabb buszjárat-kiszervezés abban is segítséget nyújtana, hogy kiderüljön, ténylegesen mibe kerül a szolgáltatás. Főpolgármestersége idején több száz autóbuszt vásárolt a BKV – mondta Demszky, aki amellett foglalt állást, hogy felújítás helyett folytassák a járműpark cseréjét. Szerinte ebben is szerepe lehetne a járatkiszervezésnek, mert a külső partner új buszokkal együtt szerződhetne a szolgáltatásra.

Forrás: Origo

13 hozzászólás “Nem érti a gyanúsítást Hagyó korábbi szóvivője” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Én azt nem értem, hogy lehetnek még mindig szabadlábon?!
    Ez a ribanc persze, hogy napi, lepedőkapcsolatot tartott fenn az említettekkel. Semmiért nem kap 24 millát senki.

    24 millás kérdés: Ki hazudik?
    1. Kocsis
    2. Horváth
    3. Mind a kettő össze-vissza

  2. toto szerint:

    nem baj, ha nem érti, majd meg fogja

  3. Nagyapó szerint:

    – Hogy gyanúsíthatja a rendőrség H. Évát, amikor ő mondta, hogy dolgozott (két helyen is 8-8 órában)?
    – Demszky szeme előtt a pécsi szoci példa lebeg. Adjuk el a járműparkot (ledörzsölődik belőle), aztán béreljük vissza. Így megmarad a cég, a BKV, mehetnek tovább a kifizetések, és a közlekedéssel sem kell törődni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. baniko21 szerint:

    Demszky csak maga alól szervezze ki amit amióta főpolgármester, össze
    lopott. Ha neki amnéziája van, másnak nincs. Emlékszem még, hogy a
    90-es években a volt Fővárosi Tanács rómaiparti üdülőjében húzta meg
    magát, ott lakott, mert a száján kivűl semmije sem volt. No, de most!
    Palota, tengerparti kacsalábon forgó ingatlan, luxus autó, mindez pár
    válás után. Remélem már nem lesz ideje bármilyen baromságának a meg-
    valósitására. Jutalomért: mondja meg valaki Demszki mikor és hol dolgo-
    zott?

  5. Iványi Gabi szerint:

    H. Évikének hagyni kell időt…zavartalan feltételeket biztosítsanak számára…Ilyen, az előzetes!
    Amnéziára az ő korában nem hivatkozhat! Bár minden mszp-s lassan ezzel a kórral küzd…rosszabb, mint a H1N1….mszp+szdsz járvány…védőoltás ellene a lemondás! Karanténba velük!

    (A hülye plakátjuk: nekik egy a fontos az ember…Jé! és 8 évig miért nem volt fontos?…..Gusztustalan plakátja a gusztustalan, leköszönő pártnak, az mszp-nek!)

  6. nem jani szerint:

    Ha már kvíz:

    1) Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé Szilágyi Eleonóra 100 milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését és az ehhez járó 120 százalékos prémiumot – melyet közel 1 évig kapott – jármûbeszerzésre költi, ha tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?

    a) Egyet sem, mert Szalainé helyett más tenné zsebre a megmaradó összeget.

    b) Hármat, mert a buszokat alvállalkozóktól venné a piaci ár többszöröséért.

    c) Csak egyet, mert minden megvásárolt új jármû után is kap jutalékot Eleonóra.

    2) Hány darab vonaljegyet és bérletet kell eladni a BKV pénztárosainak, hogy kitermeljék Szalainé fizetését és végkielégítését?

    a) Egyet sem, mert Eleonóra az adófizetõk pénzébõl kapta juttatásait.

    b) A feladatnak nincs megoldása, mert a gyökjel alatt nem állhat negatív szám.

    c) A jegynyomda éves kapacitásának megfelelõ mennyiséget.

    3) Ki lehet a felelõs azért, hogy Eleonóra az elbocsátást követõen továbbra is a cégnél dolgozhatott?

    a) A román vendégmunkások.

    b) A BKV teljes vezetése, illetve mindenki, aki tudott errõl, és nem lépett közbe.

    c) Magyarországon vagyunk, így senki.

    4) Hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus 435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya miatt tûz keletkezett? A megoldáshoz függvénytáblázat használható.

    a) Kevesebb, mint amennyi idõ alatt megiszok egy sört.

    b) Több, mint amennyi idõbe telik átutalni 100 milliót.

    c) Nem tudom, nem vagyok BKV-s…

    5) A Moszkva tér felé közlekedõ 22-es busz a Szent János korháznál fékhiba miatt elszabadul. Számítsa ki, hogy az autóbusz hány perc alatt ér a Moszkva térre. Amennyiben lehetséges, plusz pontért adja meg a becsapódás helyét is. Ön szerint ki lesz a hibás a balesetért?

    a) A vezérigazgató.

    b) A karbantartó szolgálat.

    c) Természetesen a buszvezetõ.

    6) Ábrázolja koordináta-rendszerben a BKV jegy- és bérletárainak növekedését 2000-tõl napjainkig. Más színnel jelölje a szolgáltatás színvonalának csökkenését. Milyen arányosság figyelhetõ meg a jegyárnövekedés és a szolgáltatás színvonalának csökkenése között?

    a) Fordított arányosság, mint az önkormányzati támogatás és a BKV mûködõképessége között.

    b) Nem tudom, jegy nélkül utazok és a buszmegállókban hugyozásra használom.

    c) Hasonló arányosság, mint az Akácfa utcai dolgozók létszáma és a vállalat sikeressége között.

    7) A BKV 5 színésszel kötött szerzõdést a Nagykörúti villamosok és a 7-es buszcsalád utas-tájékoztató szövegeinek felmondására. Vajon hány darab autóbusz kitakarítása lett volna fedezhetõ ebbõl az összegbõl, ha tudjuk, hogy a tájékoztatás “fejlesztésére” 5 millió forintot költött a cég, és azt is tudjuk, hogy egy busz kitakarítása 50 ezer forintba kerül?

    a) Hármat, mert le kellett volna jattolni az elvégzett munkák után.

    b) 25-öt, mert nincs több mûködõ autóbusz.

    c) Egyet sem, mert Szalainé másra fordítaná az összeget.

    8) Tippelõs feladat: Ön szerint hány embert foglalkoztatnak feleslegesen az Akácfa utcában? Tippelje meg azt is, ha ezeket kirúgnánk, mennyi plusz bevételhez jutna a BKV!

    +1 vicc:
    – Hogy köszönnek egymásnak az Akácfa utcában a BKV-sok?
    – Legyen Ön is milliomos!

  7. Iványi Gabi szerint:

    Nyomoznak Bábolna szocialista polgármestere ellen….Horváth Klára sem érti..Hunvald sem érti…Szalainé sem érti, Horváth Éva sem érti, Deme sem érti…Poldolák sem érti Avarkeszi sem érti…

    az mszp az értetlenek pártja…mit akarnak a 2010-es választásokon?…Nem értik, hogy lejárt az idejük!

  8. én szerint:

    Értik ám, csak nem hiszik, hogy eljött a vég.

  9. hehehehe szerint:

    a csepeli járatokat ki kell szervezni egy a cspeeli önkormányzat tulajdonában álló cégbe, így egyszerűbb lesz majd a Bzdapesttől való elszakadás után a helyi tömegközlekedséről intézkedni…

  10. nem jani szerint:

    Eleve Csepelnek ki kellene válni Budapestből! Már rég ki kellett volna!

  11. hehehehe szerint:

    szervezzünk mozgalmat és népszavazást erről az önkormányzativálasztásokkal egyidőben. kiváncsi vagyok mely pártok csepeli szervezetei támogatnák.

    most is épp egy hosszútávú budapesti fejlesztési tervet olvasok bojár istvántól, csepelről szó nincs. csepel kb annyit számít, hogy ott északon szartisztító, galváni híd meg munkáskörút, meg dunacity másik oldala. kikötőtől lejjebb szarnak mindenre. mindig is így lesz, ha Tarlós lesz, hanem, mert ez nem a politikusokon múlik, hanem az önállóságon.

    a szigetcsúcs és dűlők beépítésével csepel lakossága 200-re is duzzasztható, így pedig megyei jogú városként Pest megye székhelye is lehetnénk. Budapest helyett, mégis azzal egybenőve. csepel nem kerül messzebb attól Bp-től, csak több pénz jut mindenre, és nem kell mások beleegyezée a fejlesztési tervekhez.

    nem lesz fővárosi meg kerületi tulajdon, meg miegymás…

  12. hehehehe szerint:

    lenne saját csepeli távfűtőművek. csepeli és erzsébeti rendszer műszakilag független a város többi részétől, kizárólag hőszolgáltató a Csepeli Erőmű. ők 2000Ft-ért adnak 1GJ-t a Főtávnak, aki 3600-ért adja nekünk.

    miért? hogy egységes lehessen a hődíj Budapesten, azaz hiába jó nekünk, hogy itt egy olcsó energiát szolgáltató erőmű a szomszédban, meg kell fizetnünk a drágább kerületek fűtésének különbözetét.

    hol itt a verseny? a drágább energiát használó kerületekben ezért nincs versenykényszer, ezért nincs fejlesztés, ezért nem korszerű és olcsó a távhő. majd a hülye csepeliek meg békásmegyeriek megfizetik.

    a kiválással -mivel a főtáv fővárosi tulajdon – a csepeli távhőrendszer tulajdonjoga át kell kerüljön egy, az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló távhőszolgáltató céghez. nem lesz profitorientált, csak a csepeli rendszer üzemeltetési költéségét kell ráterhelni a hődíjra. mennyi lenne akkor egy GJ? 2500? 2800? mindjárt nem 3600…

    hogy máshol budapesten emiatt drágul majd a távhő? kit érdekel…máris lesz kényszer a versenyre, lesz motíváció a korszerűsítésre, fejlesztésre, hogy olcsóbb távhőt tudjanak előállítani ott is.

    ugyanígy lenne saját áramszgáltató is, ha úgy olcsóbban jövünk ki, mint az elművel. vagy külön szerződés az elművel, ahogy a bkv-val is.

    saját csepeli csatornázási művek. mindjárt jutna pénz a hálózat bővítésére…jah és akkor teljesen egyértelmű lenne, hogy a mi szarunk is a csepeli szennyvíztisztítóba kerül, és annak üzemeléséért fizetnének mint katonatiszt.
    a kikötő és a CSM területén működő cégek is mind mind jól tejelnek.

    Csepel önállóan sikerre van ítélve. budapesti kerületként viszont marad a semmi, ami eddig is volt.

    jah: lenne megint kórházunk. ugyanis egy 150-200ezres városnak kell, hogy legyen kórháza. valamint, ha márnem vagyunk budapest részei, nem vonatkozik ránk a 96méteres magassági korlát, a szigetcsúcson épülhetnének az ország első felhőkarcolói. egy új üzleti központ alakulhatna ott ki, 1-2 funkciót elszippantva Bp-től. van erre példa a nagyvilágból.

    ha kicsit továbbgondolom ezt a dolgot, akár egész Miklós is csatlakozhatna,és az így létrejövő, 3 kerületből álló város lehetne Pest megye szíve és központja. egy önálló nagyváros, az ország 3.-4. legnagyobb városa, egy EU-s tagállam fővárosának tőszomszédáságban.

    saját kikötő, és repülőtér, 2 hatalmas ipari centrum(CSM és autógyár).

    be szép is lenne…

  13. LAKSZ szerint:

    Ha a VII.kerületben a vizsgálati fogságban lévő SZDSZ-es bizottsági elnök ténykedése miatt Hunvald is előzetesbe került, akkor a BKV panamákkal terhelt MSZP-s Hagyó vétkessége esetén Demszky is őrizetbe kerül?
    A híradások szerint Demszky már korábban figyelmeztette Hagyót, hogy így nem lehet a BKV-ügyeket intézni, vagyis tudott valamit, akkor most Ő is bűnpártoló? Az nehezen hihető, hogy csak Demszky BKV-tanácsadója tudott a közpénzek panamáíról.

Itt lehet hozzászólni !