A csepeli MSZP most sem emlékezett meggyilkolt képviselőjére

Csepel.info

Kezdetben ezrek emlékeztek a két ártatlan áldozatra, ma sokan azok sem, akiknek illene

Hiába volt MSZP által delegált alpolgármester, és halálakor az MSZP frakció helyettes vezetője, úgy tűnik, hogy a párt még mindig haragszik Takács Józsefre, amiért nem simította el Deme Gábor sikkasztási ügyét.

Ahogy arról beszámoltunk, 12 évvel ezelőtt gyilkolták meg Csepelen Takács József iskolaigazgatót, valamint tanártársát Papp Lászlót. Takács József pártonkívüliként, de MSZP-s képviselőként politizált, 1998-2002 között a csepeli önkormányzat alpolgármestere volt. Meggyilkolása idején a párt frakciójának helyettes vezetőjeként dolgozott.

A gyilkosság után hamar kiderült, hogy Takács József és Deme Gábor – aki a rendőrség szerint a gyilkosság felbujtója volt, és akit társtettesként ítéltek életfogytiglani börtönre – heteken keresztül járták a csepeli MSZP vezetőségét Deme sikkasztási ügyével. Takács József rendkívüli módon felháborodott azon, hogy Deme a sikkasztásai során visszaélt még az ő nevével is, és kész volt rendőrséghez fordulni a bűncselekmény miatt. Ezt megbeszélte a csepeli MSZP és az önkormányzat vezetőivel is, akik csitítgatták, és próbálták rávenni arra, hogy inkább simítsa el az ügyet, kerüljék el a botrányt.

Deme Gábor eközben védelemért járta a szocialista politikusokat. A bírósági vallomások és beszámolók alapján a csepeli MSZP politikusai piti bűnnek tartották a sikkasztást, és értetlenül fogadták Takács felháborodását. Demét ugyan nem választották újra a tisztújításkor a pártpozícióira, de ennyivel meg akarták oldani az ügyet.

Amikor Takács József mégis úgy döntött, hogy rendőrségi feljelentést tesz, január 7-én felkereste Tóth Mihály polgármestert, Orosz Ferenc alpolgármestert valamint az akkori rendőrkapitányt a feljelentés összekészített dokumentumaival. De valamiért aznap meggondolta magát. Ez lett a veszte.

Deme Gáborékat értesítették arról, hogy a bizonyítékok Takács Józsefnél maradtak. Az, hogy ki volt ez az illető, 12 éve rejtély. Az viszont tény, hogy a gyilkosok tudtak arról, hogy az összegyűjtött bizonyítékokkal teli táska Takács Józsefnél maradt, amit a gyilkosság után elvettek, és ami a gyilkosság felvételét tartalmazó szerverekkel együtt soha nem került elő.

Az MSZP nem szeret emlékezni rá

A kettős gyilkosság a legtöbb politikai elemző szerint hozzájárult a csepeli MSZP 2010-es bukásához. Ám ahelyett, hogy a gyilkosság és a bukás miatt Deme Gábort hibáztatnák, a párt – úgy tűnik – még mindig ott tart, hogy Takács Józsefet tartja felelősnek. Méghozzá azért, mert nem simította el Deme sikkasztását.

Így aztán a csepeli MSZP Facebook oldalán nem találni sem idei, sem tavalyi megemlékezést Takács Józsefről. De nyugodtan lehet tovább kutatni, nehéz lesz emlékező szavakat, pláne megbánást találni a párt aktív politikusainak oldalain.

Csepel.info

5 hozzászólás “A csepeli MSZP most sem emlékezett meggyilkolt képviselőjére” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Elég legyen az áldozathibáztatásból!
    Igazságot Papp Lászlónak és Takács Józsefnek!!!

  2. Horváth János szerint:

    Ki hibáztatja itt az áldozatot? Legfeljebb néhány patkány akar magának némi előnyt kovácsolni.

  3. kormánypárti szerint:

    Ez lélektani kérdés. Egyszemélyi felelős nincs, mert a felelősség megoszlik azok között, akik a politikai hatalom birtokosai voltak. Feltételezhető, hogy mindenki önmagát mentegeti a történetben, a saját felelősségének mértékét igyekszik csökkenteni a felelősségérzet, bűntudat elkerülése illetve csillapítása érdekében. Az alany bebeszéli magának, hogy ő csak egy szem volt a láncban, egy fogaskerék az olajozottan működő gépezetben. Hibásak a többiek, hibás az áldozat, mindenki másnak jóval nagyobb felelőssége van mint őneki.

  4. Horváth János szerint:

    Ezt a baromságot komolyan gondolod?

  5. zsák krumpli szerint:

    Csupa feltételes módban írnak, hogy ne lehessen őket rágalmazásért felelősségre vonni! Okosnak gondolják magukat, holott erkölcstelenek!

Itt lehet hozzászólni !